Karrysovs

billede med karrysovs

Her er den klassiske opskrift på en gammeldags karrysovs, der er både nem og hurtig at lave. En opbagt sovs, der smages til med karry.

Karrysovs er en grundsovs, der blandt andet serveres til kylling og lyst kød.

Der er tale om en opbagt sovs med karry, og sovsen tager blot få minutter at lave.

Karrysovs kan også laves med fløde, der giver en lidt rundere smag.

Her skal du så anvende en smule mindre mælk, hvorefter fløden kommes i til sidst.

Til sådan en portion her skal du cirka anvende en deciliter fløde.

Se også de lækre opskrifter på:

Opskrift på karrysovs

billede med karrysovs

Karrysovs

5 fra 1 stemme
Her er den klassiske opskrift på en gammeldags karrysovs, der er både nem og hurtig at lave. En opbagt sovs, der smages til med karry.
Udskriv Facebook Pinterest
RetSovs og sauce
KøkkenDansk
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid5 minutter
Samlet tid10 minutter
Antal4 personer
ForfatterBaregomad

Ingredienser

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 tsk karry
  • 4 dl mælk
  • salt og friskkværnet pebe

Sådan gør du

  • Smelt smør i en lille gryde.
  • Kom hvedemel i og pisk det godt rundt.
  • Tilsæt karry i passende mængde, og til fire personer skal du bruge cirka tre teskefulde. Du kan altid komme mere karry i til sidst.
  • Pisk derefter gradvist mælken i, indtil den ønskede konsistens opnås. Tilsæt om nødvendigt mere mælk.
  • Smag til med salt og peber, og du kan også komme mere karry i. Gastrik er også fin at smage en karrysovs til med.

Næringsindhold

Næringsindhold
Karrysovs
Mængde pr. portion
Kalorier
128
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
27
mg
9
%
Natrium
 
83
mg
4
%
Kalium
 
156
mg
4
%
Kulhydrater
 
8
g
3
%
Kostfibre
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
928
IU
19
%
Vitamin C
 
0.3
mg
0
%
Calcium
 
130
mg
13
%
Jern
 
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Redde en stærk karrysauce?

Er din karrysovs blevet for stærk, kan du forsøge at redde den på flere forskellige måder.

Du kan tilsætte et æble i små tern, der lige tager det værste af skarpheden.

Du kan også komme lidt fløde i karrysovsen, fordi den fede fløde virker dæmpende på den kradse karry.

En smule sukker kan også lige tage toppen af karrysmagen.

1 kommentar til “Karrysovs”

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.