Baregomad » Opskrifter » Side 10

Opskrifter

På Baregomad.dk finder du de bedste opskrifter på mad, kager og meget andet. Masser af spændende madopskrifter og inspiration til nye madretter. Velkommen.

Risotto med svampe

Risotto med svampe Se opskriften

At servere risotto er en måde at vise sin kærlighed på til sine nærmeste. Italienerne kalder riskornene for "hjertegryn", og den klassiske risotto har sin plads blandt Italiens nationalretter, og kommer oprindeligt fra Lombardiet. Risotto er et forholdsvis bastant måltid, […]

Grødboller

Grødboller

Grødboller Se opskriften

Boller med grød. Hvilken som helst slag grød. Rester af grød. Havregrød. Chiagrød. Fuldkornsgrød. Risengrød. Her får du opskriften på de mest svampede og velsmagende grødboller. Boller som du kan fremtrylle når som helst. Enten på køl eller ved stuetemperatur

Raita

Raita

Raita Se opskriften

Indisk raita. Laban. Yoghurt dip med hvidløg og mynte. Jeg taler selvfølgelig om den friske yoghurt-baserede myntedressing, som har utallige anvendelsesmuligheder - lige fra sovs, dressing til cremet dip. Raita er en kølende kærkommen yoghurt sovs, hvis smagsløgene bliver stresstestet

Pizzadej på 4 timer

Pizzadej på 4 timer

Pizzadej på 4 timer Se opskriften

Når naboerne impulsivt kommer over til pizza i aften Spænd hjelmen, for nu bliver du klædt på til at fremstille den ultimative italienske pizzadej på blot fire timer. Perfekt til weekenden, hvor naboerne spontant over hækken inviterer sig selv på

Græskarsalat

Græskarsalat

Græskarsalat Se opskriften

Er du på udkig efter en mættende og smuk vintersalat, som kan serveres til lidt af hvert - lige fra klassiske frikadeller, falafel og julemad til vegetarfrikadeller, så vil jeg på det varmeste anbefale denne græskarsalat. Her får du kort

Syltede valnødder

Syltede valnødder

Syltede valnødder Se opskriften

Jeg elsker ost, og i særdeleshed ost toppet med syltede valnødder. Syltede valnødder kan laves i alle mulige variationer, men denne opskrift er min favorit, hvor valnødderne koger ind i en sirupslage bestående af friskpresset appelsinsaft, brun farin, lys sirup,

Løgkompot

Løgkompot

Løgkompot Se opskriften

Jeg er ret begejstret for løgkompot, og kan spise det hele året rundt. Løgkompot med honning, balsamico, æbleeddike og timian er det ultimative tilbehør til tapas, burger, sandwich, hotdog, panini og ikke mindst til ost og kiks. Hjemmelavet løgkompot er

Dadler med bacon

Dadler med bacon

Dadler med bacon Se opskriften

Dadler med bacon spækket med frisk blød gedeost. Store bløde Medjoul dadler svøbt ind i en halv skive bacon. Den ultimative appetizer til gæstemiddagen, eller det obligatoriske musthave tilbehør til oste- og tapasbordet. En opskrift bestående af tre simple ingredienser,

Blomkålsgratin

Blomkålsgratin

Blomkålsgratin Se opskriften

Gratin. Firserret. En fransk madret tilberedt i et ildfast fad. Blomkålsgratin. Gratin med blomkål. En vaskeægte mormor-spise, og et nostalgisk trip down memory lane til min barndom, hvor jeg den dag i dag tydeligt husker min mors fantastiske blomkålsgratin. Min

Hvidløgsdressing

Hvidløgsdressing

Hvidløgsdressing Se opskriften

Må jeg præsentere dig for den mest cremede dressing med hvidløg. Hvidløgsdressing. Kolddressing med hvidløg. En mundvandsdrivende lækker opskrift på dressing med hvidløg til salat, pizza, pastasalat, kylling, kartofler, grøntsager og ikke mindst som dip til tapas og chips. Denne

Drømmekagesnegle

Drømmekagesnegle

Drømmekagesnegle Se opskriften

Jeg er personlig ret begejstret for klassiske kanelsnegle og ikke mindst en svampet drømmekage fra Brovst toppet med karamelliseret kokosfyld. Hvorfor nøjes med den ene eller anden udgave, når du nu kan kombinere det bedste fra begge verdener. Må jeg

Baconsauce

Baconsauce

Baconsauce Se opskriften

Jeg er vild med både bacon og sovs. Sovs som i S-O-V-S, og selvfølgelig tilberedt på piske- eller madlavningsfløde. Bacon og fløde er i sig selv to eminente smagsforstærkere, som kan løfte ethvert måltid til nye gastronomiske højder. Hvad nu

Tunmousse

Tunmousse

Tunmousse Se opskriften

Denne opskrift på klassisk tunmousse er ren retro på den helt store klinge, og et levn fra de glade 1980'ere, hvor denne forret med dåsetun begejstrede store som små ved de danske middagsborde. Der findes utrolig mange opskrifter på tunmousse,

Waldorfsalat

Waldorfsalat

Waldorfsalat Se opskriften

Jeg husker tydeligt waldorfsalat fra min barndom, som ofte blev serveret til festlige lejligheder, når menuen stod på farseret kød, vildt eller fjerkræ som fx and eller grydestegt kylling. Waldorfsalat kan nydes året rundt, men er især en populær salat

