Baregomad.dk
  • Madopskrifter
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Billig aftensmad
      • Nem aftensmad
      • Simremad
      • Mormormad
      • Sund aftensmad
      • Weekendmad
    • Desserter
    • Bagværk
      • Brød med gærdej
      • Brød med bagepulver
      • Brød med surdej
      • Madbrød
      • Tærter
      • Skærekager
      • Småkager og mørdej
    • Salater og tilbehør
    • Vegetarmad og vegansk
    • Sæson
      • Grill
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
  • Inspiration
    • Fisk og skaldyr
    • Frokostretter og tapas
    • Fjerkræ
    • Oksekød
    • Svinekød
    • Grøntsager
    • Krydret
    • Pasta, ris, bulgur og couscous
    • Sovs, dip og dressinger
    • Suppe
  • Madviden og tips
    • Bageskole
    • Fødevarer
  • Test af køkkenudstyr
  • Vinanmeldelser
    • Vintyper
      • Hvidvin
      • Rosévin
      • Rødvin
      • Mousserende vin
      • Champagne
      • Franciacorta
      • Cava
      • Crémant
      • Portvin
      • Øvrige hedvine
      • Spiritus
    • 0-99 kr.
    • 100-199 kr.
    • 200-299 kr.
    • +300 kr.
    • Skjold Burne
    • Supervin.dk
    • Gallovini
  • Om/kontakt
  • Test af køkkenudstyr
  • Opskriftsindex
  • Om “Barego’mad”
  • Cookies og persondatapolitik
Baregomad.dk
  • Madopskrifter
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Billig aftensmad
      • Nem aftensmad
      • Simremad
      • Mormormad
      • Sund aftensmad
      • Weekendmad
    • Desserter
    • Bagværk
      • Brød med gærdej
      • Brød med bagepulver
      • Brød med surdej
      • Madbrød
      • Tærter
      • Skærekager
      • Småkager og mørdej
    • Salater og tilbehør
    • Vegetarmad og vegansk
    • Sæson
      • Grill
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
  • Inspiration
    • Fisk og skaldyr
    • Frokostretter og tapas
    • Fjerkræ
    • Oksekød
    • Svinekød
    • Grøntsager
    • Krydret
    • Pasta, ris, bulgur og couscous
    • Sovs, dip og dressinger
    • Suppe
  • Madviden og tips
    • Bageskole
    • Fødevarer
  • Test af køkkenudstyr
  • Vinanmeldelser
    • Vintyper
      • Hvidvin
      • Rosévin
      • Rødvin
      • Mousserende vin
      • Champagne
      • Franciacorta
      • Cava
      • Crémant
      • Portvin
      • Øvrige hedvine
      • Spiritus
    • 0-99 kr.
    • 100-199 kr.
    • 200-299 kr.
    • +300 kr.
    • Skjold Burne
    • Supervin.dk
    • Gallovini
  • Om/kontakt
GrillInspirationInstagramSalater og tilbehørSæsonSovs, dip og dressinger

Kold bearnaisecreme

af Thomas fra Barego'mad 14. februar 2021
Gå til opskrift Udskriv opskrift
Kold bearnaisecreme
0 kommentar
1
FacebookPinterestEmail

Glem alt om færdiglavet bearnaisesauce eller pulverblandinger med adskillige tilsætningsstoffer og e-numre. Denne opskrift på kold bearnaisecreme er den ægte vare. Hjemmelavet bearnaisecreme på fem minutter. Mundvandsdrivende lækker kold bearnaisecreme, som har den helt rigtige bearnaisesmag. Og som ni ud af ti gange kan erstatte den klassiske bearnaisesovs med klaret smør og æggeblommer, som mange danskere har et ambivalent forhold til på grund af tilberedningsmetoden.

LÆS OGSÅ: Hvidløgsbrød som pull-apart

Samtidig er denne opskrift på kold bearnaisecreme fedtfattig i forhold til den klassiske varme bearnaisesauce, som indeholder seriøse mængder smør, og hvor tilberedningsmetoden kan give selv den mest erfarne udøver i et køkken pandesved og rysten på hænderne. Med andre ord er der vel ikke noget at sige til, at kold bearnaisecreme er så populær. Jeg er i hvert fald stor fan af denne fantastiske kold sovs.

