Belgiske vafler
Jeg er ret pjattet med belgiske vafler. Både de lette og sprøde af slagsen, og den helt tunge udgave (Gaufres de Liége) med perlesukker og gær. Denne opskrift på belgiske vafler er den lette udgave uden gær, som både er […]
På Baregomad.dk finder du de bedste opskrifter på mad, kager og meget andet. Masser af spændende madopskrifter og inspiration til nye madretter. Velkommen.
Jeg er ret pjattet med belgiske vafler. Både de lette og sprøde af slagsen, og den helt tunge udgave (Gaufres de Liége) med perlesukker og gær. Denne opskrift på belgiske vafler er den lette udgave uden gær, som både er […]
Hjemmelavet hvidløgssmør Se opskriften
Mundvandsdrivende lækker hvidløgssmør. Blød og cremet. Spækket med en fantastisk smag af hvidløg, parmesan og persille. Det er ganske enkelt opskriften på den ultimative hvidløgssmør, som er legende let at fremtrylle i køkkenet på blot ti minutter. Denne opskrift på
Vegansk lasagne med hvidkål og kartofler Se opskriften
Vegansk lasagne spækket med seriøse mængder snittet hvidkål og fuldstændig blotlagt for animalske produkter ... Kan det virkelig smage godt? Det korte svar er et rungende JA. Og det kommer fra en livsnyder, som indimellem sætter pris på en stor
Canelé er det franske svar på en amerikansk cupcake. En mellemting mellem en vandbakkelse og en souffleret vaniljecreme, som er indkapslet i en sprød mørkebrun karamelliseret skorpe. Det tegner vist et fint billede af denne lille franske kagedessert, som er
Spinatvafler med feta Se opskriften
Jeg er ret begejstret for spinatvafler med feta, som kan tilberedes i en hurtig vending på en travl hverdag. Ja, du kan sågar tilberede spinatvaflerne i forvejen, og opbevare dem på køl i et par dage. Spinatvafler smager godt både
Vegansk ostesovs Se opskriften
Vegansk ostesovs der smager lige så godt som den ægte vare. Værsgo - her får du opskriften på en herlig plantebaseret ostesovs, som du med garanti kan servere for din familie som rigtig mornaysauce uden de bemærker det. Smagen og
Bagt aubergine i cremet tomatsovs Se opskriften
Bagte auberginer i cremet tomatsovs med kokosmælk og krydderier. Det er nem og sund vegansk aftensmad tilberedt på blot femogfyrre minutter. 100% plantebaseret. Spækket med krydderier og herlige aromaer i en lækker cremet sovs serveret til ris eller friskbagte fladbrød.
Rødbedesalat med valnødder og hvidløgsmayonnaise Se opskriften
En skål salat er ikke kun forbeholdt sommerhalvåret, men har i den grad også sin berettigelse i vinterhalvåret, hvor moder natur byder på et sandt overflødighedshorn af grøntsager som fx grønkål, rosenkål og ikke mindst rødbeder. Med andre ord skal
Banoffee pie. Banana cream pie. Kært barn har mange navne, men når alt kommer til alt snakker vi om den samme lækre dessertkage. Her i huset kalder vi denne syndige banantærte for banoffee pie, og den er ganske uimodståelig. Vel
Laksetatar med sennepsmayo Se opskriften
Tag dine gæster med storm med denne lækre opskrift på laksetatar med sennepsmayo, eller gør lidt ekstra ud af hverdagen og overrask dine nærmeste. Laksetatar med sennepsmayo er en skøn forret, for dem der godt kan lide laks. Utrolig nem
Grillede asparges med rejer Se opskriften
De lækre grønne danske asparges er en rigtig forårsbebuder og en yndet råvare hos mange kokke i foråret. Sæsonen for grønne asparges er meget kort, så det er med at nyde denne skønne grøntsag, når de pibler op af jorden.
