Tabbouleh
Indrømmet. Jeg er helt vild begejstret for mad med masser af smag og power. Mad skal smage af noget. Det behøver ikke være stærkt som i "Carolina Reaper"-stærkt. Maden skal blot smage af noget, og gerne byde på mange forskellige […]
På Baregomad.dk finder du de bedste opskrifter på mad, kager og meget andet. Masser af spændende madopskrifter og inspiration til nye madretter. Velkommen.
Indrømmet. Jeg er helt vild begejstret for mad med masser af smag og power. Mad skal smage af noget. Det behøver ikke være stærkt som i "Carolina Reaper"-stærkt. Maden skal blot smage af noget, og gerne byde på mange forskellige […]
Hvorfor gå ned i det lokale supermarked, og købe en færdiglavet krebsehalesalat, når du kan lave din egen hjemmelavede udgave på bare 10 minutter? Og som med statsgaranti slår alle de færdiglavede salater. Denne opskrift er luksusudgaven med sprøde grønne
Hvorfor nøjes med de traditionelle hårdkogte æg på frokostbordet, når du nu kan lave din egen ekstravagante udgave på fyldte æg på godt og vel 20 minutter? Og som med statsgaranti slår de hårdkogte æg pyntet med mayonnaise. Bevares, hårdkogte
Knuste kartofler Se opskriften
Knuste kartofler er noget af det lækreste tilbehør indenfor kartoffel-verdenen, hvis jeg selv skal sige det. Og samtidig noget af det mest simple at tilberede. Men det bliver disse knuste kartofler absolut ikke ringere af. Tværtimod. Nem mad er god
Græske frikadeller Se opskriften
Græske frikadeller. Grækenland er et af danskernes foretrukne rejsemål. Skønt vejr med solgaranti. Herlige badestrande i det Middelhavsblå vand. Ouzo. Feta. Græsk salat. Og selvfølgelig græske frikadeller. Klassikeren, som de fleste danskere har haft fornøjelsen af at smage under de
Kylling i fad på græsk bund af grøntsager Se opskriften
Jeg er ret begejstret for det græske køkken - ikke mindst på grund af grækernes forholdsvis ukomplicerede tilgang til madlavning og anvendelsen af krydderier og grøntsager. Græsk mad er ikke gastronomi på højt plan, men solid "bondekost" uden dikkedarer, og
Vegetarisk shepherds pie Se opskriften
Cottage pie i vegetar udgave. Vegetarisk shepherds pie spækket med linser og grøntsager. En lækker og velsmagende ovnret med et gratineret låg af cremet kartoffelmos. Her får du mit bud på den klassiske shepherds pie, men i en plantebaseret udgave,
Vegetarfrikadeller Se opskriften
Jeg elsker kød - så er det sagt. Jeg har intet imod vegetarmad, og nyder også disse i fulde drag, når jeg får disse plantebaserede måltider serveret. Der er dog et aber dabei, da vegetarmad godt kan gå hen og
Glaserede perleløg Se opskriften
Perleløg karamelliseret i sukker, flormelis og piskefløde. Glaserede perleløg. Karamelliserede perleløg. Kært barn har mange navne, men jeg taler selvfølgelig om karamelliserede perleløg på pande, som er det ultimative tilbehør til fx langtidssimret oksegryde, gammeldags oksesteg og forloren hare. Karamelliserede
Jeg er pjattet med mormormad, og ikke mindst mange af de klassiske retter tilbage fra ens svundne barndom i 1980'erne. Indbagt mørbrad eller farseret mørbrad med butterdej er ingen undtagelse, og nyder stadigvæk stor popularitet blandt alle aldersgrupper. Vaskeægte 80’er
Koteletter i fad med whiskysauce Se opskriften
Koteletter i fad. Fadkoteletter tilberedt i ovn. En elsket klassiker, som er med til at definere det danske køkken, og som jeg forbinder med hjemmelavet mormormad. Et forholdsvis simpelt måltid bestående af svinekoteletter, grøntsager, bacon og cocktailpølser, som tilberedes i
Danske rabarber. For mig indbegrebet af dansk forår og sommerstemning. Helt på lige fod med danske solmodne jordbær. En fantastisk haveplante, som hele foråret og sommeren igennem forkæler sin ejer med den ene store portion rabarberstængler efter den anden, og
Mørbrad a la creme Se opskriften
Mørbrad a la creme er en ægte dansk klassiker indenfor kategorien "mormormad". Jeg tænker denne gamle traver af en klassisk dansk spise med ægte flødesovs går helt tilbage til de dage, hvor Danmarks husmoder numero uno, Kirsten Hüttemeier, var ung
Kyllingegryde med grøntsager Se opskriften