LÆS OGSÅ: Bearnaisesauce

Denne opskrift på kold bearnaisecreme er:

  • Den ultimative opskrift på kold bearnaisecreme
  • Det perfekte tilbehør til en grillbøf, culottesteg, grillet kylling, bagte kartofler, pomfritter, dip eller som basis i din kartoffelsalat
  • Legende let at fremtrylle på blot fem minutter, og som med statsgaranti ikke vil mislykkedes
  • Rørt op med cremefraiche og lidt mayonnaise – resultatet er en syrlig og frisk bearnaisecreme, som kan gøre selv den mest seje oksebøf blød i knæene

LÆS OGSÅ: Aioli

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Cremefraiche
  • Bearnaiseessens
  • Frisk estragon (tørret estragon kan også anvendes)
  • Mayonnaise
  • Sukker
  • Citronsaft
  • Salt
  • Peber

LÆS OGSÅ: Sauce tartare

Kold bearnaisecreme
Kold bearnaisecreme er noget af det nemmeste du kan fremtrylle i køkkenet, og kræver kun 5 minutters indsats udstyret med en ske i hånden og en røreskål. Belønningen kommer tifoldigt tilbage i form af en cremet kold sovs med en fantastisk smag af estragon og syre – præcis som den klassiske bearnaisesovs rørt op med klaret smør.

LÆS OGSÅ: Fish and chips

Den universelle kold sovs

En kold sovs som denne har uanede anvendelsesmuligheder, og kan nydes hele året rundt. Her i huset finder den især anvendelse i sommerhalvåret, hvor den ofte indgår som kold sovs til et stykke grillet kød, kartofler og grøntsager. Bearnaisecreme er meget nemmere at stå med på en varm sommerdag, og er heller ikke så fed og tung som den klassiske bearnaisesovs – uden at gå på kompromis med den gode smag selvfølgelig.

Du kan blandt andet servere bearnaisecreme til:

  • Grillet og stegt oksekød som fx culottesteg, oksebøf
  • Skaldyr
  • Grillet og stegt fjerkræ som fx en hel kylling eller kyllingebryst
  • Pomfritter, knuste kartofler og ovnbagte grøntsager
  • Kartoffelsalat (bearnaisecremen danner basis i kartoffelsalaten)
  • Hjemmelavet hotdog
  • Sandwiches
  • Chips

LÆS OGSÅ: Vitello tonnato

Kold bearnaisecreme med cremefraiche

Kold bearnaisecreme er min store favorit, når det kommer til kold sovs. Jeg kender faktisk ikke ret mange i min omgangskreds, hvor mundvandet ikke begynder at løbe, når snakken falder på bearnaisesovs eller bearnaisecreme. At forvandle den klassiske bearnaisesovs til en kold bearnaisecreme er lidt af et sats, men jeg vil næsten sige resultatet er bedre end den originale udgave. Ikke mindst på grund af de mange anvendelsesmuligheder, som du har med en kold bearnaisecreme rørt op med cremefraiche.

LÆS OGSÅ: Ostebrød med krydderurter som pull-apart

Sund bearnaisedressing

Kan du virkelig godt spise sovs med god samvittighed? Svaret er ja, hvis du kaster dig over denne udgave med cremefraiche, bearnaiseessens, friskhakket estragon og et par spiseskefulde mayonnaise. Med denne opskrift får du smagen fra den klassiske bearnaisesovs, men i en lettere og mere frisk udgave takket være den syrlige cremefraiche, som er meget velegnet i diverse kolde sovse.

LÆS OGSÅ: Hakkebøffer i fad

Jeg benytter en cremefraiche på 18%, og du må endelig ikke gå på kompromis med smagen, og vælge en “light-udgave”. Tværtimod skal du vælge en cremefraiche på 38%, hvis du kan opstøve den i dit lokale supermarked – den fede syrlige smag er det perfekte match til bearnaisecreme. I opskriften tilfører jeg bearnaisecremen lidt ekstra fedme ved hjælp af hjemmelavet mayonnaise, som giver den helt perfekte smagsoplevelse.

God fornøjelse.

Kold bearnaisecreme

Hvor glad er du for opskriften? 5.0/5
( 8 bedømmelser )
Antal personer: 4 Tidsforbrug i alt: 5 minutter Forberedelsestid: 5 minutter 5 minutter Næringsindhold: 120 kalorier 20 grams fedt

Ingredienser:

  • 2,5 dl. cremefraiche 18%
  • 3 spsk. mayonnaise (0,5 dl. - købe eller hjemmelavet)
  • 2,5 spsk. bearnaiseessens
  • 4 spsk. estragon, finthakket (tørret estragon kan også bruges)
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. friskpresset citronsaft
  • 0,5 tsk. salt
  • Friskkværnet peber

Hjemmelavet mayonnaise til din bearnaisecreme:

  • 1 hel æg
  • 2-3 tsk. hvidvins- eller æbleeddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 2 dl. smagsneutral olie (fx solsikke- eller rapsolie)
  • 1 spsk. citronsaft
  • ½ tsk. salt
  • Friskkværnet peber

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Rør alle ingredienserne sammen i en skål, og smag bearnaisecremen til.
  2. Lad bearnaisecremen trække på køl indtil servering.
  3. Server bearnaisecremen til fx en god bøf, culottesteg, kylling, bagekartoffel, knuste kartofler, dip eller som basis i en sommerkartoffelsalat.
  4. Velbekomme.