Galette med bacon og karameliserede rødløg Se opskriften
Galette stammer oprindeligt fra det normanniske køkken, hvor dette sprøde bagværk benævnes "kale", som på dansk betyder "flad kage". Galette er en form for fransk tærte, som kan serveres som tilbehør eller som et decideret hovedmåltid sammen med en gang
Cremet hummus af cannellini bønner Se opskriften
Cremet hummus af cannellini bønner eller måske bedre kendt som hvid bønnedip fremstillet af hvide bønner. Her får du en lækker cremet bønnedip, som er en nyfortolkning af den klassiske hummus med tahin og kikærter. Personlig er jeg ret begejstret
Ingen sommer uden en hjemmelavet tomatsalat spækket med smagen af solmodne danske tomater. Jeg elsker tomatsalat. Så er det sagt. En af de mest simple salater du kan fremtrylle i køkkenet, men som rent smagsmæssigt befinder sig på allerøverste hylde
Lakserilette med varmrøget laks og krydderurter Se opskriften
Lakserilette med varmrøget laks og krydderurter er en gudespise, hvis jeg selv skal sige det - vel og mærke hvis man godt kan lide varmrøget laks. Lakserilette er superlet at tilberede, og kan med fordel arrangeres i små glas, som
Rustikke minitærter med gedeost og spinat Se opskriften
Jeg er som udgangspunkt ikke helt pjattet med gedeost, men når gedeost smelter sammen med spinat, fløde og rosmarin i små rustikke tærter, sker der noget magisk rent smagsmæssigt. Den friske, salte og let syrlige gedeost er som skabt til
Bruschetta med smørristede kantareller Se opskriften
Kantareller er en gudespise, hvis jeg selv skal sige det. Skovens guld. Kongen over alle svampe. Små cremegule til gulorange svampe, som gemmer sig i skovbunden i mange løv- og nåleskove landet over henover sensommeren helt frem til starten af
Gratineret rosenkålssalat med bacon, pære og tranebær Se opskriften
Rosenkålssalat. Enten elsker man de små grønne rosenkålshoveder, eller også går man i en stor bue udenom rosenkål. Rosenkål er en fantastisk grøntsag, som er spækket med sunde vitaminer og kostfibre, og som kan nydes både rå, kogt, sauteret eller
Clafoutis med årstidens bær Se opskriften
Clafoutis er en fransk dessertkage, som har sin oprindelse i den tidligere region Limousin i det centrale Frankrig, og kan dateres helt tilbage til midten af 1800-tallet. Clafoutis er ikke nogen helt almindelig kage, og den er egentlig ret svær
Gratineret pasta med ovnbagte auberginer og mascarpone Se opskriften
Jeg har altid været vild med pastaretter, som gratineres i ovnen med rigelige mængder revet ost på toppen. Både med og uden kød. Denne opskrift på gratineret pasta med ovnbagte auberginer er en kødfri en af slagsen, men du vil
Svesketrifli med vaniljecreme og makroner er for mit vedkommende en tur down-memory-lane. En nostalgisk tidsrejse tilbage til en svunden barndom. Et flashback tilbage til mit mormors køkken, som uden tvivl var hendes domæne og hjemmebane. Hvad der ikke er blevet
Disse kyllingemuffins smager utrolig godt, er nemme at lave og meget sunde takket være Paleo princippet. Jeg havde mine betænkeligheder første gang jeg skulle kaste mig over disse muffins, da jeg aldrig tidligere har forsøgt mig med muffins lavet af
Stenalderbrød er ganske enkelt helt fantastisk. Det ser fantastisk ud og smager ikke mindst helt uimodståeligt takket være de lækre ingredienser i form af sunde nødder. Denne opskrift har jeg tilpasset en smule fra den oprindelige opskrift, som den berømte
Frittata med røget skinke og mozzarella Se opskriften
Frittata, æggekage, omelet eller noget helt fjerde. Kært barn har mange navne, men her i hjemmet kalder vi denne italienske æggekage for frittata. Jeg har også set at denne æggekage benævnes frittata i Spanien, så det kan være vi bare
Asiatisk kyllingesuppe med hvidkål Se opskriften
Tá en dansk hønsekødssuppe og pift den op med en håndfuld asiatiske grøntsager, så har du en skøn, velsmagende og frisk suppe med et twist af Asien. Asiatisk kyllingesuppe med hvidkål er en velsmagende suppe, som er nem at tilberede
Fyldt svinemørbrad i baconwrap Se opskriften
Hverdagen er fyldt med travle gøremål for de fleste familier i dagens Danmark. Det at skulle ligge en madplan for den kommende uge, er tit en by i Rusland og en tilbagevendende dårlig samvittighed for mange familier. Aftensmaden ender tit
Boeuf Bourguignon Se opskriften
Jeg elsker simreretter, så er det sagt. Skøn slowfood cooking med et minimum af besvær og mandetimer i køkkenet. Boeuf Bourguignon er slowfood cooking Boeuf Bourguignon er en gryderet, en simreret, slowfood cooking - kært barn har mange navne ...
Oksekødsfrikadeller med bønnesalat Se opskriften
Det behøver ikke være den helt store kogekunst hver aften. Jeg synes personligt, at de optimale opskrifter er dem, der er nemme at tilberede og som samtidig smager som en million og forkæler ens sanser - både øjnene og smagsløgene.
