Forside » Kager » Stenalderbrød

Stenalderbrød

Stenalderbrød

Stenalderbrød er ganske enkelt helt fantastisk. Det ser fantastisk ud og smager ikke mindst helt uimodståeligt takket være de lækre ingredienser i form af sunde nødder. Denne opskrift har jeg tilpasset en smule fra den oprindelige opskrift, som den berømte kok Thomas Rode på Kong Hans i tidernes morgen har skabt.

Brød med ernæringsmæssige fordele

Ikke nok med at et stenalderbrød smager fantastisk, det er også utrolig let at bage. Vi er helt vilde med stenalderbrødet i vores familie og spiser det både som erstatning for rugbrød og som snack. Brødet har også nogle ernæringsmæssige fordele takket være Paleo tankegangen, idet det ikke indeholder mel og dermed kan både glutenallergikere og diabetikere få glæde af dette skønne brød.

Og så skader det jo heller ikke, at man får et mere stabilt blodsukker og at det på den lange bane kan være medvirkende til vægttab og generelt bidrage til en sundere livsstil med stenalderbrødet som fast ingrediens i hjemmet.

God fornøjelse.

Stenalderbrød

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 500 calories 20 grams fat
Rating: 4.8/5
( 4 voted )

Ingredients

  • 100 gr. græskarkerner
  • 100 gr. solsikke kerner
  • 100 gr. mandler
  • 100 gr. hasselnødder
  • 100 gr. hørfrø
  • 100 gr. sesamfrø
  • 5 æg (hele - både blomme og æggehvide)
  • ½ dl. ekstra jomfru olivenolie
  • 1 ½ tsk. salt

Instructions

  1. Opvarm ovnen til 160° grader almindelig ovnvarme.
  2. Bland alle ingredienserne sammen i en skål - vent med olien som det sidste.
  3. Kom massen i en smurt rugbrødsform eller beklæd den med bagepapir - jeg bruger det sidstnævnte, dejligt nemt.
  4. Bag nu brødet i en time ved 160 grader.
  5. Tag brødet ud af formen når det er færdigbagt, så det kan køle af.
  6. Opbevar stenalderbrødet i køleskabet, eller skær hele brødet i skiver, og frys det ned, så du altid har adgang til et par skiver stenalderbrød.

Notes

Holdbarheden i køleskab er ca. en uges tid.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *