Baregomad.dk » Opskrifter » Hovedretter » Simremad » Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Jeg elsker simreretter, så er det sagt. Skøn slowfood cooking med et minimum af besvær og mandetimer i køkkenet.

Boeuf Bourguignon er slowfood cooking

Boeuf Bourguignon er en gryderet, en simreret, slowfood cooking - kært barn har mange navne ... Men én ting er helt sikker - Boeuf Bourguignon er en fantastisk velsmagende simreret, som med sin skønne smag, saft og kraft og sit rustikke udseende, er indbegrebet af fransk kogekunst, når det er bedst. Ægte madkærlighed fra det franske køkken.

Boeuf Bourguignon fortjener kun de bedste råvarer og forkæles med en hel flaske rødvin og et glas Calvados. Calvados er fransk æblebrændevin, som fremstilles ved at destillere gæret æblesaft (cider), som produceres i det naturskønne Calvados distrikt i Normandiet i Frankrig.

Prøv lige at se opskriften på: Langtidssimret oksegryde

Calvados - umami på flaske

Destillatet behandles på samme måde som cognac og er en fantastisk smagsgiver til simreretter og saucer, som tilfører maden en unik, karakteristisk smag-  en slags umami, den femte smag. Det er ikke forbudt, lige at smage på den skønne Calvados, inden den tilsættes retten.

Prøv lige at se opskriften på: Mørbrad a la creme

Boeuf Bourguignon kan med fordel laves dagen i forvejen, så retten rigtig kan nå at sætte sig. Du kan anvende mange forskellige kødtyper til Boeuf Bourguignon. Denne gang faldt jeg over et godt tilbud, hvor man kunne få en tykkamsteg til ca. 60 kr. pr. kg. Generelt er det sådan, at jo billigere et stykke kød du vælger, jo længere tid skal det simre, men selv et stykke inderlår kan blive mørt som smør, så prøv dig frem.

God fornøjelse.

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Antal personer: 8 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 400 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 5.0/5
( 5 bedømmelser )

Ingredienser:

Boeuf Bourguignon:

 • 1½ kg. oksebov eller tykkam
 • 4 spsk. hvedemel
 • 400 gr. bacontern
 • 1 hel flaske god rødvin
 • 1 dl. calvados eller cognac
 • Ca. 3 dl. oksebouillon
 • 2 kviste persille
 • 2 kviste frisk timian
 • 2 kviste frisk rosmarin
 • 1 porre
 • 4-5 gulerødder
 • 3 fed hvidløg
 • 1 stort løg
 • Salt og friskkværnet peber
 • Olie til stegning

Grønsagsfyld:

 • 12-15 små snackgulerødder
 • 15 små skalotteløg
 • 1 stor bakke champignon eller svampe
 • Smør til stegning

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

Boeuf Bourguignon:

 1. Oksekødet skæres i store tern på ca. 5 x 5 cm. En stor tykbundet gryde varmes op til middel varme og baconternene tilsættes. Baconternene brunes i ca. 15 min., hvorefter de hældes over i en skål.
 2. Gulerødderne skrælles og skæres i grove stykker. Løget pilles og skæres i grove både. Porren renses og skylles og skæres ligeledes i grove stykker.
 3. Oksekødet brunes af flere omgange i fedtstoffet fra baconternene og krydres med salt og friskkværnet peber. Det brunede oksekød lægges over i en skål og gryden holdes varm. Tilsæt evt. lidt olie i gryden, inden du påbegynder stegningen af grøntsagerne.
 4. Gulerødder, løg og porre brunes i gryden ved middel varme. Oksekødet og baconen hældes tilbage i gryden, hvorefter der drysses med mel og hakket hvidløg.
 5. Herefter tilsættes den skønne Calvados, som bruser af i gryden, inden rødvinen hældes i gryden. Kvistene af persille, timian og rosmarin bindes sammen til en buket med kødsnor.
 6. Skru ned for varmen og lad din Boeuf Bourguignon simre under låg i minimum to timer - gerne længere.

Grøntsagsfyld:

 1. Gulerødder og champignon renses og skalotteløgene pilles. Vand bringes i kog i en gryde, hvorefter gulerødderne tilsættes og koges i ca. 4 min. Gulerødderne skal stadigvæk have bid.
 2. Skalotteløgene steges møre i en pande med smør ved svag varme i ca. 5 min. Herefter lægges de over på en tallerken, og de rensede champignon lynsteges i panden i 1-2 min.
 3. Grøntsagsfyldet vendes i retten lige før servering.

Yderligere kommentarer

Boeuf Bourguignon er en fantastisk efterårs- og vinterspise, som går rigtig godt i spænd med gratineret kartoffelmos med parmesan.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.