Chateau d'Aigueville Cotes du Rhone Villages 2016

Saftig og indbydende Rhône-vin i fornem udførelse”
93 point | ★★★★★ (5 ud af 6 mulige)

Type: Rødvin
Land: Frankrig, sydlige Rhône
Pris: 89,95 kr. pr. stk. ved køb af 6 flasker
Forhandler: Supervin.dk

Der er Cotes du Rhone-Villages i glasset, og vi befinder os nord for Chateauneuf-du-Pape, hvor dette traditionelle Rhône-blend er blevet fremelsket bestående af Grenache, Carignan og Syrah. Vi befinder os tæt på Chateauneuf-du-Pape, men vi er dog ikke i nærheden rent kvalitetsmæssigt, hvilket heller ikke kan forventes af en Cotes du Rhone-Village. Skulle det være tilfældet, ville denne vin koste minimum 3 gange så meget. Slægtskabet til Sydrhône fornægter sig ikke, og her får du en saftspændt kvalitetsvin for pengene, som både har karakter og solmættede bærfrugter en masse. Aromaer af fuldmodne kirsebær, brombær, hindbær, blommer og lidt bacon tilsat tørrede middelhavs-urter, vanilje og kakao strømmer op af glasset. Smagen følger op på smukkeste vis, og leverer en flot afrundet palette af modne bærfrugter med god fylde og kompleksitet. Det er saftigt og blødt med blødt på ledsaget af en fuldmoden frisk syre, og silkebløde lakridskrydrede tanniner ud i en saftig ungdommelig letkrydret finale. Det er saftig og indbydende Rhône-vin man får lyst til at sidde til bords med – både som ledsager til mad, men også som en fyldig blød meditationsvin med indbygget middelhavsstemning under varmere himmelstrøg.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner