Whiskysauce

billede med whiskysauce

Her får du opskriften på hjemmelavet whiskysauce med fløde, whisky, tomatpuré, rosmarin og smør. Den bedste whiskysovs til bøffer og andet kød.

Hjemmelavet whiskysauce. Mums filibaba. Der var engang en bøfkæde, som introducerede danskerne for billige frokostbøffer, whiskysauce og en overdådig salatbuffet.

Det var i de glade 80'ere og 90'ere, og jeg husker tydeligt min begejstring over denne krydrede whiskysauce, som var et frisk pust til den brune sovs. En slags universalsauce.

Selv nu får det mundvandet til at løbe, for det er s.. en god sovs. Perfekt til en oksebøf af skært eller hakket kød, kyllingebryst eller fyldt svinemørbrad.

Se også de populære opskrifter på:

Opskrift på hjemmelavet whiskysovs

Det skønne ved denne sovs er udover smagen den nemme tilberedning. Du skal blot investere 10 minutter foran kogepladen, og belønningen er en whiskysauce der er langt bedre end den fra Jensens.

Og selvfølgelig helt uden kunstige tilsætningsstoffer. Denne whiskysauce er den ægte vare.

billede med whiskysauce

Whiskysauce

5 fra 1 stemme
Her får du opskriften på hjemmelavet whiskysauce med fløde, whisky, tomatpuré, rosmarin og smør. Den bedste whiskysovs til bøffer og andet kød.
Udskriv Facebook Pinterest
RetSovs og sauce
KøkkenDansk
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid20 minutter
Antal4 personer
ForfatterThomas

Ingredienser

  • 2,5 dl piskefløde
  • 100 g smør
  • 0,5 dl whisky - fx Tullamore Dew, men du kan også bruge brun rom
  • 70 g tomatpuré - en lille dåse
  • 1 tsk rørsukker
  • 2 tsk rosmarin - tørret eller friskhakket
  • 2 spsk gastrik - eller balsamicoeddike
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Smelt smør ved middelhøj varme i en gryde uden at det bruner.
  • Tilsæt tomatpuré og lad smørblandingen koge kortvarigt op, og skru så ned for varmen igen.
  • Kom alle de resterende ingredienser i gryden, og rør godt rundt med et piskeris.
  • Bring sovsen i kog under omrøring, og lad så whiskysaucen simre videre i ca. 6-8 minutter.
  • Smag whiskysaucen til med salt, peber og evt. lidt mere gastrik eller balsamicoeddike.
  • Server den færdige sovs til en god bøf.

Noter

Opskriften på hjemmelavet whiskysauce er utrolig nem at tilberede, og er den perfekte ledsager til en oksebøf af skært eller hakket kød.
Saucen er fryseegnet i op til 2-3 måneder, og skiller ikke ved optøning hvis du anvender rigtig piskefløde.
Saucen kan smages til med hjemmelavet gastrik, balsamicoeddike, sukker og tomatketchup.
Undgå en alt for røget whisky, da det vil give en bitter intens smag i sovsen.

Næringsindhold

Næringsindhold
Whiskysauce
Mængde pr. portion
Kalorier
434
% Daglig værdi*
Fedt
 
43
g
66
%
Mættet fedt
 
27
g
169
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
124
mg
41
%
Natrium
 
764
mg
33
%
Kalium
 
143
mg
4
%
Kulhydrater
 
4
g
1
%
Kostfibre
 
0.4
g
2
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
1634
IU
33
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
51
mg
5
%
Jern
 
0.4
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Denne opskrift på hjemmelavet whiskysovs er:

  • Utrolig nem og enkel at tilberede på ca. 10 minutter
  • Langt bedre end den originale whiskysauce fra den bøfkæde du ved nok ...
  • Med ægte piskefløde og whisky
  • Det perfekte match til en oksebøf af skært eller hakket kød og pomfritter
  • Krydret og sødmefuld med ganske få ingredienser

Sådan laver du sauce med whisky

Det er legende let at lave hjemmelavet whiskysauce, og det kræver ikke det sorte bælte i gastronomi.

At lave sauce helt fra bunden af, kan godt få det til at løbe koldt ned af ryggen hos mange, men med denne opskrift på whiskysauce vil du med statsgaranti lykkedes, og begejstre enhver der får serveret denne elskede klassiker.

Whiskyen tilfører sovsen krydderier og varme, men ellers er det tomatpuréen som er den primære smagsgiver i sovsen, som du kan forstærke og smage til ved hjælp af sukker, gastrik og balsamico.

Undgå en alt for røget whisky, da det vil give en bitter sovs, som er meget intens i smagen.

  1. Smelt smørret uden det bruner i gryden.
  2. Tilsæt tomatpuré og lad smørblandingen koge kortvarigt op, og skru så ned for varmen igen.
  3. Tilsæt alle de øvrige ingredienser, og lad sovsen simre videre i 6-8 minutter.
  4. Smag whiskysaucen til, og server den rygende varm til fx en god bøf og knuste kartofler.

God fornøjelse.

1 kommentar til “Whiskysauce”

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.