Hæld den græske youhurt op i en skål, og bland yoghurten sammen med presset hvidløg. peber, salt, citronsaft og olivenolie.
Sæt yoghurten på køl i mindst 30 minutter - gerne længere, og kan med fordel tilberedes dagen i forvejen.
Skyl agurken under koldt vand, som efterfølgende rives på et groft rivejern.
Hæld den revne agurk op i en sigte, og drys med en lille smule salt, så vandet kan trække ud af agurken.
Den friskrevne agurk må gerne stå i sigten i et par timer, men du kan også sagtens tage den friskrevne agurk og vride den fri for væde i et viskestykke.
Rør agurken ud i yoghurten, og smag den til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt mere citronsaft og olivenolie.
Bemærkninger
Tzatziki kan serveres til en lang række spændende retter eller blot nydes i selskab med et godt stykke brød.Du kan med fordel lave din tzatziki dagen i forvejen, så hvidløget rigtig kan sætte sig i den græske yoghurt.Det kan evt. være nødvendigt at smage tzatzikien til med lidt ekstra salt.
Næringsindhold
Næringsindhold
Tzatziki
Mængde pr. portion
Calories
103
% Daglig værdi*
Fat
5
g
8
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
3
g
Cholesterol
4
mg
1
%
Sodium
419
mg
18
%
Potassium
217
mg
6
%
Carbohydrates
5
g
2
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
4
g
4
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin A
52
IU
1
%
Vitamin C
4
mg
5
%
Calcium
105
mg
11
%
Iron
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.