Kyllingegryde med grøntsager er en lækker nem gryderet for hele familien, som sætter pris på sund hjemmelavet aftensmad spækket med herlige aromaer, grøntsager og kyllingestykker. Denne gryderet er på ingen måde stærk, men dejlig aromatisk takket være de mange forskellige
Krydrede kødboller i tomatsauce Se opskriften
Der er lidt Lady og Vagabonden over krydrede kødboller i tomatsauce, og så alligevel ikke. Denne opskrift på krydrede kødboller minder mig mest om en ferie til Tyrkiet, hvor man får serveret kødboller i en shakshuka-inspireret tomatsauce ledsaget af kartofler
Thaikylling i karry Se opskriften
Jeg elsker krydret mad. Så er det sagt. Det behøver ikke være vanvittig stærkt, men tilpas krydret med masser af smag og nuancer af det sure, søde, bitre og salte. Thaikylling i karry er netop sådan en ret, som rummer
Ristaffel med kylling i karry Se opskriften
I Gyldendals "Den Store Danske", stammer ordet "ristaffel" oprindeligt fra det hollandske ord "rijsttafel", hvor rijst står for 'ris' og tafel 'taffel, ja, det betyder bord. Byg-selv-retten fra de glade 80'ere Mange forbinder ristaffel med et levn fra 80'erne, hvor
Danske jordbær.Dansk sommerstemning.En frugt med dybe rødder i den danske kultur.En frugt som er et yndet tilløbsstykke langs de danske landeveje om sommeren, hvor den ene hyggelige bod efter den anden skyder op i rabatten med disse himmelske røde solmodne
Bulgursalat med rodfrugter og bacon Se opskriften
Bulgursalat.Eller tabbouleh på arabisk.Oprindeligt en persillesalat fra Mellemøsten, som i dag har spredt sig til det meste af verden.Bulgursalat kan varieres i det uendelige.Bulgursalat kan serveres som en frokostret, eller som mættende tilbehør til et hovedmåltid.Bulgur smager fantastisk og er
Græsk kartoffelsalat Se opskriften
Græsk kartoffelsalat. Bondesalat. Frokostsalat. Sommersalat. En græsk udgave af den normale klassiske kartoffelsalat. Vi holder fast ved betegnelsen græsk inspireret kartoffelsalat. Bum. Græsk kartoffelsalat er et stort hit herhjemme i hele sommerhalvåret. Det perfekte tilbehør til et stykke grillet kød,
Islagkage.En elsket desserttype til fester og gæstemiddage.En rigtig klassisk isdessert.Nem at tilberede.Kan med fordel fremstilles dage og uger forinden.En isdessert som med garanti vil frembringe forventningsfulde blikke ved bordet.En islagkage som kan varieres i det uendelige.Denne udgave er med en
Rabartertærte med vaniljecreme Se opskriften
Rabarber er en kærkommen forårsbebuder i haven og som trofast hele sommeren igennem forsyner os med friske, røde rabarberstængler. Rabarber er en grøntsag, som deler vandene iblandt mange. Enten elsker man de sød-syrlige stængler, eller også kan man ikke fordrage
Råsyltede rabarber Se opskriften
For mig er danske rabarber i haven en vaskeægte forårsbebuder, som er leveringsdygtig i rabarberstængler sommeren igennem, og som jeg elsker at forvandle til rabarbercrumble, raberbersirup og ikke mindst rabarbertrifli. Der er ikke det du ikke kan anvende rabarberplanten til,
Blødende chokoladekage med appelsinsorbet Se opskriften
Jeg elsker en god dessert. Og helst en dessert, hvor is i den ene eller anden udformning, indgår som tilbehør. Jeg er den lykkelige ejer af en skøn italiensk ismaskine, en Gelato Chef 2200 fra Nemox. Så hvad er mere
Hvidkålspandekager med bønnesalat Se opskriften
Min bedre halvdel bryder sig ikke ret meget om kød, så i dag blev det til en omgang hvidkålspandekager med bønnesalat for hendes vedkommende. Resten af familien lavede en omgang Paleo frikadeller i ovnen. Selvom jeg er en stor tilhænger
Fyldt squash med oksekød Se opskriften
Lad mig slå det fast med det samme. Squashen er en af de mest anvendte grøntsager i vores husholdning. Squashen er en fantastisk grøntsag, som kan tilberedes i det uendelige. En af de helt store favoritter herhjemme er squash spaghetti, som rives
Pasta med kylling og mascarpone Se opskriften
Mange er af den opfattelse, at den lækre italienske mascarponeost kun kan finde anvendelse i desserter - eks. tiramisu, hvor mascarponeosten er en af hovedingredienserne. Mascarponeosten har så mange andre anvendelsesmuligheder og er en rigtig fin ledsager til eks. pastaretter. Mascarponeosten er en
