0,5dlwhisky - fx Tullamore Dew, men du kan også bruge brun rom
70gtomatpuré - en lille dåse
1tskrørsukker
2tskrosmarin - tørret eller friskhakket
2spskgastrik - eller balsamicoeddike
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Smelt smør ved middelhøj varme i en gryde uden at det bruner.
Tilsæt tomatpuré og lad smørblandingen koge kortvarigt op, og skru så ned for varmen igen.
Kom alle de resterende ingredienser i gryden, og rør godt rundt med et piskeris.
Bring sovsen i kog under omrøring, og lad så whiskysaucen simre videre i ca. 6-8 minutter.
Smag whiskysaucen til med salt, peber og evt. lidt mere gastrik eller balsamicoeddike.
Server den færdige sovs til en god bøf.
Bemærkninger
Opskriften på hjemmelavet whiskysauce er utrolig nem at tilberede, og er den perfekte ledsager til en oksebøf af skært eller hakket kød.Saucen er fryseegnet i op til 2-3 måneder, og skiller ikke ved optøning hvis du anvender rigtig piskefløde.Saucen kan smages til med hjemmelavet gastrik, balsamicoeddike, sukker og tomatketchup.Undgå en alt for røget whisky, da det vil give en bitter intens smag i sovsen.
Næringsindhold
Næringsindhold
Whiskysauce
Mængde pr. portion
Calories
434
% Daglig værdi*
Fat
43
g
66
%
Saturated Fat
27
g
169
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
11
g
Cholesterol
124
mg
41
%
Sodium
764
mg
33
%
Potassium
143
mg
4
%
Carbohydrates
4
g
1
%
Fiber
0.4
g
2
%
Sugar
4
g
4
%
Protein
2
g
4
%
Vitamin A
1634
IU
33
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Calcium
51
mg
5
%
Iron
0.4
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.