Masca del Tacco Lu’Li Primitivo Limited Edition 2019

af Thomas fra Baregomad.dk
Masca del Tacco Lu’Li Primitivo Limited Edition 2019

“Seriøs brandfare – åben ild forbudt!”
★★★ (3 ud af 6 mulige)

Type: Rødvin
Land: Italien, Puglia
Pris: 169,95 kr. pr. stk. ved køb af 6 flasker
Forhandler: Supervin.dk

Der er gået sport i at producere rødvin med alkoholprocenter, der nærmest springer rammerne for det muliges kunst indenfor traditionel vinfremstilling. Jo mere alkohol jo bedre. Fabriksfremstillede rødvine med superkræfter, unikt håndværk og samtidig leveringsdygtige i bløde og intense smagseksplosioner, der sætter helt nye standarder indenfor alkoholrige rødvine. Jeg er ikke fan, og man kan ikke både blæse og have mel i munden samtidig. I min optik er disse astronomiske oktantal ikke et udtryk for kvalitet og godt håndværk, men nærmere udtryk for en dansk tendens, hvor vinimportørerne strides om at have den ultimative supervin med flest hestekræfter under motorhjelmen. Forbrugerskabte rødvine spækket med druesprit. Masca del Tacco gør forsøget med Lu’Li Primitivo 17,5% Limited Edition 2019, men stemplerne må bukke under efter få sekunders tænding. Hovedfeltet er væk, og her sidder jeg tilbage med en brændende sprittet smag i munden. Hvad skete der lige her? Skulle det ikke være en specialudgave med superkræfter? Alkoholen er ikke integreret i vinen, og det skaber en ubalanceret vinoplevelse på seriøs slingrekurs, som var det en svensker på vej hjem fra en våd bytur. Det spiller bare ikke. Jeg er ikke i tvivl om, at der ligger gode intentioner bag skabelsen af Lu’Li Primitivo 17,5% Limited Edition 2019 – inspireret af alle de andre spillere i markedet, der gør det samme, men jeg brækker mig i protest. Flaskens indhold røg i vasken, så egentlig burde jeg kun kaste en stjerne efter denne vin, men der er givetvis nogle forbrugere, der vil elske denne vin og fred være med dem. Nu skal jeg have plejet mine brandsår i munden.

Jeg lægger vægt på det samlede helhedsindtryk af vinen. Sidder du og jeg tilbage som forbrugere med en god vinoplevelse ud fra det vi har smagt i glasset? Er vinen pengene værd? Og skiller vinen sig ud i forhold til mængden? Vinanmeldelser helt nede på jorden, som alle kan forstå og forholde sig til. Fra en forbruger til en anden. Det er de gode vinoplevelser i glasset vi husker.
★★★★★★ (6 stjerner)
Helt exceptionel god vinoplevelse
★★★★★ (5 stjerner)
Fremragende vinoplevelse
★★★★ (4 stjerner)
Gennemsnitlig value-for-money vin
★★★ (3 stjerner)
Under gennemsnittet
★★ (2 stjerner)
Utilfredsstillende vinoplevelse
★ (1 stjerne)
Hæld indholdet ud i vasken

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

4 kommentarer

Søren 7. december 2020 - 17:34

Jeg forstår slet ikke udbruddet. Sprit??? Nærmere fyldig, afrundet, og sammenhængende smag af moden frugt, god vin. Set til 129,95 som må siges at være kanon til prisen.

Besvar
Thomas fra Barego'mad 7. december 2020 - 18:46

Hej Søren,
Tak for dit indspark til vinen. Jeg forholder mig til de to flasker jeg prøvesmagte, hvor alkoholen ikke var integreret i vinen, og den samlede smagsoplevelse var usammenhængende med en sprittet kant. Det er en vin der har fået tilsat seriøse mængder druesprit for at opnå den alkoholstyrke, og nogle gange lykkedes det – andre gange ikke. En høj alkoholstyrke er desværre ikke et udtryk for en god kvalitet 😊

Hilsen
Thomas

Besvar
Thomas L.c 24. december 2020 - 20:18

Wow det kan jeg slet ikke genkende. Jeg har også smagt den flere gange og jeg synes bare den er helt fantastisk

Besvar
Thomas fra Barego'mad 25. december 2020 - 10:19

Hej Thomas,
Tak for din besked. Dejligt at høre, at du også synes om vinen. Jeg har som sagt modtaget to flasker af den til anmeldelse, og smagte den ved to forskellige temperaturer, hvor alkoholen desværre ikke blev bedre integreret i vinen, men fremstod sprittet og skarp, som fjernede al fokus fra vinens øvrige mulige kvaliteter. Jeg er ikke fan af vine som bliver proppet med druesprit for at opnå disse høje alkoholprocenter, som flere forbrugere anser for et kvalitetsstempel – det har intet med dette at gøre. Om jeg har været uheldig med de to flasker kan jeg ikke sige, men den pågældende vin og jeg var ikke på bølgelængde. Dejligt at høre hvis du og andre har en anden oplevelse af vinen.

Hilsen
Thomas

Besvar

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner