Forside » Svinekød » Asiatisk mørbrad

Asiatisk mørbrad

asiatisk mørbrad med peanutbutter

Prøv en lækker opskrift på asiatisk mørbrad i en cremet peanutbuttersovs. En nem og velsmagende måde at bruge peanutbutter på i madlavningen.

Lav en lækker asiatisk mørbrad i peanutbutter og kokosmælk. Den smager forrygende godt.

Peanutbutter i sådan en ret med svinemørbrad kan lyde skørt, men du bliver overrasket over hvor godt det faktisk smager.

For godt nok forstår jeg ikke euforien omkring jordnøddesmør som smørepålæg, men det forholder sig helt anderledes, når det kommer til peanutbutter og madlavning.

Peanutbutter er mit hemmelige våben, når det kommer til måltider inspireret af det asiatiske køkken, og når du først har smagt den asiatiske mørbrad i cremet peanutbuttersovs, forstår du min fascination for dette fantastiske smørepålæg.

Se også de populære opskrifter på:

Opskrift på asiatisk mørbrad

asiatisk mørbrad med peanutbutter

Asiatisk mørbrad

5 fra 1 stemme
Prøv en lækker opskrift på asiatisk mørbrad i en cremet peanutbuttersovs. En nem og velsmagende måde at bruge peanutbutter på i madlavningen.
Udskriv Facebook Pinterest
RetAftensmad
KøkkenAsiatisk
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal4 personer
ForfatterThomas

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad - pudset og skåret i fingertykke skiver
  • 2 bundt forårsløg - skyllet og skåret i tynde skiver
  • 1 løg - pillet og skåret i tynde halve både
  • 1 rød peberfrugt - halveret og skåret i tynde skiver
  • 5 spsk peanutbutter
  • 2 tsk rød karrypasta - smag dig lidt frem
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk soja
  • 1 dåse kokosmælk - 400 ml
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 1 lime - saften fra 1 lime
  • salt og friskkværnet peber
  • olie - til stegning

Pynt

  • 1 håndfuld persille - hakket, eller frisk koriander
  • 1 håndfuld peanuts - saltede

Sådan gør du

  • Puds svinemørbraden fri for fedt, hinder og den store sølvsene. Skær mørbraden ud i fingertykke skiver, og læg dem ned i en dyb tallerken.
  • Opvarm lidt olie i en sauter- eller stor stegepande, og lynsteg mørbradbøfferne ved høj varme (8 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen) i et par minutter på hver side, eller til de har fået en fin gylden stegeskorpe.
  • Læg de stegte mørbradbøffer til side på en ren tallerken.
  • Hæld evt. lidt mere olie på panden, og steg løgene klare sammen med peberfrugten i 4-5 minutter ved middelhøj varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen).
  • Tilsæt karrypastaen og brænd den af på panden i et minuts tid sammen med grøntsagerne.
  • Vend peanutbutter, brun farin, soyasovs, kokosmælk og madlavningsfløde ned på panden, og rør godt rundt.
  • Bring peanutbuttersovsen i kog under omrøring og tilsæt lidt salt og friskkværnet peber.
  • Når peanutbuttersovsen koger skruer du ned for varmen, og lad mørbradgryden simre under låg (hvis muligt) i ca. 15 minutter.
  • Bring sovsen i kog, og tilsæt forårsløgene. Lad forårsløgene koge med under omrøring i 2-3 minutter.
  • Smag peanutbuttersovsen til med friskpresset limesaft, salt og friskkværnet peber.
  • Pynt retten med asiatisk mørbrad med lidt grofthakket persille eller koriander samt saltede peanuts.

Noter

Asiatisk mørbrad med peanutbutter er fryseegnet i op til 2 måneder, og kan opbevares på køl i tætlukket opbevaringsboks i minimum 2 dage.
Du kan sagtens udskifte svinemørbraden med fx kyllinge- eller kalkunkød.
Prøv også at anvende andre grøntsager i retten som fx babymajs, broccolibuketter og grønne asparges.
Rød karrypasta er forholdsvis stærk og krydret, og det kan anbefales at smage retten til løbende.
Du kan også erstatte den røde karrypasta med den noget mere aromatiske og runde gule karrypasta.

Næringsindhold

Næringsindhold
Asiatisk mørbrad
Mængde pr. portion
Kalorier
683
% Daglig værdi*
Fedt
 
47
g
72
%
Mættet fedt
 
25
g
156
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
113
mg
38
%
Natrium
 
817
mg
36
%
Kalium
 
1370
mg
39
%
Kulhydrater
 
26
g
9
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
15
g
17
%
Protein
 
45
g
90
%
Vitamin A
 
1938
IU
39
%
Vitamin C
 
53
mg
64
%
Calcium
 
246
mg
25
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Denne opskrift på svinemørbrad i cremet peanutbuttersovs er:

  • En lækker gryderet pakket ind i en aromatisk peanutbuttersovs
  • En moderne opgradering af den klassiske mørbradbryde
  • Meget nem og enkel tilberedning, og med statsgaranti et hit for hele familien
  • Aromatisk, krydret og med en helt fantastisk smag af peanutbutter, karry, fløde og kokosmælk

Mørbrad i asiatiske klæder

Min opskrift er inspireret af den populære opskrift på kylling i peanutbutter, den klassiske mørbradgryde og det asiatiske køkken.

Det er gryderet i asiatiske klæder tilsat lidt dansk madlavningsfløde, peanutbutter, kokosmælk og karrypasta.

Det kan næsten ikke komme som nogen overraskelse, at en kombination af disse fødevarer kan afstedkomme den mest fantastiske sovs du kan forestille dig.

Cremet. Aromatisk. Krydret. Det er peanutbuttersovs når det er allerbedst, og så indbydende lækker, at man får lyst til at spise sovsen med ske.

1 kommentar til “Asiatisk mørbrad”

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.