Salater og tilbehør

Fetacreme

Fetacreme

Fetacreme Se opskriften

Jeg er stor fan af fetaost, og græsk mad i det hele taget. Og selvfølgelig fetacreme eller fetadip, som jeg i stor stil nyder til falafel, pitabrød, fladbrød, grillmad og ikke mindst græske frikadeller. Jeg blev introduceret til feta i […]

Bønnesalat

Bønnesalat

Bønnesalat Se opskriften

Jeg er personlig helt pjattet med bønnesalat - lige fra den klassiske bønnesalat med bacon - til den sunde antiinflammatoriske bønnesalat blottet for mættede fedtsyrer og animalske bacontern. Hånden på hjertet - denne bønnesalat er familiens personlige favoritsalat, når det

Blomkålssalat

Blomkålssalat

Blomkålssalat Se opskriften

Denne tabbouleh-inspirerede blomkålssalat er en af vores favoritter indenfor salater her for tiden, da den både er mættende, sund og nem at tilberede. Enten som et sundt hovedmåltid eller som mættende tilbehør til et stykke kød eller andre grøntsager. Denne

Sauce tartare

Sauce tartare

Sauce tartare Se opskriften

Sauce Tartare er en letkrydret syrlig koldsovs med utallige anvendelsesmuligheder. Jeg stødte første gang på sauce tartare i London for mange år siden, hvor denne syrlige letkrydrede koldsovs blev serveret til de lækreste fish'n'chips. Fish and chips er frituremad når

Romesco sauce

Romesco sauce

Romesco sauce Se opskriften

Romesco sauce. Grillede røde peberfrugter, persille, hvidløg, blommetomater, olivenolie, salt, mandler, og en friskpresset citronsaft. Hæld alle ingredienserne op i en blender, og tryk på start. Et par minutter senere kan du servere den mest fantastiske koldsovs, som er spækket

Vegansk parmesan

Vegansk parmesan

Vegansk parmesan Se opskriften

Vegansk parmesan som er 100% plantebaseret, og som samtidig smager mindst lige så godt klassisk parmesan fremstillet på komælk. Legende let at fremstille ved hjælp af kun fem ingredienser. Vegansk parmesan er en smagsforstærker af rang i veganske måltider, som

Raita

Raita

Raita Se opskriften

Indisk raita. Laban. Yoghurt dip med hvidløg og mynte. Jeg taler selvfølgelig om den friske yoghurt-baserede myntedressing, som har utallige anvendelsesmuligheder - lige fra sovs, dressing til cremet dip. Raita er en kølende kærkommen yoghurt sovs, hvis smagsløgene bliver stresstestet

Græskarsalat

Græskarsalat

Græskarsalat Se opskriften

Er du på udkig efter en mættende og smuk vintersalat, som kan serveres til lidt af hvert - lige fra klassiske frikadeller, falafel og julemad til vegetarfrikadeller, så vil jeg på det varmeste anbefale denne græskarsalat. Her får du kort

Løgkompot

Løgkompot

Løgkompot Se opskriften

Jeg er ret begejstret for løgkompot, og kan spise det hele året rundt. Løgkompot med honning, balsamico, æbleeddike og timian er det ultimative tilbehør til tapas, burger, sandwich, hotdog, panini og ikke mindst til ost og kiks. Hjemmelavet løgkompot er

Dadler med bacon

Dadler med bacon

Dadler med bacon Se opskriften

Dadler med bacon spækket med frisk blød gedeost. Store bløde Medjoul dadler svøbt ind i en halv skive bacon. Den ultimative appetizer til gæstemiddagen, eller det obligatoriske musthave tilbehør til oste- og tapasbordet. En opskrift bestående af tre simple ingredienser,

Hvidløgsdressing

Hvidløgsdressing

Hvidløgsdressing Se opskriften

Må jeg præsentere dig for den mest cremede dressing med hvidløg. Hvidløgsdressing. Kolddressing med hvidløg. En mundvandsdrivende lækker opskrift på dressing med hvidløg til salat, pizza, pastasalat, kylling, kartofler, grøntsager og ikke mindst som dip til tapas og chips. Denne

Tunmousse

Tunmousse

Tunmousse Se opskriften

Denne opskrift på klassisk tunmousse er ren retro på den helt store klinge, og et levn fra de glade 1980'ere, hvor denne forret med dåsetun begejstrede store som små ved de danske middagsborde. Der findes utrolig mange opskrifter på tunmousse,

Waldorfsalat

Waldorfsalat

Waldorfsalat Se opskriften

Jeg husker tydeligt waldorfsalat fra min barndom, som ofte blev serveret til festlige lejligheder, når menuen stod på farseret kød, vildt eller fjerkræ som fx and eller grydestegt kylling. Waldorfsalat kan nydes året rundt, men er især en populær salat

