Forside » Opskrifter » Side 5

Opskrifter

På Baregomad.dk finder du de bedste opskrifter på mad, kager og meget andet. Masser af spændende madopskrifter og inspiration til nye madretter. Velkommen.

Nem pastaret

Nem pastaret

Nem pastaret Se opskriften

God mad. Let at lave. Færdig på 20 minutter. Så kan de fleste være med selv på en travl hverdag. Italiensk fastfood når det er bedst. En nem pastaret til hele familien. Spaghetti. Sprødstegt bacon. Løg og hvidløg. Tomatsauce. Persille. […]

Grove burgerboller

Grove burgerboller

Grove burgerboller Se opskriften

Hjemmelavede grove burgerboller med pulled pork og hjemmelavet coleslaw, er et hit hjemme hos os. Opskriften på disse grove burgerboller, er en af de bedste jeg nogensinde har bagt. De er dejlige luftige og svampede, og så er de fyldt

Stegte ris

Stegte ris

Stegte ris Se opskriften

Uhmmm.Stegte ris.Smagen af det asiatiske køkken.Asiatisk fastfood når det er bedst.Sådan en taknemmelig ret at tilberede.En "jeg-er-tilfreds-med-alt-hvad-du-har-i-dit-køleskab"-ret.Asiatisk biksemad.Et sandt farveorgie på tallerkenen.En smagseksplosion i munden.Færdig på 15 minutter.Bum. Prøv lige at se opskriften på: Blomkålssalat De mange fordele ved stegte

Veganske frikadeller

Veganske frikadeller

Veganske frikadeller Se opskriften

Jeg og familien (og mange af jer der besøger bloggen), er helt vilde med mine vegetarfrikadeller, og det kan jeg egentlig godt forstå. De er blevet til på forespørgsel af min kone, som ikke spiser kød, og som savnede et

Veganergryde

Veganergryde

Veganergryde Se opskriften

Veganergryde er veganermad lige efter mit hoved. Vegansk gryderet fremstillet på godt og vel en halv time. Utrolig velsmagende og meget budgetvenlig gryderet med masser af krydderier (reklamelink), som giver en helt naturlig indre varme på en kold vinterdag. Er

Hvidløgssnurrer

Hvidløgssnurrer

Hvidløgssnurrer Se opskriften

Madbrød. Kuvertbrød. Flute. Snurre.Kært barn har mange navne, men når alt kommer til alt er hvidløgssnurrer bare luksus udgave af det klassiske hvidløgsflute, som man gennem årtier har kunnet købe på frost i ethvert velassorteret supermarked. Hvidløgsflute på frost kom

Italiensk farsbrød

Italiensk farsbrød

Italiensk farsbrød Se opskriften

Jeg er meget begejstret for det italienske køkken, og det er ikke kun på grund af pizza og pasta. I Italien forstår de at fremelske god mad med hjertet, som ofte består af forholdsvis få, men gode råvarer. Lokale råvarer

Aioli

Aioli

Aioli Se opskriften

Mange forbinder et cafébesøg med hjemmelavet aioli, håndskårne fritter og en saftig, grillet oksekødsburger. Hjemmelavet aioli kan virke afskrækkende på mange mennesker, idet man forbinder aioli og hjemmelavet mayonnaise med æg og olie der skiller og skaber store frustrationer ...

Hjemmelavet chilimayo

Hjemmelavet chilimayo

Hjemmelavet chilimayo Se opskriften

Lækker hjemmelavet chilimayo på under et minut? Fuldstændig idiotsikker - det kan ikke gå galt! Det lyder næsten for godt til at være sandt, men ikke desto mindre er det tilfældet med denne simple opskrift på hjemmelavet chilimayonnaise. Jeg bruger

Blomkålsmos

Blomkålsmos

Blomkålsmos Se opskriften

Efter at vi i dagligdagen har skåret pasta, ris og brød væk fra kosten, har vi bl.a. kastet vores kærlighed over blomkålen, som er en skøn grøntsag og som kan varieres i det uendelige. Her kan jeg blot nævne blomkålsmos, blomkålsris,

Pastasalat med bacon

Pastasalat

Pastasalat Se opskriften

Pastasalat. Sprødstegte bacontern. Feta. Solmodne cherrytomater. Hvidløg. Friskhakket persille ... Nu begynder mundvandet så småt at løbe i vand ikke sandt? Det er blot nogle af ingredienserne til en kulinarisk Blockbuster af de helt store. En voldsom populær "fastfood" i

