Forside » Grill » Baconsauce

Baconsauce

Baconsauce

Jeg er vild med både bacon og sovs. Sovs som i S-O-V-S, og selvfølgelig tilberedt på piske- eller madlavningsfløde. Bacon og fløde er i sig selv to eminente smagsforstærkere, som kan løfte ethvert måltid til nye gastronomiske højder. Hvad nu hvis man kombinerer bacon og fløde, og forener disse to ingredienser i en syndig mormor-sovs? Baconsauce. Ja, du læste rigtigt. Her får du en lækker aromatisk sovs med en skøn smag af sprødstegt bacon, timian, tomat og selvfølgelig fløde. En sovs med rigtig mange anvendelsesmuligheder, og som kan serveres til alt lige fra hverdagens klassiske frikadelle til weekendens culottesteg.

Prøv lige at se opskriften på: Hjemmelavet whiskysauce

Opskrift på baconsauce

Denne opskrift på sovs med bacon er en virkelig lækker og velsmagende sovs, som er meget nem at tilberede på en bund af blandt andet sprødstegte bacontern, som tilfører sovsen en virkelig lækker krydret dybde, som kan smages til i det uendelige. Bacon, timian, tomatpuré, bouillon, løg og fløde er blot nogle af de ingredienser, som er med til at definere denne velsmagende sovs, som vil få mundvandet til at løbe hos alle madsjæle med en forkærlighed for bacon.

Du starter med at stege baconternene sprøde i en mellemstor gryde, hvorefter du i det resterende baconfedt steger løgene klare og bløde. Herefter tilsætter du tomatpuréen, som du "brænder" af i gryden i ca. et minut. Vend alle de øvrige ingredienser ned i gryden og bring sovsen i kog under omrøring. Jævn sovsen med lidt maizena eller majsmel opløst i koldt vand, og lad sovsen småkoge i et par minutter. Hak de sprødstegte bacontern meget fint på et skærebræt, og hæld de finthakkede bacontern ned i sovsen. Smag sovsen til med salt, peber, æbleeddike og rørsukker. Du kan også anvende gastrik som erstatning for æbleeddike og rørsukker, som er den ultimative smagsforstærker i enhver sovs og gryderet.

Denne opskrift på baconsauce er:

  • En mundvandsdrivende lækker sovs til både rødt kød, fjerkræ og svinekød
  • En let krydret sovs spækket med smagen af bacon, timian, tomat og fløde
  • Det perfekte tilbehør til oksemørbrad nytårsaften, hverdagens frikadelle eller et saftigt kyllingebryst
  • Utrolig nem at tilberede på blot 20 minutter med ganske få ingredienser

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Bacontern
  • Piskefløde
  • Okse- eller kalvebouillon
  • Tomatpuré
  • Løg
  • Frisk timian (tørret timian kan også anvendes)
  • Æbleeddike
  • Rørsukker
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Prøv lige at se opskriften på: Koteletter i fad med whiskysauce

Baconsauce

Prøv lige at se opskriften på: Gastrik

Sovs med fløde og bacon

Alt smager bare bedre med bacon. Sprødstegte bacontern og baconfedt. Denne himmelske sovs med fløde og bacon kan anvendes til stort set alt, hvor du ønsker en krydret og aromatisk sovs. Sovsen er helt fantastisk til fx svinekød, kylling eller oksekød. De mange smagsmæssige nuancer og lag i denne sovs er dybe som selveste Marianergraven, hvor de sprødstegte bacontern og baconfedt ligger som en fond på bunden af gryden. En sovs med fløde og bacon, og med potentiale til at løfte alle måltider til nye højder.

God fornøjelse.

Baconsauce

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.6/5
( 47 voted )

Ingredients

  • 150 gr. bacontern, sprødstegte
  • 2,5 dl. piskefløde 38%
  • 2,5 dl. okse- eller kalvebouillon, opløst i kogende vand
  • 70 gr. tomatpuré
  • 1 lille løg, finthakket
  • 2 spsk. frisk timian, finthakket (ca. 1 tsk. tørret timian kan også anvendes)
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 spsk. rørsukker
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Maizena (til at jævne sovsen med)

Instructions

  1. Steg baconternene sprøde i en lille gryde ved forholdsvis høj varme (8 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen), og læg de færdigstegte bacontern op i en skål på et stykke køkkenrulle.
  2. Vend det finthakkede løg ned i det resterende fedtstof i gryden, og steg løgene klare i ca. 4-5 minutter, eller til de er let gyldne og gennemsigtige.
  3. Tilsæt tomatpuré og lad det brænde af i gryden i ca. 1 minut.
  4. Tilsæt herefter alle de øvrige ingredienser, og bring sovsen i kog under omrøring.
  5. Jævn sovsen med lidt maizena eller majsmel opløst i lidt koldt vand. Lad sovsen småkoge i et par minutter under jævnlig omrøring.
  6. Hak de sprødstegte bacontern meget fint på et skærebræt, og vend de finthakkede bacontern ned i sovsen. Bring baconsovsen i kog og smag den til med salt, friskkværnet peber, æbleeddike og rørsukker.
  7. Server sovsen brændende varm til lige det du har lyst til.
  8. Velbekomme.

Notes

Sovsen kan holde sig frisk på køl i minimum et par dage. Prøv også at servere sovsen som tilbehør til fx bønnefritter og knuste kartofler ledsaget af en god bøf, kyllingebryst eller frikadelle.

Baconsauce til oksemørbrad

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *