Baregomad.dk » Opskrifter » Bagværk » Madbrød » Stenalderbrød

Stenalderbrød

Stenalderbrød

Stenalderbrød er ganske enkelt helt fantastisk. Det ser fantastisk ud og smager ikke mindst helt uimodståeligt takket være de lækre ingredienser i form af sunde nødder. Denne opskrift har jeg tilpasset en smule fra den oprindelige opskrift, som den berømte kok Thomas Rode på Kong Hans i tidernes morgen har skabt.

Brød med ernæringsmæssige fordele

Ikke nok med at et stenalderbrød smager fantastisk, det er også utrolig let at bage. Vi er helt vilde med stenalderbrødet i vores familie og spiser det både som erstatning for rugbrød og som snack. Brødet har også nogle ernæringsmæssige fordele takket være Paleo tankegangen, idet det ikke indeholder mel og dermed kan både glutenallergikere og diabetikere få glæde af dette skønne brød.

Og så skader det jo heller ikke, at man får et mere stabilt blodsukker og at det på den lange bane kan være medvirkende til vægttab og generelt bidrage til en sundere livsstil med stenalderbrødet som fast ingrediens i hjemmet.

God fornøjelse.

Stenalderbrød

Stenalderbrød

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 500 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.8/5
( 4 bedømmelser )

Ingredienser:

  • 100 gr. græskarkerner
  • 100 gr. solsikke kerner
  • 100 gr. mandler
  • 100 gr. hasselnødder
  • 100 gr. hørfrø
  • 100 gr. sesamfrø
  • 5 æg (hele - både blomme og æggehvide)
  • ½ dl. ekstra jomfru olivenolie
  • 1 ½ tsk. salt

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Opvarm ovnen til 160° grader almindelig ovnvarme.
  2. Bland alle ingredienserne sammen i en skål - vent med olien som det sidste.
  3. Kom massen i en smurt rugbrødsform eller beklæd den med bagepapir - jeg bruger det sidstnævnte, dejligt nemt.
  4. Bag nu brødet i en time ved 160 grader.
  5. Tag brødet ud af formen når det er færdigbagt, så det kan køle af.
  6. Opbevar stenalderbrødet i køleskabet, eller skær hele brødet i skiver, og frys det ned, så du altid har adgang til et par skiver stenalderbrød.

Yderligere kommentarer

Holdbarheden i køleskab er ca. en uges tid.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.