Fyldte peberfrugter med oksekød Se opskriften
Denne skønne opskrift på fyldte peberfrugter med oksekød er familiens egen tilpassede udgave ud af en række forskellige opskrifter på fyldte peberfrugter, som vi igennem tiderne har forsøgt os med. Ret beset kan du kombinere fyldte peberfrugter i det uendelige - alt
Mandeltærte med smørkaramel Se opskriften
Indrømmet. Når weekenden står for døren, tillader vi os tit at kaste os over en ny kageopskrift, som skal forsøde eftermiddagskaffen. Jeg er helt vild med den skønne toscakage, som er den rene tre-trins-raket indenfor kageverdenen. Først en lækker mørbund,
Forårssalat med rejer og mormordressing Se opskriften
I går ville min dejlige kæreste stå for madlavningen. Det skulle være en overraskelse og sendte mig på arbejdet en sød sms, hvor hun stolt tilkendegav, at hun havde fundet på noget lækkert til aftensmaden. Hmm, ja, det lyder jo
Når man hører ordet "hjemmelavet bearnaise sauce", løber det koldt ned ad ryggen på mange mennesker. De fleste danskere elsker en god bearnaise sauce og ved også godt, hvordan sådan en skal smage. Men det er de færeste jeg kender,
Squashspaghetti med kylling og broccoli Se opskriften
Denne skønne ret hedder noget så eksotisk som squashspaghetti med kylling og broccoli. Ordet "spaghetti" leder jo straks tankerne hen på det italienske køkken, hvorfra jeg også har hentet inspiration til denne ret. Retten indeholder ikke traditionel spaghetti, men derimod friskrevet
Bagte rødbeder med peberrodscreme Se opskriften
Kan du lide rodfrugter og peberrod, må du ikke snyde dig selv for denne skønne opskrift på bagte rødbeder med peberrodscreme. Rødbeder opnår en skøn sødme når de bliver bagt, som i kombination med den lidt skarpe peberrodscreme, er en
Krydret kartoffelsalat Se opskriften
Bor man i eget hus og har man mulighed for det, må man ikke snyde sig selv for at lave en lille køkkenhave. Har du børn, vil de elske at kunne gå ud i køkkenhaven og plukke friske ærter og gulerødder.
Couscous med feta og avocado Se opskriften
Couscous stammer oprindeligt fra Nordafrika og er en fast bestanddel i bl.a. det marokkanske køkken, som er helt fantastisk. Couscous bliver traditionelt serveret med kød eller en grøntsagsgryderet, som bliver hældt ud over. I 2011 blev couscous kåret som den
Svampet citronmåne med marcipan Se opskriften
Citronmånen er en velkendt klassiker fra hylden på tankstationen - elsket og hadet af mange. Når jeg tænker på citronmånen, som i årtier har fristet mange kagesjæle, ser jeg for mig et skrivebord på en politistation. Det slidte skrivebord får selskab af et
Italiensk durumbrød Se opskriften
Italiensk durumbrød er et lækkert velsmagende madbrød, som ikke kræver den store indsats i køkkenet. Durumbrød kan både anvendes som et decideret madbrød eller som tilbehør til forretter, hovedretter og supper. Overrask familien med friskbagt durumbrød en weekendmorgen og slå
Brombærtærte med marcipan og crumble Se opskriften
Den danske natur er en skøn en af slagsen. Fra forår til sen efterår byder naturen på et sandt overflødighedshorn af skønne, sunde og velsmagende frugter og grøntsager. Og jeg er personlig fan af, at man bruger årstidens grøntsager og
Couscous med lækker dressing Se opskriften
Jeg elsker couscous og i vores husholdning er den tit på madplanen, idet jeg personligt prøver at undgå eller begrænse indtaget af kartofler og ris i dagligdagen. Der er så mange muligheder med couscous og egentlig er det jo kun
Indrømmet. Toscakage er en af mine største favoritter indenfor kager og søde sager. Smagen af de lækre karameliserede nødder og mandler, den bløde karamel og den svampede kagebund, slår simpelthen benene væk under mig. Jeg måler altid en god bager
Rødbedesalat med feta og mandler Se opskriften
Jeg er helt vild med efterårets mange rodfrugter. Så er det sagt. Rodfrugter, som falder på et meget belejligt tidspunkt på året, hvor jeg personligt er gået lidt død i sommerens lette grøntsager, og derfor savner nye smagsnuancer og lidt