Frokost, brunch og tapas

Hummerbisque

Hummerbisque

Hummerbisque Se opskriften

Klassisk hummerbisque med pandestegte jomfruhummerhaler. Her får du min personlige opskrift på den populære skaldyrssuppe med jomfruhummere, som med statsgaranti sender dine smagsløg i den syvende madhimmel. Her er der virkelig skruet op for smagsregistret med en afgrundsdyb palette af […]

Panna cotta med friske bær

Panna cotta med friske bær

Panna cotta med friske bær Se opskriften

Panna cotta er italiensk flødedessert på den helt store klinge. Oprindeligt kommer denne enkle, men mundvandsdrivende lækre flødebudding fra Piemonte i Norditalien, hvor den går under betegnelsen "Crema Cotta". Man kan sige, at panna cotta er en videreudvikling af den

Flutes opskrift

Flutes

Flutes Se opskriften

Madbrød. Kuvertbrød. Baguette. Flutes. Kært barn har mange navne, men når alt kommer til alt taler vi om det samme - et aflangt madbrød med fransk oprindelse. Et klassisk bagværk fremstillet af hvedemel, eller som her i opskriften med durum-

Brunsviger opskrift

Brunsviger

Brunsviger Se opskriften

Brunsviger er i bund og grund en ganske almindelig gærdej toppet med remonce, men det bliver dette simple bagværk jo ikke ringere af. Oprindelig mener man, at ordet "brunsviger" stammer fra den tyske by Braunschweig, som på dansk betyder "Brunsvig",

Pizzasnegle

Pizzasnegle

Pizzasnegle Se opskriften

Bløde og saftige pizzasnegle spækket med pepperoni, skinkestrimler og en uimodståelig pizzasovs, som kan tilberedes på godt og vel halvanden time inklusiv hævning. Mini-pizzaer perfekte til børnenes madpakke, brunchbordet, fisketuren og når du er sulten for sjov. Må jeg præsentere

Cacio e pepe

Cacio e pepe

Cacio e pepe Se opskriften

Ristet friskkværnet peber. Salt. Pecorino. Parmesan. Olivenolie. Kogt pastavand. Spaghetti. Syv simple ingredienser, som udgør rygraden i denne klassiske opskrift på cacio e pepe. En mundvandsdrivende lækker pastaret, som kan tilberedes på et kvarter. Og som er alt andet end

Chimichurri

Chimichurri

Chimichurri Se opskriften

Chimichurri. Grøn salsa. En ukogt grøn sovs. Chimichurri er kort og godt argentinsk koldsovs spækket med friske krydderurter, chili og hvidløg. Chimichurri er argentinernes svar på den italienske pesto, som i konsistens minder om pesto og salsa verde - bare

Quinoasalat med feta

Quinoasalat med feta

Quinoasalat med feta Se opskriften

Jeg er pjattet med den sydamerikanske quinoa, som er superfood på den helt store klinge. Her i huset indgår quinoa i rigtig mange måltider – lige fra en sund og mættende ingrediens i salater, men også som erstatning for ris

Baba ganoush

Baba ganoush

Baba ganoush Se opskriften

Værsgo og stig ombord, hvor rejsen i dag går til det mellemøstlige køkken. Undervejs på turen vil du opleve den mest fantastiske aubergine dip, som du måske også kender som baba ganoush. En uimodståelig cremet og lækker dip af ovnbagte

Laksesalat

Laksesalat

Laksesalat Se opskriften

Laksesalat er sund og nem aftensmad for hele familien, som samtidig er antiinflammatorisk kost takket være de mange grøntsager i salaten - ikke mindst takket være de sunde omega-3 fedtsyrer i laksestykkerne. Omega-3 fedtsyrer er livsvigtige for kroppen, og findes i en lang

Souvlaki

Souvlaki

Souvlaki Se opskriften

Jeg har en stor forkærlighed for det græske køkken – ja, i det hele taget Middelhavskøkkenet, som har så meget godt at byde ind med, når det kommer til autentisk kogekunst. Souvlaki er ingen undtagelse, og er en af sommerens

Græsk pastasalat

Græsk pastasalat

Græsk pastasalat Se opskriften

Jeg er fan af pastasalater i alle mulige afskygninger. Her får du opskriften på en autentisk og virkelig lækker græsk pastasalat, som er spækket med ægte græsk feriestemning. Græsk pastasalat er en nem og mættende måltidssalat - spækket med solmodne cherrytomater,

Caprese pastasalat

Caprese pastasalat

Caprese pastasalat Se opskriften

Caprese pastasalat er en nem og mættende måltidssalat med sprødstegte kyllingestykker, solmodne cherrytomater, mozzarella og frisk basilikum vendt i en let syrlig marinade. En fyldig salat, som står færdig på spisebordet indenfor en halv time. Det bliver altså ikke nemmere.

