madkulør - du bestemmer selv hvor brun sovsen skal være
1spskcalvados - kan undlades, men løfter enhver sovs til nye højder
2spsk.gastrik - eller et 2 spsk. æbleeddike og 1 spsk rørsukker
salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Skum fedtet af den let afkølede stegesky. Du skal bruge ca. 6 deciliter stegesky. Kan erstattes af en andebouillon.
Smelt smør i en passende gryde, og tilsæt melet. Pisk melet godt ind i smørret, og lad melet "brænde" af i et par minutter under jævnlig omrøring med et piskeris. Ved at brænde melet af i gryden undgår du, at sovsen kommer til at smage af mel.
Tilsæt stegesky lidt efter lidt, og pisk opbagningen godt igennem med et piskeris, så du undgår klumper i sovsen.
Lad sovsen koge op under omrøring, og tilsæt evt. lidt mere stegesky, hvis konsistensen bliver for tyk.
Tilsæt piskefløde og ribsgelé, og lad nu sovsen småkoge i ca. 5 minutter.
Tilsæt madkulør og smag sovsen til med salt, stødt peber, gastrik og calvados (kan undlades). Har du ikke gastrk, kan du tilsætte et par spiseskefulde æbleeddike og en spiseskefuld rørsukker, som forstærker de øvrige elementer i sovsen.
Næringsindhold
Næringsindhold
Andesovs
Mængde pr. portion
Kalorier
223
% Daglig værdi*
Fedt
20
g
31
%
Mættet fedt
13
g
81
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
5
g
Kolesterol
59
mg
20
%
Natrium
1122
mg
49
%
Kalium
54
mg
2
%
Kulhydrater
8
g
3
%
Kostfibre
0.2
g
1
%
Sukker
4
g
4
%
Protein
2
g
4
%
Vitamin A
739
IU
15
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
30
mg
3
%
Jern
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Servering
Den færdige andesovs serveres straks sammen med andestegen, hvide og brunede karrtofler og gammeldags rødkål. Bedre bliver det ikke.
1 kommentar til “Andesovs”
Baregomad
Tak fordi du bruger opskriften på andesauce, og skriv gerne hvad du synes.
Tak fordi du bruger opskriften på andesauce, og skriv gerne hvad du synes.