Forside » Jul » Side 2

Jul

Lakseroulade

Lakseroulade

Lakseroulade Se opskriften

Lakseroulade. Lakseruller med laks og flødeost. En populær klassiker indenfor forretter, som er utrolig nem at tilberede, og som samtidig er en fryd for øjet, når fadet med den skiveskårne lakseroulade med flødeost stilles på bordet. En farvestrålende anretning. Lakseroulade

Arancini i airfryer

Arancini i airfryer

Arancini i airfryer Se opskriften

Jeg er helt pjattet med risotto, da det både er nemt og lækkert. Den helt klassiske udgave af risotto består af løg, hvidvin, bouillon, smør og parmesanost, og er til trods for de få simple ingredienser, en vaskeægte gudespise hvis

Pære Belle Helene

Pære Belle Helene

Pære Belle Helene Se opskriften

Syltede pærer i sukkerlage. Blød vaniljeparfait og hjemmelavet chokoladesovs. En vaskeægte dessert-klassiker, som for mit vedkommende vækker gode barndomsminder. En populær isdessert med råsyltede pærer, som i min barndom blev serveret til fødselsdage og gæstemiddage. De henkogte pærer kom ofte

Appelsintrifli

Appelsintrifli

Appelsintrifli Se opskriften

Trifli med saftige appelsinstykker, makroner og en mundvandsdrivende lækker mascarponecreme. En vaskeægte retro-dessert, som alle med en forkærlighed for appelsiner vil elske. Appelsintrifli. En utrolig nem og forfriskende dessert, som bare smager helt forrygende. En dessert præcis som min mormor

Krystalliseret chokolade

Krystalliseret chokolade

Krystalliseret chokolade Se opskriften

Spiselig jord af chokolade. Chokoladegrus. Chokoladejord. Knasende små chokoladestykker. Krystalliseret chokolade. Prikken over i'et på enhver dessert, som løfter din gastronomiske kunnen til nye højder, og som med få drys af chokoladekrystaller får din dessert til at ligne en million.

Hummerbisque

Hummerbisque

Hummerbisque Se opskriften

Klassisk hummerbisque med pandestegte jomfruhummerhaler. Her får du min personlige opskrift på den populære skaldyrssuppe med jomfruhummere, som med statsgaranti sender dine smagsløg i den syvende madhimmel. Her er der virkelig skruet op for smagsregistret med en afgrundsdyb palette af

Nytårsdessert

Nytårsdessert

Nytårsdessert Se opskriften

Spring ind i det nye år med denne mundvandsdrivende lækre nytårsdessert, som er en nem og lækker dessert til årets sidste aften. Denne dessert vil med statsgaranti imponere dine gæster med sin lyserøde jordbærmousse, konfektagtige browniebund og den knasende krystalliserede

Juletrifli

Juletrifli

Juletrifli Se opskriften

Hvorfor ikke erstatte klassisk ris a la mande med en julet udgave af trifli - helt uden tunge grødris og seriøse mængder fløde, men stadigvæk jul med jul på. Jeg tænker grødris og ris a la mande får man nok

Hindbærcoulis

Hindbærcoulis

Hindbærcoulis Se opskriften

Hindbærcoulis eller hindbærsovs smager helt fantastisk, og kan anvendes til en lang række desserter, hvor man ønsker en frisk frugtsovs som ledsager til fx Daim Islagkage, brownie, panna cotta eller anden desserttype. De purerede hindbær smager også rigtig godt ovenpå

Fuglereder af marengs

Fuglereder

Fuglereder Se opskriften

Fuglereder. Marengsreder. Pavlova fuglereder. Fuglerede af marengs. En skøn retro-dessert på lige fod med citronfromage og Pære Belle Helene. En klassisk dessert fra barndommen, som jeg mindes blev serveret med dåsefrugt og råcreme. Ikke et ondt ord om dåsefrugt, men

Bananas foster

Bananas Foster

Bananas Foster Se opskriften

Vi skal tilbage til det herrens år 1951 i New Orleans. Faktisk det år min far blev født, men det er jo en helt anden historie. Vi befinder os på restauranten Brennans i New Orleans, hvor den lokale gæst Richard

Panna cotta med rabarber

Panna cotta med rabarber

Panna cotta med rabarber Se opskriften

Panna cotta er italiensk flødedessert på den helt store klinge. Oprindeligt kommer denne enkle, men mundvandsdrivende lækre flødebudding fra Piemonte i Norditalien, hvor den går under betegnelsen “crema cotta”. Man kan sige, at panna cotta er en videreudvikling af den