Fetacreme

Fetacreme

Fetacreme Se opskriften

Jeg er stor fan af fetaost, og græsk mad i det hele taget. Og selvfølgelig fetacreme eller fetadip, som jeg i stor stil nyder til falafel, pitabrød, fladbrød, grillmad og ikke mindst græske frikadeller. Jeg blev introduceret til feta i

Spinattærte

Spinattærte

Spinattærte Se opskriften

Spanakopita. På dansk spinattærte. Autentisk græsk spinattærte med den sprødeste filodej. Glem alt om tærtedej, butterdej og hytteost. En rigtig spinattærte er med filodej, og repræsenterer et lille bid af det græske køkken. Denne spinattærte kan gøre selveste Skipper Skræk

Opskrift på sund snack

Sund snack

Sund snack Se opskriften

Hjemmelavet müslibar med kun tre ingredienser. Banan. Finvalsede havregryn. Chokolade-knapper. Det er kort og godt opskriften på en sund snack, som er uden tilsat sukker og fedtstof, og som du kan spise med god samvittighed. Tre ingredienser. Nemmere müslibar skal

Romesco sauce

Romesco sauce

Romesco sauce Se opskriften

Romesco sauce. Grillede røde peberfrugter, persille, hvidløg, blommetomater, olivenolie, salt, mandler, og en friskpresset citronsaft. Hæld alle ingredienserne op i en blender, og tryk på start. Et par minutter senere kan du servere den mest fantastiske koldsovs, som er spækket

Spinatroulade med laks

Spinatroulade med laks

Spinatroulade med laks Se opskriften

Spinatroulade med laks. En vaskeægte klassiker indenfor forretter, som er utrolig nem at tilberede, og som samtidig er en fryd for øjet, når fadet stilles på festbordet. En farvestrålende anretning. Spinatroulade med laks er en publikums-darling, som du ofte støder

broccolitærte

Broccolitærte

Broccolitærte Se opskriften

Jeg er helt pjattet med madtærter. Grøntsagstærter. Madtærter uden kød. Madtærter med kød. Madtærter med fuldkorn. Her får du mit bud på en mundvandsdrivende lækker broccolitærte, som er spækket med broccoli og den mest velsmagende æggemasse med hytteost og lidt

Tærte med laks

Tærte med laks

Tærte med laks Se opskriften

En knasende sprød madtærte er nem og lækker aftensmad. Tærte med laks er ingen undtagelse, og en af mine helt store favoritter, når det kommer til madtærter. At dømme ud fra opskriftens popularitet her på bloggen, er denne herlige madtærte

Quesadillas

Quesadillas

Quesadillas Se opskriften

Quesadillas er kort og godt fyldte tortillapandekager tilberedt på pande. En quesadilla består af en tortillapandekage af majs- eller hvedemel, som steges sprød i lidt neutral madlavningsolie på en stor pande. Ovenpå pandekagen fordeler man seriøse mængder revet cheddar, tomatsalsa

Hjemmelavet tærtebund

Hjemmelavet tærtedej

Hjemmelavet tærtedej Se opskriften

En hjemmelavet tærtedej er den halve vej til en vellykket madtærte. Denne grundopskrift giver en sprød og velsmagende tærtebund, som danner basis for alle madtærter med kød, grøntsager og æggemasse. Jeg laver altid mine madtærter med grahamsmel, som tilfører smag

Grødboller

Grødboller

Grødboller Se opskriften

Boller med grød. Hvilken som helst slag grød. Rester af grød. Havregrød. Chiagrød. Fuldkornsgrød. Risengrød. Her får du opskriften på de mest svampede og velsmagende grødboller. Boller som du kan fremtrylle når som helst. Enten på køl eller ved stuetemperatur