Hjemmelavet mayonnaise til din bearnaisecreme:

Med el-pisker:

  1. Pisk æg, dijonsennep, eddike, citronsaft, salt og peber sammen i en røreskål.
  2. Tilsæt langsomt olien i en tynd stråle under omrøring med el-piskeren indtil mayonnaisen har den rette konsistens.
  3. Smag til med salt, peber, citronsaft og eddike efter behov.

Med stavblender:

  1. Slæ ægget ud i en høj skål eller bæger som passer til stavblenderen. Tilsæt nu alle de øvrige ingredienser og slut af med olien, som forsigtigt hældes i glasset.
  2. Sæt stavblenderen ned i bunden af glasset og pisk grundigt i nogle sekunder indtil mayonnaisen begynder at tykne i bunden. Kør stavblenderen op og ned nogle gange indtil mayonnaisen har den rette konsistens. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere citronsaft, som blot røres i mayonnaisen.
  3. Har du en Bamix stavblender skal du anvende multifunktionsbladet som er standard, og som benyttes til langt de fleste køkkenopgaver.

Yderligere kommentarer

Tag den færdiglavede bearnaisecreme ude af køleskabet 10-15 minutter før den skal serveres, så den ikke er helt køleskabskold.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, eller tag @baregomad på Instagram og følg min profil på Instagram her. Gå ikke glip af de nyeste opskrifter på Facebook - følg Baregomad.dk på Facebook her.
Kold bearnaisecreme
0 kommentar
1
FacebookPinterestEmail

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Rødbedetzatziki

Spinatroulade med laks

Karamelliserede nødder

Svinemørbrad i Riesling-drøm

Melanzana alla parmigiana

Napoleonshatte

Tiktok feta pasta

Boller i karry i ovn

Norske skoleboller

Mørbradgryde i cremet peanutbuttersovs

Veggie-gryde med quinoa og æg

Sund kage

Kanelgifler

Flødekartofler

Græske hakkebøffer i fad

Hjemmelavet hvidløgssmør

Paprikagryde med kylling

Risalamande is

Belgiske vafler

Canelé

Spinatvafler med feta

Spinatvafler med røget laks

Churros

Gulerodskage med ostecreme

Pasta alla Norma

One pot torsk med middelhavsstemning

Kyllingebryst i cremet svampesovs med spinat

Grønkålschips – sprøde chips af grønkål

Frikadeller

Rødbedesalat med valnødder og hvidløgsmayonnaise

forrige indlæg
Norske skoleboller
næste indlæg
Sådan bager du med tørgær

Jeg vil meget gerne høre fra dig Annuller besvarelse

Gem mine oplysninger i denne browser til næste gang jeg ønsker at komme med en kommentar.

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Mest populære indlæg

  • 1

    Hakkebøffer i fad

  • 2

    Svampet chokoladekage

  • 3

    Søren Ryge kringle med marcipanremonce

  • 4

    Mørbrad i fad

  • 5

    Maskeret blomkål

  • 6

    Spidskålssalat

Seneste indlæg

  • Rødbedetzatziki

  • Spinatroulade med laks

  • Karamelliserede nødder

  • Svinemørbrad i Riesling-drøm

  • Melanzana alla parmigiana

  • Napoleonshatte

Mød forfatteren bag Baregomad.dk

Mød forfatteren bag Baregomad.dk

Thomas Udbye

Velkommen til mit fristed og madværksted, hvor jeg gerne vil dele min passion for god mad uden det kræver det sorte bælte i kogekunst. Baregomad.dk er ganske enkelt gode madoplevelser - uanset om du er til vegansk, stegt flæsk, salater, retro-bagværk eller lidt af det hele.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email
Footer Logo
  • Bloggen “Barego’mad”
  • Cookies og persondatapolitik

Ⓒ2021 - Barego'mad. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes uden tilladelse.
Tilpas cookiesomhandlende cookies eller læs mere om cookies og persondatapolitik her.

Baregomad.dk respekterer privatlivets fred
Baregomad.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, trafikmåling, forbedre din brugeroplevelse og til reklame. Brugen af cookies kan fx omhandle registrering af ip-numre til statistik, og du accepterer anvendelsen af cookies ved at klikke på "Accepter alle".
Tilpas cookiesAccepter alleAfvis alle
Cookies og persondata

Anvendelse af cookies på baregomad.dk

Baregomad.dk anvender cookies 🍪 til at huske dine indstillinger, trafikmåling, forbedret brugeroplevelse og reklamelinks. Brugen af cookies kan fx omhandle registrering af IP-numre, og du accepterer dette ved at klikke på "Accepter alle". Læs mere om brugen af cookies og hvordan du sletter dem her.
Necessary
Altid aktiveret

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Other

Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.

Analytics

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Advertisement

Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.

Performance

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Others

Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.

CookieVarighedBeskrivelse
cookielawinfo-checkbox-other1 yearNo description

Gem & Acceptér