Risalamande is

Risalamande is

Risalamande is Se opskriften

Jeg er vild med risalamande. Klassisk risalande tilberedt helt fra bunden på kogt risengrød, flødeskum, smuttede mandler, vanilje og kirsebærsovs. Masser af kirsebærsovs. Risalamande er for mig indbegrebet af julen og ikke mindst juleaften. Så det er med stor ærefrygt,

Islagkage med browniebund

Islagkage med browniebund

Islagkage med browniebund Se opskriften

Denne islagkage med browniebund har efterhånden været et fast indslag til fødselsdage og gæstemiddage gennem de seneste mange år. Den er blevet forfinet og justeret løbende i forhold til den oprindelige opskrift, og er en skøn, velsmagende isdessert, som falder i god jord

Nem dessert

Nem dessert

Nem dessert Se opskriften

Opskriften på denne dessert er bogstaveligt talt en nem dessert, som kun kræver tyve minutters indsats i køkkenet plus 20-25 minutters tilberedning i ovnen. Belønningen er karamelliserede ovnbagte pærer med hjemmelavet nøddeknas og vaniljeis. En perfekt afslutning på en skøn

Panna cotta med friske bær

Panna cotta med friske bær

Panna cotta med friske bær Se opskriften

Panna cotta er italiensk flødedessert på den helt store klinge. Oprindeligt kommer denne enkle, men mundvandsdrivende lækre flødebudding fra Piemonte i Norditalien, hvor den går under betegnelsen "Crema Cotta". Man kan sige, at panna cotta er en videreudvikling af den

risalamande cheesecake

Risalamande cheesecake

Risalamande cheesecake Se opskriften

Risalamande i nye klæder forklædt som en mundvandsdrivende lækker cheesecake. Den ultimative juledessert til juleaften, eller som julekage i kølvandet på en god julefrokost. For slet ikke at tale om nytårsaften, hvor denne ostekage er helt oplagt som nytårsdessert. Risalamande

Jødekager

Jødekager

Jødekager Se opskriften

Ingen jul uden gammeldags jødekager. Klassiske julesmåkager med kanelsukker og grofthakkede mandler. For mig indbegrebet af julebag på lige fod med vaniljekranse og brunkager. Småkagerne har sin oprindelse i de jødiske bagerier i 1700-tallet, hvor de jødiske bagere bragte nye

Stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål Se opskriften

Stuvet hvidkål er en gudespise hvis du spørger mig. Det er klassisk mormormad på den helt store klinge, og vækker barndomsminder fra dengang ens mor eller mormor stod og stuvede hvidkål ved komfuret. Flødestuvet hvidkål er et fantastisk tilbehør til

Brunede kartofler

Brunede kartofler

Brunede kartofler Se opskriften

Brunede kartofler er den ultimative klassiker på julebordet - uanset om de skal serveres til juleand eller sprødstegt flæskesteg. Eller begge dele som vi praktiserer her i huset. Der findes et utal af opskrifter på brunede kartofler, og det har

Pavlova

Pavlova

Pavlova Se opskriften

Indbegrebet af en vaskeægte sommerkage. Den ultimative marengsbaserede dessert med friske bærfrugter, som med statsgaranti vil imponere dine gæster. Jeg taler selvfølgelig om den populære sommerdessert pavlova, som smager helt fortryllende. Pavlova er en overdådig marengskage. At den samtidig er

Cacio e pepe

Cacio e pepe

Cacio e pepe Se opskriften

Ristet friskkværnet peber. Salt. Pecorino. Parmesan. Olivenolie. Kogt pastavand. Spaghetti. Syv simple ingredienser, som udgør rygraden i denne klassiske opskrift på cacio e pepe. En mundvandsdrivende lækker pastaret, som kan tilberedes på et kvarter. Og som er alt andet end

Spinatroulade med laks

Spinatroulade med laks

Spinatroulade med laks Se opskriften

Spinatroulade med laks. En vaskeægte klassiker indenfor forretter, som er utrolig nem at tilberede, og som samtidig er en fryd for øjet, når fadet stilles på festbordet. En farvestrålende anretning. Spinatroulade med laks er en publikums-darling, som du ofte støder