Efteråret er fantastisk. Ikke mindst pga. de mange skønne farver, som præger naturen på denne årstid. Sommeren er veloverstået og det er endelig blevet tid til at høste de æbler, som man igennem hele foråret og sommeren har set forme
Gammeldags æblekage Se opskriften
Jeg har et helt specielt forhold til gammeldags æblekage.Gammeldags æblekage med ristet rasp, makroner og masser af flødeskum på toppen med små klatter ribsgele. En mundvandsdrivende dessert, som jeg tydeligt husker fra min barndom, og som minder mig om min
Pæretærte med frangipane Se opskriften
Pæretærte med frangipane er en af efterårets helt store favorit-desserter i hjemmet, og som oser af indendørshygge, levende lys og måske endda ledsaget af en kop varm chokolade toppet med flødeskum. Her i hjemmet er vi helt vilde med pærer
Æblecrumble er en vaskeægte klassiker, når det kommer til desserter fremstillet på æbler. Det er sådan en dejlig velsmagende dessert som man næsten altid kan fremtrylle i sit køkken, da den består af forholdsvis få ingredienser, og de mest basale
Denne Daim islagkage har efterhånden været et fast indslag til fødselsdage og gæstemiddage gennem de seneste 15 år. Den er blevet forfinet og justeret løbende i forhold til den oprindelige opskrift, og er en skøn, velsmagende isdessert, som falder i god jord
Gammeldags fastelavnsboller Se opskriften
Jeg havde sidste weekend lovet børnene, at vi skulle bage gammeldags fastelavnsboller - du ved, de gode gammeldags fastelavnsboller med creme og remonce. Det er en fast tradition, at når fastelavnen nærmer sig, skal der bages fastelavnsboller til den helt
Spaghetti med salciccia og tigerrejer Se opskriften
Hvis du er på udkig efter en smagfuld og nem pastaret, så er spaghetti med salciccia og tigerrejer en oplagt mulighed. Denne pastaret er spækket med smag og italiensk feriestemning. God mad er ofte det helt simple af slagsen. Få
God mad. Let at lave. Færdig på 20 minutter. Så kan de fleste være med selv på en travl hverdag. Italiensk fastfood når det er bedst. En nem pastaret til hele familien. Spaghetti. Sprødstegt bacon. Løg og hvidløg. Tomatsauce. Persille.
Grove burgerboller Se opskriften
Hjemmelavede grove burgerboller med pulled pork og hjemmelavet coleslaw, er et hit hjemme hos os. Opskriften på disse grove burgerboller, er en af de bedste jeg nogensinde har bagt. De er dejlige luftige og svampede, og så er de fyldt
Uhmmm.Stegte ris.Smagen af det asiatiske køkken.Asiatisk fastfood når det er bedst.Sådan en taknemmelig ret at tilberede.En "jeg-er-tilfreds-med-alt-hvad-du-har-i-dit-køleskab"-ret.Asiatisk biksemad.Et sandt farveorgie på tallerkenen.En smagseksplosion i munden.Færdig på 15 minutter.Bum. Prøv lige at se opskriften på: Blomkålssalat De mange fordele ved stegte
Pasta i mascarpone med blomkål og champignon Se opskriften
Vegetarmad er alt andet end grønne salatblade og revne gulerødder, og det at skulle undvære kød behøver absolut ikke gøre måltidet ringere. Snarere tværtimod. Med stigende fokus på vores massive overforbrug af kød, og ikke mindst de mange ressourcer der
Veganske frikadeller Se opskriften
Jeg og familien (og mange af jer der besøger bloggen), er helt vilde med mine vegetarfrikadeller, og det kan jeg egentlig godt forstå. De er blevet til på forespørgsel af min kone, som ikke spiser kød, og som savnede et
Veganergryde er veganermad lige efter mit hoved. Vegansk gryderet fremstillet på godt og vel en halv time. Utrolig velsmagende og meget budgetvenlig gryderet med masser af krydderier (reklamelink), som giver en helt naturlig indre varme på en kold vinterdag. Er
Madbrød. Kuvertbrød. Flute. Snurre.Kært barn har mange navne, men når alt kommer til alt er hvidløgssnurrer bare luksus udgave af det klassiske hvidløgsflute, som man gennem årtier har kunnet købe på frost i ethvert velassorteret supermarked. Hvidløgsflute på frost kom
Italiensk farsbrød Se opskriften
Jeg er meget begejstret for det italienske køkken, og det er ikke kun på grund af pizza og pasta. I Italien forstår de at fremelske god mad med hjertet, som ofte består af forholdsvis få, men gode råvarer. Lokale råvarer