Sådan laver du nemt lækre pommes frites. Kartoffelstængerne steges i olie i pande, inden de vendes med friske krydderurter.
Pommes frites er naturligvis en fransk delikatesse, men her er en italiensk version med smag af Italien.
Kartoffelfritterne steges sprøde og lækre i solsikkeolie i en pande, og derefter vendes de nænsomt med italienske krydderurter, og det smager fortræffeligt.
Opskriften er beregnet til fire personer, hvor der er en bagekartoffel eller lidt mere pr. person, men lav så meget du synes (eller har plads til i panden).
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på pommes frites
Bagekartofler skæres i stænger på cirka en centimeters tykkelse. Kartoflerne skal ikke skrælles.
Læg kartoffelstængerne i iskoldt vand - gerne en times tid, men mindre kan også gøre det.
Læg kartoffelstængerne op på et rent viskestykke, og dup dem tørre.
Varm solsikkeolie op i en dyb pande, og du skal bruge ca. 2-3 deciliter. Måske lidt mere.
Når olien er varm, lægges kartoffelstængerne forsigtigt i.
Kog nu dine italienske pommes frites i cirka 15 minutter - eller indtil de er gyldne og sprøde. Vendes løbende undervejs.
Tag de færdigstegte fritter op på køkkenrulle, hvor de lige drypper af.
Kom dem i en skål, drys med italienske krydderurter, herunder basilikum, oregano og timian - eller hvad du synes. Krydr også med flagesalt.
Næringsindhold
Pommes frites
Mængde pr. portion
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Servering
De sprøde pommes frites serveres straks, og de kan jo bruges som tilbehør til mange retter, herunder naturligvis oksekød.
Tak fordi du bruger opskriften og kom med gerne din vurdering af den her.