Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Karrysovs
5
fra 1 stemme
Her er den klassiske opskrift på en gammeldags karrysovs, der er både nem og hurtig at lave. En opbagt sovs, der smages til med karry.
Print
Facebook
Pinterest
Mail
Ret
Sovs og sauce
Køkken
Dansk
Forb. tid
5
minutter
minutter
Tilb. tid
5
minutter
minutter
Samlet tid
10
minutter
minutter
Antal
4
personer
Skrevet af
Baregomad
Ingredienser
▢
2
spsk
smør
▢
2
spsk
hvedemel
▢
3
tsk
karry
▢
4
dl
mælk
▢
salt og friskkværnet pebe
Fremgangsmåde
▢
Smelt smør i en lille gryde.
▢
Kom hvedemel i og pisk det godt rundt.
▢
Tilsæt karry i passende mængde, og til fire personer skal du bruge cirka tre teskefulde. Du kan altid komme mere karry i til sidst.
▢
Pisk derefter gradvist mælken i, indtil den ønskede konsistens opnås. Tilsæt om nødvendigt mere mælk.
▢
Smag til med salt og peber, og du kan også komme mere karry i. Gastrik er også fin at smage en karrysovs til med.
Næringsindhold
Næringsindhold
Karrysovs
Mængde pr. portion
Calories
128
% Daglig værdi*
Fat
9
g
14
%
Saturated Fat
6
g
38
%
Trans Fat
0.2
g
Polyunsaturated Fat
0.4
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
27
mg
9
%
Sodium
83
mg
4
%
Potassium
156
mg
4
%
Carbohydrates
8
g
3
%
Fiber
0.2
g
1
%
Sugar
5
g
6
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
928
IU
19
%
Vitamin C
0.3
mg
0
%
Calcium
130
mg
13
%
Iron
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.