Engang imellem opstår der et fænomen på nettet ud af det blå, som i løbet af få øjeblikke er blevet til mode eller landeplage over store dele af verden. Dalgona kaffe er et eksempel herpå. Det er kort og godt en iskaffe, som har sin oprindelse i Sydkorea, og som i løbet af kort tid har tryllebundet kaffedrikkere verden over.
Prøv lige at se opskriften på: Jordbærtrifli
Jung Il-woo og Dalgona kaffen
Dalgona kaffen stammer som sagt fra Sydkorea, men hvor kommer navnet "Dalgona" fra? Det siges, at den sydkoreanske skuespiller Jung Il-woo oprindeligt bestilte en iskaffe på en restaurant i forbindelse med hans gæsteoptræden i det koreanske tv-show Pyunstorang. Iskaffen sparkede benene væk under ham, og resten er historie. Han valgte at kalde iskaffen for "Dalgona", da smagen i det marengsagtige brune skum er identisk med en sydkoreansk karamel sødet med honning. De unge her i landet kalder dette kaffefænomen for TikTok-kaffe, så kært barn har mange navne.
Prøv lige at se opskriften på: Rabarbertrifli
Denne opskrift på Dalgona kaffe er:
- Den klassiske karamelagtige opskrift fra Sydkorea
- En læskende iskaffe som har taget Instagram og Tik-Tok med storm
- Legende let at fremstille, som kun består af fire ingredienser - mælk, frysetørret kaffe, flormelis og kogende vand
- En dessert i sig selv for dem der sætter pris på kaffe
- En iskaffe du kan forberede i god tid, da det karamelagtige kaffeskum kan piskes og stilles på køl til senere brug. Det cremede kaffeskum er meget stiv, og holder konsistensen længe.
- Et hit blandt de unge, hvor den benævnes TikTok-kaffe
Prøv lige at se opskriften på: Æblesirup
Marengsagtig kaffeskum
Jeg er selv en stor kaffedrikker, og sætter pris på en god kop kaffe. Sort. Uden mælk og sukker. Engang imellem har jeg det dog fint med at træde ud af min kaffe-komfortzone, og afprøve nye spændende kaffedrikke. Efter at have smagt Dalgona kaffe forstår jeg godt dens popularitet, for det er en super lækker iskaffe, som næsten er en helt dessert i sig selv. Ikke mindst på grund af det marengs-lignende kaffeskum, som smager af både kaffe og karamel.
Prøv lige at se opskriften på: Svampede snaskede kanelsnegle
Dalgona kaffe er som sådan ikke et nyt fænomen, da det med at piske frysetørret kaffe, sukker og kogende vand sammen til en marengs-lignende konsistens har været udbredt i store dele af Østen gennem årtier. Jeg har i opskriften valgt at anvende flormelis istedet for sukker, da det er nemmere at piske sammen, og så undgår du med garanti knasende sukkerkorn i det cremede kaffeskum.
God fornøjelse.
Ingredients
- 2 spsk. frysetørret kaffe
- 3 spsk. kogende vand
- 3 spsk. flormelis
- 4-6 knuste isterninger
- 4 dl. mælk
Instructions
- Rør den frysetørrede kaffe sammen med flormelis og kogende vand i en lille røreskål. Rør rundt med en ske indtil kaffen er helt opløst.
- Med en el-pisker eller blender pisker du kaffeblandingen indtil den er helt cremet og tyk i konsistensen som marengs.
- Hæld de knuste isterninger op i to glas, og fordel mælken i de to glas.
- Fordel nu den flotte karamelagtige kaffeskum i de to glas med en ske, og server iskaffen.
- Rør lidt rundt i glasset med en ske inden du drikker af din iskaffe.
- Du kan evt. pynte iskaffen med lidt hvid chokolade og lidt kakao.
- Velbekomme.
Notes
Du kan selvfølgelig justere mængden af frysetørret kaffe i din Dalgona kaffe alt efter hvor stærk en iskaffe du vil have. Denne opskrift er med to spiseskefulde til to glas, hvor nogle opskrifter på nettet anbefaler samme mængde kaffe til blot et glas. Det synes jeg personligt er i overkanten, men det er jo en smagssag. Du kan også vælge at servere din Dalgona kaffe med koffeinfri frysetørret kaffe, som gør den velegnet til børn og personer der ikke tåler for meget koffein.