Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Guacamole
5
fra 1 stemme
Her får du den bedste opskrift på hjemmelavet guacamole eller avocado dip. Mexicansk inspireret med både hvidløg, tomat og rød peber.
Print
Facebook
Pinterest
Mail
Ret
Sovs og sauce
Køkken
Mexicansk
Forb. tid
10
minutter
minutter
Tilb. tid
10
minutter
minutter
Samlet tid
20
minutter
minutter
Antal
4
personer
Skrevet af
Thomas
Ingredienser
▢
3
avocado
-
spisemodne
▢
0,5
løg
-
eller rødløg, finthakket
▢
2
blommetomater
-
uden frugtkød skåret i små fine tern
▢
0,25
rød peberfrugt
-
finthakket
▢
2
spsk
koriander
-
hakket eller 0,5 tsk stødt koriander
▢
2
fed
hvidløg
-
presset
▢
citronsaft
-
friskpresset fra en hel citron
▢
1
tsk
salt
▢
1
knsp
cayennepeber
Fremgangsmåde
▢
Halver avocadoerne på langs og fjern stenene.
▢
Skrab avocadokødet ud med en spiseske, og læg det ned i en skål.
▢
Mos avocadokødet med en gaffel til avocadocremen er ensartet i konsistensen.
▢
Tilsæt alle de øvrige ingredienser og rør godt rundt.
▢
Smag den færdige guacamole til og tilsæt evt. mere citronsaft, salt, hvidløg og cayennepeber.
▢
Stil guacamolen tildækket på køl indtil den skal serveres.
Bemærkninger
Guacamole kan holde sig frisk på køl i minimum 2-3 dage i en tætlukket beholder tildækket med lidt koldt vand på toppen.
Næringsindhold
Næringsindhold
Guacamole
Mængde pr. portion
Calories
255
% Daglig værdi*
Fat
22
g
34
%
Saturated Fat
3
g
19
%
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
15
g
Sodium
595
mg
26
%
Potassium
845
mg
24
%
Carbohydrates
16
g
5
%
Fiber
11
g
46
%
Sugar
3
g
3
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
736
IU
15
%
Vitamin C
31
mg
38
%
Calcium
27
mg
3
%
Iron
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.