1svinemørbrad - pudset og skåret i fingertykke skiver
2bundtforårsløg - skyllet og skåret i tynde skiver
1løg - pillet og skåret i tynde halve både
1rød peberfrugt - halveret og skåret i tynde skiver
5spskpeanutbutter
2tskrød karrypasta - smag dig lidt frem
1spskbrun farin
1spsksoja
1dåsekokosmælk - 400 ml
5dlmadlavningsfløde
1lime - saften fra 1 lime
salt og friskkværnet peber
olie - til stegning
Pynt
1håndfuldpersille - hakket, eller frisk koriander
1håndfuldpeanuts - saltede
Fremgangsmåde
Puds svinemørbraden fri for fedt, hinder og den store sølvsene. Skær mørbraden ud i fingertykke skiver, og læg dem ned i en dyb tallerken.
Opvarm lidt olie i en sauter- eller stor stegepande, og lynsteg mørbradbøfferne ved høj varme (8 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen) i et par minutter på hver side, eller til de har fået en fin gylden stegeskorpe.
Læg de stegte mørbradbøffer til side på en ren tallerken.
Hæld evt. lidt mere olie på panden, og steg løgene klare sammen med peberfrugten i 4-5 minutter ved middelhøj varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen).
Tilsæt karrypastaen og brænd den af på panden i et minuts tid sammen med grøntsagerne.
Vend peanutbutter, brun farin, soyasovs, kokosmælk og madlavningsfløde ned på panden, og rør godt rundt.
Bring peanutbuttersovsen i kog under omrøring og tilsæt lidt salt og friskkværnet peber.
Når peanutbuttersovsen koger skruer du ned for varmen, og lad mørbradgryden simre under låg (hvis muligt) i ca. 15 minutter.
Bring sovsen i kog, og tilsæt forårsløgene. Lad forårsløgene koge med under omrøring i 2-3 minutter.
Smag peanutbuttersovsen til med friskpresset limesaft, salt og friskkværnet peber.
Pynt retten med asiatisk mørbrad med lidt grofthakket persille eller koriander samt saltede peanuts.
Bemærkninger
Asiatisk mørbrad med peanutbutter er fryseegnet i op til 2 måneder, og kan opbevares på køl i tætlukket opbevaringsboks i minimum 2 dage.Du kan sagtens udskifte svinemørbraden med fx kyllinge- eller kalkunkød.Prøv også at anvende andre grøntsager i retten som fx babymajs, broccolibuketter og grønne asparges.Rød karrypasta er forholdsvis stærk og krydret, og det kan anbefales at smage retten til løbende.Du kan også erstatte den røde karrypasta med den noget mere aromatiske og runde gule karrypasta.
Næringsindhold
Næringsindhold
Asiatisk mørbrad
Mængde pr. portion
Calories
683
% Daglig værdi*
Fat
47
g
72
%
Saturated Fat
25
g
156
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
6
g
Monounsaturated Fat
13
g
Cholesterol
113
mg
38
%
Sodium
817
mg
36
%
Potassium
1370
mg
39
%
Carbohydrates
26
g
9
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
15
g
17
%
Protein
45
g
90
%
Vitamin A
1938
IU
39
%
Vitamin C
53
mg
64
%
Calcium
246
mg
25
%
Iron
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.