Her får du opskriften på hjemmelavet whiskysauce med fløde, whisky, tomatpuré, rosmarin og smør. Den bedste whiskysovs til bøffer og andet kød.
Hjemmelavet whiskysauce. Mums filibaba. Der var engang en bøfkæde, som introducerede danskerne for billige frokostbøffer, whiskysauce og en overdådig salatbuffet.
Det var i de glade 80'ere og 90'ere, og jeg husker tydeligt min begejstring over denne krydrede whiskysauce, som var et frisk pust til den brune sovs. En slags universalsauce.
Selv nu får det mundvandet til at løbe, for det er s.. en god sovs. Perfekt til en oksebøf af skært eller hakket kød, kyllingebryst eller fyldt svinemørbrad.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på hjemmelavet whiskysovs
Det skønne ved denne sovs er udover smagen den nemme tilberedning. Du skal blot investere 10 minutter foran kogepladen, og belønningen er en whiskysauce der er langt bedre end den fra Jensens.
Og selvfølgelig helt uden kunstige tilsætningsstoffer. Denne whiskysauce er den ægte vare.
Denne opskrift på hjemmelavet whiskysovs er:
- Utrolig nem og enkel at tilberede på ca. 10 minutter
- Langt bedre end den originale whiskysauce fra den bøfkæde du ved nok ...
- Med ægte piskefløde og whisky
- Det perfekte match til en oksebøf af skært eller hakket kød og pomfritter
- Krydret og sødmefuld med ganske få ingredienser
Sådan laver du sauce med whisky
Det er legende let at lave hjemmelavet whiskysauce, og det kræver ikke det sorte bælte i gastronomi.
At lave sauce helt fra bunden af, kan godt få det til at løbe koldt ned af ryggen hos mange, men med denne opskrift på whiskysauce vil du med statsgaranti lykkedes, og begejstre enhver der får serveret denne elskede klassiker.
Whiskyen tilfører sovsen krydderier og varme, men ellers er det tomatpuréen som er den primære smagsgiver i sovsen, som du kan forstærke og smage til ved hjælp af sukker, gastrik og balsamico.
Undgå en alt for røget whisky, da det vil give en bitter sovs, som er meget intens i smagen.
- Smelt smørret uden det bruner i gryden.
- Tilsæt tomatpuré og lad smørblandingen koge kortvarigt op, og skru så ned for varmen igen.
- Tilsæt alle de øvrige ingredienser, og lad sovsen simre videre i 6-8 minutter.
- Smag whiskysaucen til, og server den rygende varm til fx en god bøf og knuste kartofler.
God fornøjelse.
Tak fordi du bruger denne skønne sovseopskrift. Kom gerne med din mening om den her.