Forside » Opskrifter » Side 7

Opskrifter

På Baregomad.dk finder du de bedste opskrifter på mad, kager og meget andet. Masser af spændende madopskrifter og inspiration til nye madretter. Velkommen.

Bøf stroganoff

Bøf Stroganoff

Bøf Stroganoff Se opskriften

Bøf Stroganoff er en af de mest simple retter at tilberede, men samtidig en af de mest lækre simreretter. Bøf Stroganoff er en gryderet, som især hører sig efteråret og vinteren til, og som alt efter kødtype kan stå og […]

Broccolisuppe

Broccolisuppe

Broccolisuppe Se opskriften

Broccoli er en sand supergrøntsag, der ikke kun er utrolig sund, men også utrolig alsidig i køkkenet. Den er rig på næringsstoffer, smager fantastisk og kan bruges til at lave lækre retter som fx denne lækre grøntsagssuppe med broccoli. Denne

Æblesalat

Æblesalat

Æblesalat Se opskriften

Efteråret er over os, og det er ensbetydende med æblesæson! Æbler i rå mængder. Hvad er bedre end at udnytte de saftige, sprøde danske æbler, der findes i overflod på denne tid af året? En af mine yndlingsmåder at nyde

Braiseret nakkefilet

Braiseret nakkefilet

Braiseret nakkefilet Se opskriften

Når vi taler om mørt og smagfuldt kød, er der få ting, der kan sammenlignes med en veltilberedt nakkefilet. Nakkefilet er skåret fra grisen og er fyldt med saft og smag, men det kan være en udfordring at få den

Blinis med stenbiderrogn

Blinis med stenbiderrogn

Blinis med stenbiderrogn Se opskriften

Blinis med stenbiderrogn er en fantastisk forret eller lækker snack-anretning, som har vundet stor popularitet over hele verden. Blinis er kort fortalt en form for russisk mini-pandekage fremstillet af gærdej, som serveres traditionelt med creme fraiche og røget laks eller

Hjemmebagte pitabrød

Pitabrød

Pitabrød Se opskriften

Jeg husker tydeligt Jacobs Pita fra mine barndomsår i 1980'erne.Hjemmebragte pitabrød fra den lokale købmand, som så blev fyldt op med skinketern, majs, tun og masser af cremefraiche dressing fra Mayo på Fyn. Det var tider, hvor pitabrød og lørdagskylling

Quinoasalat

Quinoasalat

Quinoasalat Se opskriften

Jeg er vild med den sydamerikanske quinoa, som er superfood på den helt store klinge. Her i huset indgår quinoa i rigtig mange måltider - lige fra en sund og mættende ingrediens i salater, men også som erstatning for ris

Grillede grøntsager

Grillede grøntsager

Grillede grøntsager Se opskriften

Sommeren er over os, og det er tid til at fyre op under grillen og nyde de lune sommeraftener med lækker grillmad. Noget af det mest alsidige og velsmagende tilbehør til sommerens grillmåltider er grillede grøntsager. De er ikke blot

Sommer kartoffelsalat

Sommer kartoffelsalat

Sommer kartoffelsalat Se opskriften

Sommeren er over os, og det betyder tid til udendørs grillaftener, picnic i det grønne og lange rosé-aftener på terrassen. Og hvad er mere klassisk og velsmagende end en lækker sommer-inspireret kartoffelsalat tilberedt af nye danske kartofler? Her får du

Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio Se opskriften

Spaghetti aglio e olio er en klassisk italiensk pastaret, der er kendt for sin enkelhed og utrolige smag. Denne pastaret består af ganske få ingredienser, hvoraf den mest markante er hvidløg. Hovedrolleindehaveren i denne populære ret er hvidløget, som spiller

Lakseroulade

Lakseroulade

Lakseroulade Se opskriften

Lakseroulade. Lakseruller med laks og flødeost. En populær klassiker indenfor forretter, som er utrolig nem at tilberede, og som samtidig er en fryd for øjet, når fadet med den skiveskårne lakseroulade med flødeost stilles på bordet. En farvestrålende anretning. Lakseroulade

