Forside » Opskrifter » Side 4

Opskrifter

På Baregomad.dk finder du de bedste opskrifter på mad, kager og meget andet. Masser af spændende madopskrifter og inspiration til nye madretter. Velkommen.

blomkålsris

Blomkålsris

Blomkålsris Se opskriften

Få den nemme opskrift på blomkålsris. Revet blomkål, der er perfekt tilbehør til gryderetter, stegt og grillet kød og mange andre retter. Blomkål er en fantastisk grøntsag, som hører sig efteråret og vinteren til. Det er næsten kun fantasien der […]

billede med flæskesteg

Flæskesteg

Flæskesteg Se opskriften

Få den perfekte opskrift på flæskesteg med sprøde svær. Sådan steger du en langtidsstegt flæskesteg i ovn, hvor kødet også er saftigt og mørt. Flæskesteg er rigtig mormormad, og for mange synonym med juleaften. Flæskestegen (eller kamstegen) er nærmest en

stegt flæsk i airfryer

Stegt flæsk i airfryer

Stegt flæsk i airfryer Se opskriften

Den bedste opskrift på stegt fæsk i airfryer. En nem fremgangsmåde til stegning af flæsk i airfryer, hvor flæskeskiverne altid bliver sprøde. Stegt flæsk i airfryer. Rigtig mormormad tilberedt i airfryer på under en halv time. Nemmere bliver det ikke.

Rugbrød med surdej

Rugbrød med surdej

Rugbrød med surdej Se opskriften

Jeg er helt vild med duften af friskbagt rugbrød, som spreder sig i det lille hjem, når rugbrødet tages ud af ovnen. Og mindst smagen af friskbagt rugbrød med surdej. Rugbrød skal bages med surdej, hvis du spørger mig, og

Libanesisk salat Tabbouleh

Tabbouleh

Tabbouleh Se opskriften

Indrømmet. Jeg er helt vild begejstret for mad med masser af smag og power. Mad skal smage af noget. Det behøver ikke være stærkt som i "Carolina Reaper"-stærkt. Maden skal blot smage af noget, og gerne byde på mange forskellige

Djævleæg

Djævleæg

Djævleæg Se opskriften

Hvorfor nøjes med de traditionelle hårdkogte æg på frokostbordet, når du nu kan lave din egen ekstravagante udgave på fyldte æg på godt og vel 20 minutter? Og som med statsgaranti slår de hårdkogte æg pyntet med mayonnaise. Bevares, hårdkogte

Krebsehalesalat

Krebsehalesalat

Krebsehalesalat Se opskriften

Hvorfor gå ned i det lokale supermarked, og købe en færdiglavet krebsehalesalat, når du kan lave din egen hjemmelavede udgave på bare 10 minutter? Og som med statsgaranti slår alle de færdiglavede salater. Denne opskrift er luksusudgaven med sprøde grønne

Knuste kartofler

Knuste kartofler

Knuste kartofler Se opskriften

Knuste kartofler er noget af det lækreste tilbehør indenfor kartoffel-verdenen, hvis jeg selv skal sige det. Og samtidig noget af det mest simple at tilberede. Men det bliver disse knuste kartofler absolut ikke ringere af. Tværtimod. Nem mad er god

Græske frikadeller

Græske frikadeller

Græske frikadeller Se opskriften

Græske frikadeller. Grækenland er et af danskernes foretrukne rejsemål. Skønt vejr med solgaranti. Herlige badestrande i det Middelhavsblå vand. Ouzo. Feta. Græsk salat. Og selvfølgelig græske frikadeller. Klassikeren, som de fleste danskere har haft fornøjelsen af at smage under de

Vegetarfrikadeller

Vegetarfrikadeller

Vegetarfrikadeller Se opskriften

Jeg elsker kød - så er det sagt. Jeg har intet imod vegetarmad, og nyder også disse i fulde drag, når jeg får disse plantebaserede måltider serveret. Der er dog et aber dabei, da vegetarmad godt kan gå hen og

Vegetarisk shepherds pie

Vegetarisk shepherds pie

Vegetarisk shepherds pie Se opskriften

Cottage pie i vegetar udgave. Vegetarisk shepherds pie spækket med linser og grøntsager. En lækker og velsmagende ovnret med et gratineret låg af cremet kartoffelmos. Her får du mit bud på den klassiske shepherds pie, men i en plantebaseret udgave,

Indbagt mørbrad

Indbagt mørbrad

Indbagt mørbrad Se opskriften

Jeg er pjattet med mormormad, og ikke mindst mange af de klassiske retter tilbage fra ens svundne barndom i 1980'erne. Indbagt mørbrad eller farseret mørbrad med butterdej er ingen undtagelse, og nyder stadigvæk stor popularitet blandt alle aldersgrupper. Vaskeægte 80’er