Syltede valnødder

Syltede valnødder

Syltede valnødder Se opskriften

Jeg elsker ost, og i særdeleshed ost toppet med syltede valnødder. Syltede valnødder kan laves i alle mulige variationer, men denne opskrift er min favorit, hvor valnødderne koger ind i en sirupslage bestående af friskpresset appelsinsaft, brun farin, lys sirup,

Løgkompot

Løgkompot

Løgkompot Se opskriften

Jeg er ret begejstret for løgkompot, og kan spise det hele året rundt. Løgkompot med honning, balsamico, æbleeddike og timian er det ultimative tilbehør til tapas, burger, sandwich, hotdog, panini og ikke mindst til ost og kiks. Hjemmelavet løgkompot er

Dadler med bacon

Dadler med bacon

Dadler med bacon Se opskriften

Dadler med bacon spækket med frisk blød gedeost. Store bløde Medjoul dadler svøbt ind i en halv skive bacon. Den ultimative appetizer til gæstemiddagen, eller det obligatoriske musthave tilbehør til oste- og tapasbordet. En opskrift bestående af tre simple ingredienser,

Hvidløgsdressing

Hvidløgsdressing

Hvidløgsdressing Se opskriften

Må jeg præsentere dig for den mest cremede dressing med hvidløg. Hvidløgsdressing. Kolddressing med hvidløg. En mundvandsdrivende lækker opskrift på dressing med hvidløg til salat, pizza, pastasalat, kylling, kartofler, grøntsager og ikke mindst som dip til tapas og chips. Denne

Tunmousse

Tunmousse

Tunmousse Se opskriften

Denne opskrift på klassisk tunmousse er ren retro på den helt store klinge, og et levn fra de glade 1980'ere, hvor denne forret med dåsetun begejstrede store som små ved de danske middagsborde. Der findes utrolig mange opskrifter på tunmousse,

Tagliata

Tagliata

Tagliata Se opskriften

Tagliata de manzo. Toscansk salat med oksekød. Oksekødssalat. Tagliata. Jeg elsker det italienske køkken, og ikke mindst de gode råvarer og enkle tilberedning. Italienerne formår virkelig at lave mad, der både forkæler ganen og øjnene. Jeg er personlig stor tilhænger

Kartoffel rösti

Kartoffel rösti

Kartoffel rösti Se opskriften

Pommes rösti. Rosti. Røsti. Kartoffel rösti. Kært barn har mange navne, og uanset talemåde drejer det sig selvfølgelig om den klassiske kartoffelret rösti, som har sin oprindelse i alpelandet Schweiz. Rösti består kort og godt af groftrevne kartofler, som røres

Vitello tonnato

Vitello tonnato

Vitello tonnato Se opskriften

Vitello tonnato er smagen af Piemonte og italiensk madkultur, når det er bedst. En såre simpel ret at tilberede, men som gang på gang begejstrer gæster og venner, når man sætter denne lækre italienske forret på bordet. Vitello tonnato består

Bearnaise mayonnaise

Bearnaisemayonnaise

Bearnaisemayonnaise Se opskriften

Ja, undskyld mig, men jeg er altså ret pjattet med bearnaisemayonnaise. Ikke at jeg spiser det i rå mængder til daglig, men der skal selvfølgelig bearnaisemayo på bordet, når madplanen står på hjemmelavet burger med fritter eller bearnaise kartoffelsalat. Hjemmelavet

Aubergine caponata med couscous

Aubergine caponata med couscous

Aubergine caponata med couscous Se opskriften

Aubergine caponata er indbegrebet af det sicilianske køkken. En italiensk grøntsagsret bestående af møre auberginer, som er hovedrolleindehaver i denne herlige auberginegryde. Aubergine caponata er smagen af det sicilianske køkken. En sammensmeltning af det italienske, arabiske og mellemøstlige køkken. Caponata

Spinatvafler med feta

Spinatvafler med feta

Spinatvafler med feta Se opskriften

Jeg er ret begejstret for spinatvafler med feta, som kan tilberedes i en hurtig vending på en travl hverdag. Ja, du kan sågar tilberede spinatvaflerne i forvejen, og opbevare dem på køl i et par dage. Spinatvafler smager godt både