Hjemmelavede falafler

Falafel

Falafel Se opskriften

Sprødstegte falafler i hjemmelavede pitabrød er en af favoritterne herhjemme, når det kommer til sund og nem aftensmad. Det er fastfood i ordets bogstavelige forstand. Jeg forbinder falafler med det mellemøstlige gadekøkken, og ferier sydpå til fx Tyrkiet, hvor disse

Vandmelonsalat

Vandmelonsalat

Vandmelonsalat Se opskriften

Jeg elsker vandmelon om sommeren. Både som "når-du-er-sulten-for-sjov-snack" og som bærende ingrediens i denne salat med vandmelon. Vandmelonsalat er sådan en skøn sommerspise. En vaskeægte sommersalat hvis jeg selv skal sige det. Melonsalat består kort og godt af vandmelon, spinat,

Tarte tatin

Tarte tatin

Tarte tatin Se opskriften

Tarte tatin er en klassisk fransk æbletærte bestående af karamelliserede æblebåde og en lækker mørdej, som bliver bagt upside-down i en pande i ovnen. Bagt upside-down betyder blot, at du bager æbletærten med bunden i vejret, og først vender kagen

Vegetarlasagne

Vegetarlasagne

Vegetarlasagne Se opskriften

Vi elsker lasagne hjemme hos os - især vores børn, som er vilde med den tunge klassiske udgave med masser af oksekød, mozzarella ost og bechamelsovs. Det smager også godt, men når det ikke er alle i huset der er

Barbecue marinade

Barbecue marinade

Barbecue marinade Se opskriften

Barbeque. Det amerikanske udtryk for fødevarer, som bliver tilberedt over åben ild på bål eller grill. En tilberedningsform, som stort set praktiseres verden over. Og som danskerne for alvor har taget til sig indenfor de seneste 25 år. Kuglegrillen står

Surdejsboller

Surdejsboller

Surdejsboller Se opskriften

Der er ikke noget som hjemmebagt brød, og duften af bagværk der forplanter sig til hele huset. Jeg elsker at bage - lige fra pizzaer på mit bagestål til lækre sommerdesserter som pavlova og jordbærtærte. Jeg synes det giver en

Mørbrad a la thai

Mørbrad a la thai

Mørbrad a la thai Se opskriften

Jeg kan godt lide krydret mad, som smager af noget og som er inspireret af det asiatiske køkken. Det asiatiske køkken, som jo egentlig er en kombination af mange forskellige madkulturer i hele Asien, er bl.a. kendt for sine sunde og friske

Blomkålsrisotto med rejer og champignon

Blomkålsrisotto med rejer

Blomkålsrisotto med rejer Se opskriften

Risotto er oprindelig en italiensk spise, hvor den fede ikoniske risret med parmesan, er at finde på de fleste italienske spisesteder. Blomkålsrisotto med rejer tåler ingen sammenligning med den originale udgave, da man ikke kan sammenligne blomkålsris med de specielle ris

Chokorug

Chokorug a la Lagkagehuset

Chokorug a la Lagkagehuset Se opskriften

Chokorug a la Lagkagehuset er det klassiske minirugbrød i en luksusudgave. Intet mindre. Her er der tale om et seriøst lækkert skolerugbrød spækket med fuldkorn, fibre og søde sager. Perfekte til madpakken, fisketuren og som sulten-for-sjov-snack, når behovet for lidt

Vegansk æg

Vegansk æg

Vegansk æg Se opskriften

Jeg går ind for den ægte vare, når det kommer til fødevarer. Fra jord til bord. Derfor går jeg også i en lang bue udenom smarte erstatningsprodukter for kød og andre animalske produkter. Jeg og familien er ikke veganere, men

Linsefrikadeller

Linsefrikadeller

Linsefrikadeller Se opskriften

Sprøde og gyldne linsefrikadeller spækket med smag. Vegetariske linsedeller, som smager mindst lige så godt som den klassiske frikadelle. Jeg er stor fan af den traditionelle frikadelle med kødfars, men må blankt erkende, at denne opskrift på vegetariske linsedeller har

Svampelasagne

Svampelasagne

Svampelasagne Se opskriften

Jeg er altså helt pjattet med denne grøntsagslasagne, som er spækket med svampe, champignoner og den mest cremede béchamelsovs. Det er vegetarisk svampelasagne på den helt store klinge. Femhundrede gram blandede svampe og champignoner definerer denne velsmagende grøntsagslasagne. Det er

Pasta i ovn

Pasta i ovn

Pasta i ovn Se opskriften

Pasta al forno. Pasta i fad. Gratineret pasta. Pasta i ovn. Kært barn har mange navne, men når alt kommer til alt drejer det sig om hjemmelavet bagt pasta, som kan varieres i det uendelige. Ovnbagte pastaretter er helt geniale