Tagliata

Tagliata

Tagliata Se opskriften

Tagliata de manzo. Toscansk salat med oksekød. Oksekødssalat. Tagliata. Jeg elsker det italienske køkken, og ikke mindst de gode råvarer og enkle tilberedning. Italienerne formår virkelig at lave mad, der både forkæler ganen og øjnene. Jeg er personlig stor tilhænger

ærter francaise

Ærter francaise

Ærter francaise Se opskriften

Ærter francaise er vaskeægte mormormad. Også kendt som franske ærter eller ærter bonne-femme. Ærter francaise er det perfekte tilbehør til en wienerschnitzel, bøf bearnaise, fisk eller en veltilberedt culottesteg. Ærter francaise består kort og godt af sprødstegte bacontern, løg, smør

Kartoffel rösti

Kartoffel rösti

Kartoffel rösti Se opskriften

Pommes rösti. Rosti. Røsti. Kartoffel rösti. Kært barn har mange navne, og uanset talemåde drejer det sig selvfølgelig om den klassiske kartoffelret rösti, som har sin oprindelse i alpelandet Schweiz. Rösti består kort og godt af groftrevne kartofler, som røres

Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille Se opskriften

Klassisk fransk ratatouille. Ratatouille består i al sin enkelhed af forskellige grøntsager skåret i tynde skiver, og så bagt i ovn i en lækker tomatsovs. En sammenkogt ret bestående af grøntsager. Det er kort og godt ratatouille, og så i

Vitello tonnato

Vitello tonnato

Vitello tonnato Se opskriften

Vitello tonnato er smagen af Piemonte og italiensk madkultur, når det er bedst. En såre simpel ret at tilberede, men som gang på gang begejstrer gæster og venner, når man sætter denne lækre italienske forret på bordet. Vitello tonnato består

Jordbærsirup

Jordbærsirup

Jordbærsirup Se opskriften

Jordbærsirup. Hjemmelavet jordbærsirup af solmodne danske jordbær. Flydende sødmefuld sirup perfekt til sommercocktails, is, pandekager, skyr, desserter og meget andet. Det er kort og godt dansk sommerstemning på flaske. Min yndlingssirup. Og legende let at tilberede på ganske få minutter

Bearnaise mayonnaise

Bearnaisemayonnaise

Bearnaisemayonnaise Se opskriften

Ja, undskyld mig, men jeg er altså ret pjattet med bearnaisemayonnaise. Ikke at jeg spiser det i rå mængder til daglig, men der skal selvfølgelig bearnaisemayo på bordet, når madplanen står på hjemmelavet burger med fritter eller bearnaise kartoffelsalat. Hjemmelavet

Ærtehummus

Ærtehummus

Ærtehummus Se opskriften

Så er der hjemmelavet ærtehummus for alle pengene. En nem og sund dip af grønne ærter og kikærter. Forestil dig en almindelig hummus med lidt mere sødme, og ikke mindst en flot forårsgrøn farve. Så har du opskriften på ærtehummus,

Rødbedetzatziki

Rødbedetzatziki

Rødbedetzatziki Se opskriften

Rødbedetzatziki er en ny måde at lave tzatziki på, hvor de groftrevne rødbeder har sat agurken på udskiftningsbænken. Det bliver denne rustikke rodfrugtsalat absolut ikke ringere af, hvis jeg selv skal sige det. Rødbedetzatziki smager helt fantastisk som tilbehør til

Hjemmelavet hvidløgssmør

Hjemmelavet hvidløgssmør

Hjemmelavet hvidløgssmør Se opskriften

Mundvandsdrivende lækker hvidløgssmør. Blød og cremet. Spækket med en fantastisk smag af hvidløg, parmesan og persille. Det er ganske enkelt opskriften på den ultimative hvidløgssmør, som er legende let at fremtrylle i køkkenet på blot ti minutter. Denne opskrift på

Vegansk ostesovs

Vegansk ostesovs

Vegansk ostesovs Se opskriften

Vegansk ostesovs der smager lige så godt som den ægte vare. Værsgo - her får du opskriften på en herlig plantebaseret ostesovs, som du med garanti kan servere for din familie som rigtig mornaysauce uden de bemærker det. Smagen og

Tomatsalat

Tomatsalat

Tomatsalat Se opskriften

Ingen sommer uden en hjemmelavet tomatsalat spækket med smagen af solmodne danske tomater. Jeg elsker tomatsalat. Så er det sagt. En af de mest simple salater du kan fremtrylle i køkkenet, men som rent smagsmæssigt befinder sig på allerøverste hylde

Bearnaisesauce

Bearnaise sauce

Bearnaise sauce Se opskriften

Når man hører ordet "hjemmelavet bearnaise sauce", løber det koldt ned ad ryggen på mange mennesker. De fleste danskere elsker en god bearnaise sauce og ved også godt, hvordan sådan en skal smage. Men det er de færeste jeg kender,