Arancini i airfryer

Arancini i airfryer

Arancini i airfryer Se opskriften

Jeg er helt pjattet med risotto, da det både er nemt og lækkert. Den helt klassiske udgave af risotto består af løg, hvidvin, bouillon, smør og parmesanost, og er til trods for de få simple ingredienser, en vaskeægte gudespise hvis

Pære Belle Helene

Pære Belle Helene

Pære Belle Helene Se opskriften

Syltede pærer i sukkerlage. Blød vaniljeparfait og hjemmelavet chokoladesovs. En vaskeægte dessert-klassiker, som for mit vedkommende vækker gode barndomsminder. En populær isdessert med råsyltede pærer, som i min barndom blev serveret til fødselsdage og gæstemiddage. De henkogte pærer kom ofte

Appelsintrifli

Appelsintrifli

Appelsintrifli Se opskriften

Trifli med saftige appelsinstykker, makroner og en mundvandsdrivende lækker mascarponecreme. En vaskeægte retro-dessert, som alle med en forkærlighed for appelsiner vil elske. Appelsintrifli. En utrolig nem og forfriskende dessert, som bare smager helt forrygende. En dessert præcis som min mormor

Laks i airfryer

Laks i airfryer

Laks i airfryer Se opskriften

Laks i airfryer med sprød valnødde-crumble er sund og nem aftensmad for hele familien, som samtidig er et forholdsvis sundt måltid takket være omega-3 fedtsyrerne i laksestykkerne og valnødderne. Omega-3 fedtsyrer er livsvigtige for kroppen, og findes i en lang række

Græsk bulgursalat

Græsk bulgursalat

Græsk bulgursalat Se opskriften

Græsk bulgursalat er kort og godt en græsk-inspireret salat med grov bulgur og feta. En virkelig lækker og mættende salat, som kan serveres til grillmad, græske frikadeller - ja, lige det du har lyst til. Salaten kan også serveres som

Aubergine steaks

Aubergine steaks

Aubergine steaks Se opskriften

Panerede auberginer i airfryer. Aubergine steaks i airfryer. Aubergineskiver paneret i pankorasp og parmesan. Nem og lækker aftensmad i airfryer, som hele familien med statsgaranti vil elske - også selvom det er en af de dage, hvor der ikke er

Mexicansk salat

Mexicansk salat

Mexicansk salat Se opskriften

Min opskrift på mexicansk salat er en mættende og sund måltidssalat, som hele familien med garanti vil elske, og som kan varieres i det uendelige. Salaten kan stå klar på bordet i løbet af tredive minutter, og hvis du allerede har kogt

Boeuf Daube

Boeuf en daube

Boeuf en daube Se opskriften

Smørmørt oksekød braseret i en hel flaske rødvin med masser af grøntsager og krydderurter. Den ultimative hyggemad i vinterhalvåret, som stort set passer sig selv, og som samtidig er rigtig nem at tilberede. Daube de boeuf, Bouef en daube eller

Mexicanske ris

Mexicanske ris

Mexicanske ris Se opskriften

Mexicanske ris er er anderledes og velsmagende tilbehør til din mexicanske mad som fx enchiladas med kylling og quesadillas. Det er ganske almindelige ris man steger i lidt olie sammen med løg og hvidløg, og som man så koger møre

Pasta med laks og fløde

Pasta med laks og fløde

Pasta med laks og fløde Se opskriften

Pasta. Laksefileter. Fløde. Pikant flødeost. Frisk spinat og asparges. Ingredienserne til en mundvandsdrivende lækker pastaret, som kan tilberedes på under en halv time. Kort og godt pasta med laks og fløde, som er alt andet end kedelig hverdagsmad. Med andre

