Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Pommes frites
5
fra 1 stemme
Sådan laver du nemt lækre pommes frites. Kartoffelstængerne steges i olie i pande, inden de vendes med friske krydderurter.
Print
Facebook
Pinterest
Mail
Ret
Tilbehør
Køkken
Fransk
Forb. tid
15
minutter
minutter
Tilb. tid
15
minutter
minutter
I koldt vand
1
time
time
Samlet tid
1
time
time
30
minutter
minutter
Antal
4
personer
Skrevet af
Baregomad
Ingredienser
▢
6
bagekartofler
-
skåret i stænger
▢
solsikkeolie
▢
flagesalt
▢
basilikum
-
hakket
▢
oregano
-
hakket
▢
timian
-
hakket
Fremgangsmåde
▢
Bagekartofler skæres i stænger på cirka en centimeters tykkelse. Kartoflerne skal ikke skrælles.
▢
Læg kartoffelstængerne i iskoldt vand - gerne en times tid, men mindre kan også gøre det.
▢
Læg kartoffelstængerne op på et rent viskestykke, og dup dem tørre.
▢
Varm solsikkeolie op i en dyb pande, og du skal bruge ca. 2-3 deciliter. Måske lidt mere.
▢
Når olien er varm, lægges kartoffelstængerne forsigtigt i.
▢
Kog nu dine italienske pommes frites i cirka 15 minutter - eller indtil de er gyldne og sprøde. Vendes løbende undervejs.
▢
Tag de færdigstegte fritter op på køkkenrulle, hvor de lige drypper af.
▢
Kom dem i en skål, drys med italienske krydderurter, herunder basilikum, oregano og timian - eller hvad du synes. Krydr også med flagesalt.
Næringsindhold
Næringsindhold
Pommes frites
Mængde pr. portion
Calories
462
% Daglig værdi*
Fat
4
g
6
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
0.4
g
Monounsaturated Fat
3
g
Sodium
615
mg
27
%
Potassium
2358
mg
67
%
Carbohydrates
98
g
33
%
Fiber
13
g
54
%
Sugar
4
g
4
%
Protein
11
g
22
%
Vitamin A
142
IU
3
%
Vitamin C
112
mg
136
%
Calcium
95
mg
10
%
Iron
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.