Hjemmelavede kokostoppe

Kokostoppe

Kokostoppe Se opskriften

Kokostoppe minder mig sådan om min kære mormor, som var en ørn i køkkenet, og som ofte stod klar med hjemmelavede kokostoppe til kaffen. Kokostoppe med revet marcipan og sprød chokoladebund. Nostalgiske minder fra barndommen, som jeg her forsøger at

Quesadillas

Quesadillas

Quesadillas Se opskriften

Quesadillas er kort og godt fyldte tortillapandekager tilberedt på pande. En quesadilla består af en tortillapandekage af majs- eller hvedemel, som steges sprød i lidt neutral madlavningsolie på en stor pande. Ovenpå pandekagen fordeler man seriøse mængder revet cheddar, tomatsalsa

Risotto med svampe

Risotto med svampe Se opskriften

At servere risotto er en måde at vise sin kærlighed på til sine nærmeste. Italienerne kalder riskornene for "hjertegryn", og den klassiske risotto har sin plads blandt Italiens nationalretter, og kommer oprindeligt fra Lombardiet. Risotto er et forholdsvis bastant måltid,

Syltede valnødder

Syltede valnødder

Syltede valnødder Se opskriften

Jeg elsker ost, og i særdeleshed ost toppet med syltede valnødder. Syltede valnødder kan laves i alle mulige variationer, men denne opskrift er min favorit, hvor valnødderne koger ind i en sirupslage bestående af friskpresset appelsinsaft, brun farin, lys sirup,

Løgkompot

Løgkompot

Løgkompot Se opskriften

Jeg er ret begejstret for løgkompot, og kan spise det hele året rundt. Løgkompot med honning, balsamico, æbleeddike og timian er det ultimative tilbehør til tapas, burger, sandwich, hotdog, panini og ikke mindst til ost og kiks. Hjemmelavet løgkompot er

Dadler med bacon

Dadler med bacon

Dadler med bacon Se opskriften

Dadler med bacon spækket med frisk blød gedeost. Store bløde Medjoul dadler svøbt ind i en halv skive bacon. Den ultimative appetizer til gæstemiddagen, eller det obligatoriske musthave tilbehør til oste- og tapasbordet. En opskrift bestående af tre simple ingredienser,

Æbleskiver

Æbleskiver

Æbleskiver Se opskriften

Små runde kager med en sprød gylden skorpe. Ingen julemåned uden gløgg og æbleskiver. Hjemmelavede æbleskiver med kærnemælk, æg, citronskal, vanilje og kardemomme. Helt klassiske æbleskiver tilberedt i en æbleskivepande af støbejern, som giver det bedste stegeresultat med en perfekt

Baconsauce

Baconsauce

Baconsauce Se opskriften

Jeg er vild med både bacon og sovs. Sovs som i S-O-V-S, og selvfølgelig tilberedt på piske- eller madlavningsfløde. Bacon og fløde er i sig selv to eminente smagsforstærkere, som kan løfte ethvert måltid til nye gastronomiske højder. Hvad nu

Tunmousse

Tunmousse

Tunmousse Se opskriften

Denne opskrift på klassisk tunmousse er ren retro på den helt store klinge, og et levn fra de glade 1980'ere, hvor denne forret med dåsetun begejstrede store som små ved de danske middagsborde. Der findes utrolig mange opskrifter på tunmousse,

Tagliata

Tagliata

Tagliata Se opskriften

Tagliata de manzo. Toscansk salat med oksekød. Oksekødssalat. Tagliata. Jeg elsker det italienske køkken, og ikke mindst de gode råvarer og enkle tilberedning. Italienerne formår virkelig at lave mad, der både forkæler ganen og øjnene. Jeg er personlig stor tilhænger

Kartoffel rösti

Kartoffel rösti

Kartoffel rösti Se opskriften

Pommes rösti. Rosti. Røsti. Kartoffel rösti. Kært barn har mange navne, og uanset talemåde drejer det sig selvfølgelig om den klassiske kartoffelret rösti, som har sin oprindelse i alpelandet Schweiz. Rösti består kort og godt af groftrevne kartofler, som røres

Vitello tonnato

Vitello tonnato

Vitello tonnato Se opskriften

Vitello tonnato er smagen af Piemonte og italiensk madkultur, når det er bedst. En såre simpel ret at tilberede, men som gang på gang begejstrer gæster og venner, når man sætter denne lækre italienske forret på bordet. Vitello tonnato består