Tagliata

Tagliata

Tagliata Se opskriften

Tagliata de manzo. Toscansk salat med oksekød. Oksekødssalat. Tagliata. Jeg elsker det italienske køkken, og ikke mindst de gode råvarer og enkle tilberedning. Italienerne formår virkelig at lave mad, der både forkæler ganen og øjnene. Jeg er personlig stor tilhænger

ærter francaise

Ærter francaise

Ærter francaise Se opskriften

Ærter francaise er vaskeægte mormormad. Også kendt som franske ærter eller ærter bonne-femme. Ærter francaise er det perfekte tilbehør til en wienerschnitzel, bøf bearnaise, fisk eller en veltilberedt culottesteg. Ærter francaise består kort og godt af sprødstegte bacontern, løg, smør

Kartoffel rösti

Kartoffel rösti

Kartoffel rösti Se opskriften

Pommes rösti. Rosti. Røsti. Kartoffel rösti. Kært barn har mange navne, og uanset talemåde drejer det sig selvfølgelig om den klassiske kartoffelret rösti, som har sin oprindelse i alpelandet Schweiz. Rösti består kort og godt af groftrevne kartofler, som røres

Melanzana alla parmigiana

Melanzana alla parmigiana

Melanzana alla parmigiana Se opskriften

Melanzana alla parmigiana er en vaskeægte italiensk klassiker, som i al sin enkelhed er en aubergine-parmesan-lasagne i tomatsovs. En mundvandsdrivende lækker plantebaseret lasagne helt uden kød, som du trygt kan servere for hele familien. Melanzana alla parmigiana er auberginer lagt

Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille Se opskriften

Klassisk fransk ratatouille. Ratatouille består i al sin enkelhed af forskellige grøntsager skåret i tynde skiver, og så bagt i ovn i en lækker tomatsovs. En sammenkogt ret bestående af grøntsager. Det er kort og godt ratatouille, og så i

Vitello tonnato

Vitello tonnato

Vitello tonnato Se opskriften

Vitello tonnato er smagen af Piemonte og italiensk madkultur, når det er bedst. En såre simpel ret at tilberede, men som gang på gang begejstrer gæster og venner, når man sætter denne lækre italienske forret på bordet. Vitello tonnato består

Jordbærsirup

Jordbærsirup

Jordbærsirup Se opskriften

Jordbærsirup. Hjemmelavet jordbærsirup af solmodne danske jordbær. Flydende sødmefuld sirup perfekt til sommercocktails, is, pandekager, skyr, desserter og meget andet. Det er kort og godt dansk sommerstemning på flaske. Min yndlingssirup. Og legende let at tilberede på ganske få minutter

Paprikagryde med kylling

Paprikagryde med kylling

Paprikagryde med kylling Se opskriften

Værsgo, så er der serveret. Paprikagryde med kylling, bacon, chorizo og en masse skønne grøntsager camoufleret i en lækker krydret flødesovs. Paprikagryde med kylling er inspireret af populære gryderetter som fx mørbrad i fad, pramdragergryde, sorte gryde og fattigmands tournedos.

Bearnaise mayonnaise

Bearnaisemayonnaise

Bearnaisemayonnaise Se opskriften

Ja, undskyld mig, men jeg er altså ret pjattet med bearnaisemayonnaise. Ikke at jeg spiser det i rå mængder til daglig, men der skal selvfølgelig bearnaisemayo på bordet, når madplanen står på hjemmelavet burger med fritter eller bearnaise kartoffelsalat. Hjemmelavet

Ærtehummus

Ærtehummus

Ærtehummus Se opskriften

Så er der hjemmelavet ærtehummus for alle pengene. En nem og sund dip af grønne ærter og kikærter. Forestil dig en almindelig hummus med lidt mere sødme, og ikke mindst en flot forårsgrøn farve. Så har du opskriften på ærtehummus,

Aubergine caponata med couscous

Aubergine caponata med couscous

Aubergine caponata med couscous Se opskriften

Aubergine caponata er indbegrebet af det sicilianske køkken. En italiensk grøntsagsret bestående af møre auberginer, som er hovedrolleindehaver i denne herlige auberginegryde. Aubergine caponata er smagen af det sicilianske køkken. En sammensmeltning af det italienske, arabiske og mellemøstlige køkken. Caponata

Rødbedetzatziki

Rødbedetzatziki

Rødbedetzatziki Se opskriften

Rødbedetzatziki er en ny måde at lave tzatziki på, hvor de groftrevne rødbeder har sat agurken på udskiftningsbænken. Det bliver denne rustikke rodfrugtsalat absolut ikke ringere af, hvis jeg selv skal sige det. Rødbedetzatziki smager helt fantastisk som tilbehør til

Svenske kanelbullar

Kanelsnurrer

Kanelsnurrer Se opskriften

Kanelbullar. Kanelsnurrer. Kanelsnegle ... Kært barn har mange navne, men når alt kommer til alt taler vi om det samme fantastiske bagværk. Svampede, snaskede kanelsnurrer fyldt med herlig kanel- og marcipanremonce. For slet ikke at forglemme den fantastiske duft af

Boller i karry i ovn

Boller i karry i ovn

Boller i karry i ovn Se opskriften

Jeg er stor fan af boller i karry, og det fremkalder gode barndomsminder, hvor jeg mindes jeg altid bestilte boller i karry til min fødselsdag. Boller i karry er en utrolig populær familieret i Danmark, og et hit blandt både

Grovboller

Grovboller

Grovboller Se opskriften

Nemme, lækre og luftige grovboller på få timer. Det lyder næsten for godt til at være sandt. Men ikke desto mindre er det netop hvad du får med denne opskrift på grovboller, som er spækket med masser af kerner, fuldkorn