Glaserede perleløg

Glaserede perleløg

Glaserede perleløg Se opskriften

Perleløg karamelliseret i sukker, flormelis og piskefløde. Glaserede perleløg. Karamelliserede perleløg. Kært barn har mange navne, men jeg taler selvfølgelig om karamelliserede perleløg på pande, som er det ultimative tilbehør til fx langtidssimret oksegryde, gammeldags oksesteg og forloren hare. Karamelliserede

Rabarbersirup

Rabarbersirup

Rabarbersirup Se opskriften

Danske rabarber. For mig indbegrebet af dansk forår og sommerstemning. Helt på lige fod med danske solmodne jordbær. En fantastisk haveplante, som hele foråret og sommeren igennem forkæler sin ejer med den ene store portion rabarberstængler efter den anden, og

Mørbrad a la creme

Mørbrad a la creme

Mørbrad a la creme Se opskriften

Mørbrad a la creme er en ægte dansk klassiker indenfor kategorien "mormormad". Jeg tænker denne gamle traver af en klassisk dansk spise med ægte flødesovs går helt tilbage til de dage, hvor Danmarks husmoder numero uno, Kirsten Hüttemeier, var ung

Thaikylling i karry

Thaikylling i karry

Thaikylling i karry Se opskriften

Jeg elsker krydret mad. Så er det sagt. Det behøver ikke være vanvittig stærkt, men tilpas krydret med masser af smag og nuancer af det sure, søde, bitre og salte. Thaikylling i karry er netop sådan en ret, som rummer

Jordbætrifli

Jordbærtrifli

Jordbærtrifli Se opskriften

Danske jordbær.Dansk sommerstemning.En frugt med dybe rødder i den danske kultur.En frugt som er et yndet tilløbsstykke langs de danske landeveje om sommeren, hvor den ene hyggelige bod efter den anden skyder op i rabatten med disse himmelske røde solmodne

Græsk kartoffelsalat

Græsk kartoffelsalat

Græsk kartoffelsalat Se opskriften

Græsk kartoffelsalat. Bondesalat. Frokostsalat. Sommersalat. En græsk udgave af den normale klassiske kartoffelsalat. Vi holder fast ved betegnelsen græsk inspireret kartoffelsalat. Bum. Græsk kartoffelsalat er et stort hit herhjemme i hele sommerhalvåret. Det perfekte tilbehør til et stykke grillet kød,

Islagkage

Islagkage

Islagkage Se opskriften

Islagkage.En elsket desserttype til fester og gæstemiddage.En rigtig klassisk isdessert.Nem at tilberede.Kan med fordel fremstilles dage og uger forinden.En isdessert som med garanti vil frembringe forventningsfulde blikke ved bordet.En islagkage som kan varieres i det uendelige.Denne udgave er med en

Råsyltede rabarber

Råsyltede rabarber

Råsyltede rabarber Se opskriften

For mig er danske rabarber i haven en vaskeægte forårsbebuder, som er leveringsdygtig i rabarberstængler sommeren igennem, og som jeg elsker at forvandle til rabarbercrumble, raberbersirup og ikke mindst rabarbertrifli. Der er ikke det du ikke kan anvende rabarberplanten til,

Pasta med kylling og mascarpone

Pasta med kylling og mascarpone Se opskriften

Mange er af den opfattelse, at den lækre italienske mascarponeost kun kan finde anvendelse i desserter - eks. tiramisu, hvor mascarponeosten er en af hovedingredienserne. Mascarponeosten har så mange andre anvendelsesmuligheder og er en rigtig fin ledsager til eks. pastaretter. Mascarponeosten er en

Æblesirup

Æblesirup

Æblesirup Se opskriften

Efteråret er fantastisk. Ikke mindst pga. de mange skønne farver, som præger naturen på denne årstid. Sommeren er veloverstået og det er endelig blevet tid til at høste de æbler, som man igennem hele foråret og sommeren har set forme

Æblecrumble

Æblecrumble

Æblecrumble Se opskriften

Æblecrumble er en vaskeægte klassiker, når det kommer til desserter fremstillet på æbler. Det er sådan en dejlig velsmagende dessert som man næsten altid kan fremtrylle i sit køkken, da den består af forholdsvis få ingredienser, og de mest basale

Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage Se opskriften

Jeg har et helt specielt forhold til gammeldags æblekage.Gammeldags æblekage med ristet rasp, makroner og masser af flødeskum på toppen med små klatter ribsgele. En mundvandsdrivende dessert, som jeg tydeligt husker fra min barndom, og som minder mig om min

Daim islagkage

Daim islagkage

Daim islagkage Se opskriften

Denne Daim islagkage har efterhånden været et fast indslag til fødselsdage og gæstemiddage gennem de seneste 15 år. Den er blevet forfinet og justeret løbende i forhold til den oprindelige opskrift, og er en skøn, velsmagende isdessert, som falder i god jord