Hjemmelavet nutella

Hjemmelavet nutella

Hjemmelavet nutella Se opskriften

Jeg tilhører nok Nutella-generationen, som i 1970'erne havde let adgang til nutella og franskbrød i hjemmet - især hvis man som jeg var bosiddende en times kørsel fra den dansk-tyske grænse, hvor man nærmest fik smidt Nutella i nakken. Nutella

Græsk pitabrød

Græsk pitabrød

Græsk pitabrød Se opskriften

Jeg er helt pjattet med det græske køkken - ikke mindst krydret gyros, seriøse mængder tzatziki og lidt salat rullet ind i et friskbagt græsk pitabrød. Det er ægte græsk feriestemning. Det eneste der mangler er måske lige et glas

Krystalliseret chokolade

Krystalliseret chokolade

Krystalliseret chokolade Se opskriften

Spiselig jord af chokolade. Chokoladegrus. Chokoladejord. Knasende små chokoladestykker. Krystalliseret chokolade. Prikken over i'et på enhver dessert, som løfter din gastronomiske kunnen til nye højder, og som med få drys af chokoladekrystaller får din dessert til at ligne en million.

Hummerbisque

Hummerbisque

Hummerbisque Se opskriften

Klassisk hummerbisque med pandestegte jomfruhummerhaler. Her får du min personlige opskrift på den populære skaldyrssuppe med jomfruhummere, som med statsgaranti sender dine smagsløg i den syvende madhimmel. Her er der virkelig skruet op for smagsregistret med en afgrundsdyb palette af

Nytårsdessert

Nytårsdessert

Nytårsdessert Se opskriften

Spring ind i det nye år med denne mundvandsdrivende lækre nytårsdessert, som er en nem og lækker dessert til årets sidste aften. Denne dessert vil med statsgaranti imponere dine gæster med sin lyserøde jordbærmousse, konfektagtige browniebund og den knasende krystalliserede

Juletrifli

Juletrifli

Juletrifli Se opskriften

Hvorfor ikke erstatte klassisk ris a la mande med en julet udgave af trifli - helt uden tunge grødris og seriøse mængder fløde, men stadigvæk jul med jul på. Jeg tænker grødris og ris a la mande får man nok

Pærecrumble

Pærecrumble

Pærecrumble Se opskriften

Pærecrumble er uden tvivl en af familiens helt store favoritter når det kommer til nemme desserttyper spækket med smagen af krydrede karamelliserede pærer toppet med en sprød crumble. I forhold til mange andre opskrifter på pærecrumble, hvor man blot vender

Hindbærcoulis

Hindbærcoulis

Hindbærcoulis Se opskriften

Hindbærcoulis eller hindbærsovs smager helt fantastisk, og kan anvendes til en lang række desserter, hvor man ønsker en frisk frugtsovs som ledsager til fx Daim Islagkage, brownie, panna cotta eller anden desserttype. De purerede hindbær smager også rigtig godt ovenpå

Fuglereder af marengs

Fuglereder

Fuglereder Se opskriften

Fuglereder. Marengsreder. Pavlova fuglereder. Fuglerede af marengs. En skøn retro-dessert på lige fod med citronfromage og Pære Belle Helene. En klassisk dessert fra barndommen, som jeg mindes blev serveret med dåsefrugt og råcreme. Ikke et ondt ord om dåsefrugt, men

Bananas foster

Bananas Foster

Bananas Foster Se opskriften

Vi skal tilbage til det herrens år 1951 i New Orleans. Faktisk det år min far blev født, men det er jo en helt anden historie. Vi befinder os på restauranten Brennans i New Orleans, hvor den lokale gæst Richard

Panna cotta med rabarber

Panna cotta med rabarber

Panna cotta med rabarber Se opskriften

Panna cotta er italiensk flødedessert på den helt store klinge. Oprindeligt kommer denne enkle, men mundvandsdrivende lækre flødebudding fra Piemonte i Norditalien, hvor den går under betegnelsen “crema cotta”. Man kan sige, at panna cotta er en videreudvikling af den