“Velsmurt klassisk Médoc med Pauillac-DNA”
92 point | ★★★★★ (5 ud af 6 mulige)
Type: Rødvin
Land: Frankrig, Haut-Médoc
Pris: 99,95 kr. pr. stk. ved køb af 6 flasker
Forhandler: Supervin.dk
Her har vi at gøre med et glas klassisk Haut-Médoc fremelsket af Albert Tiffon, som er en lille kultproducent på grænsen mellem Pauillac og Haut-Médoc. Det er en vin som i min optik nemt kunne forveksles med en fra Pauillac, da denne rødvin virkelig besidder nogle skønne kvaliteter og smagsmæssige udtryk, som man normalt kun oplever i de langt dyrere Pauillac-vine. Formsproget er blødt, harmonisk og saftigt og perfekt orkestreret af næsten lige dele Cabernet Sauvignon og Merlot tilsat et par dråber Cabernet Franc, som er med til at gøre denne Bordeaux-oplevelse blød og lækker med en vis elegance. Vinen fremstår flot mørk rubinrød i glasset og virker meget gæstfri med en indbydende intens duft af mørke bærfrugter, solmodne blommer, frisk tobak, trøfler og cedertræ. I munden fremtræder vinen meget harmonisk med en flot balance mellem vidunderlig frisk frugt og perfekt orkestreret struktur og fylde godt understøttet af lakridssøde tanniner og frisk moden syre ud i en lang krydret finale. Det er Haut-Médoc i forrygende dagsform – leveringsdygtig i en virkelig skøn vinoplevelse til prisen og generelt bare et s**** godt glas. Det er Bordeaux-vin med noget på hjerte.
4 kommentarer
Hej, vi har købt 6 flasker af denne rødvin. Haut Medoc er et vinområde vi kender særdeles godt. Da vi smagte på La Fleur Haut Carras 2016 blev vi overvældet af syre og voldsomme tanniner men smagen var virkelig god. Vinen virkede “lukket” og bouqueten var svag, selv efter dekantering. Der var anvendt plastprop i stedet for kork, har det nogen betydning? Måske har den virkelig Pauillac potentiale, men skal den så ikke først drikkes om tidligst 4-5 år?
Mvh Flemming
Hej Flemming,
Mange tak for din kommentar her på bloggen :-)
Dejligt at I synes om vinen rent smagsmæssigt – jeg synes også det er et rigtig lækkert glas vin, men udpræget en madvin netop pga. dens tanniner og syre, som går rigtig godt i spænd med oksekød og generelt kraftige måltider. Hvis det er en vin I vil sidde og nyde uden mad, synes jeg I skal prøve at åbne den en times tid før I vil nyde den – evt. dekanere den, men ellers bare sætte den på køl i ca. 1 time. At den bliver let afkølet vil kun gøre den mere frisk og mindre voldsom, og den får hurtigt temperaturen når den først kommer op i et glas.
Hilsen
Thomas
Hej Thomas, vi drak den ikke solo men til maden over to aftener. Rødvinen var afkølet og som sagt iltet så meget som muligt men det reducerede ikke syren. Det er første gang jeg har set en Haut Medoc med plastprop, den tillader ikke vinen at udvikle sig da den forhindrer en langsom oxidering.
Mvh Flemming
Hej Flemming,
Som jeg husker den har den en god frisk syre, hvilket går godt i spænd med frugten. Skruelåg og plastikpropper bliver mere og mere normalt, og med mindre at vinen er beregnet til at ligge i rigtig mange år inden den er drikkemoden, er en plastikprop faktisk at foretrække, da den helt udelukker luftens ilt, og man undgår fx propsyge, der ødelægger vinens kvalitet. Mere end 95% af de vine der bliver produceret i dag er fremstillet til her-og-nu nydelse, hvorfor plastikpropper giver god mening. Det er måske ikke så “sexet” at trække en Haut-Medoc op med plastikprop, men hvis vi bare taler om en ganske almindelig forbrugsvin giver det god mening :-)
Hilsen
Thomas