Blender test af Blendtec Designer 625

af Thomas fra Baregomad.dk
Blender test af Blendtec Designer 625

Jeg har længe været på udkig efter en ny blender (reklamelink), men ikke en hvilken som helst blender. Det skal være en blender, der kan klare en masse køkkenopgaver i én og samme maskine. Lige fra smoothies, frugt- og flødeis, hummus, pestoer til varme supper og bearnaisesovs. Ja, du læste rigtigt. Bearnaisesovs. Det kan Blendtec Designer 625 også klare på ganske få minutter – vent bare og se …

Will-it-blend?

Hvad har en amerikansk power-blender og en løvrive til fælles? Absolut ingenting, men har du nogensinde hørt om “Will it blend?”-videoerne på Youtube? Hvis ikke, så kast et blik på deres Youtube-kanal, hvor en Blendtec blender bliver udsat for en løvrive. Ja, du hørte rigtigt – en løvrive med træskaft. Blendtec-grundlæggeren Tom Dickson står bag dette “univers”, hvor han gang på gang forsøger at tage livet af hans powerblendere, og er amerikansk underholdning af bedste kaliber.

Derfor blev det en Blendtec Designer 625

En blender er ikke bare en blender, og der er en verden til forskel i forhold til muskelkraft, holdbarhed og anvendelsesmuligheder. I min søgen efter den optimale blender til mine daglige behov, har jeg lagt vægt på en robust motor og kande, flot design og brugervenlighed. Den optimale powerblender. En slags multimaskine i køkkenet, som ikke bare er en forlænget arm af min fantastiske Bamix stavblender, men som kan mestre mange flere discipliner end blot smoothies to-go.

En god håndfuld powerblendere

Når det kommer til powerblendere, svinder feltet ind til en god håndfuld, som med rette kan kaldes for en powerblender. En powerblender er ikke gratis, og derfor skal du vitterlig have et reelt behov for sådan en multimaskine i hverdagen, for at denne forholdsvis store investering kan forsvares og giver mening. Jeg har haft kig på en Vitamix A2500i Ascent, Blendtec Designer 625 og en Sage the Q blender. Tre forskellige powerblendere i tre forskellige prisniveauer. Vidt forskellige blendere med vidt forskellige specifikationer. Men særlig en blender skiller sig ud. Blendtec Designer 625. En blender som gør sig bemærket med sit yderst stilrene design, stor kande og fremfor alt sin overlegne måde at blende på.

Disse blendere har været i spil:

Vitamix A2500i Ascent

Prisniveau:5.500,-
Programmer:3
Garanti:10 år
Kapacitet:2 ltr.
Vægt:5,5 kg.
Motor:1600 watt
Pulse-funktion:Ja

Blendtec Designer 625

Prisniveau:4.500,-
Programmer:4
Garanti:8 år
Kapacitet:2,7 ltr.
Vægt:4 kg.
Motor:1550 watt
Pulse-funktion:Ja

Sage the Q blender

Prisniveau:2.500,-
Programmer:4
Garanti:2 år
Kapacitet:2 ltr.
Vægt:9,6 kg.
Motor:2400 watt
Pulse-funktion:Nej

Førstehåndsindtryk og udseende

Førstehåndsindtrykket af Blendtec Designer 625 er meget positivt efter unboxing. Blenderen virker meget robust og kvaliteten helt i top med en kampvægt på 4 kilo. Jeg ved ikke om man kan kalde en blender for yndefuld, da dens højde på 39 centimeter rager godt op i landskabet på køkkenbordet, men det er nu alligevel lykkedes Blendtec at designe en blender, som med sit stilrene skandinaviske design går i et med de øvrige køkkenredskaber og den hvide vandskurede væg. En anonym kæmpe skabt til at blende.

Design og kvalitet

Design og kvalitet er i en klasse for sig. Det er ganske enkelt kærlighed ved første blik, hvis man er til stilrent design med funktionalitet og ydeevne i højsædet. Blendtec Designer 625 er en blender du får lyst til at skilte med, og som ikke fortjener at blive gemt af vejen. Her er der ikke nogen fysiske drejeknapper, som kan besværliggøre den daglige rengøring, men et lækkert oplyst touch-panel som er nem at betjene, og som reagerer prompte når fingeren glider henover overfladen. Det er selvfølgelig en smagssag med dreje- og vippeknapper, men personligt er jeg til det stilrene og enkle med en meget flad indlæringskurve. Basen på blenderen er udstyret med gummifødder, som lader luftstrømme afkøle den bomstærke motor under basen.

Frossen spinat bliver her blendet sammen med æg og fløde, som skal anvendes til spinatroulade med laks. Jeg anvender den smarte pulse-funktion, som kortvarigt blender ingredienserne til en finthakket spinatblanding.

Funktioner og funktionalitet

Blendtec Designer 625 består af en base med motor og touchpanel, og den lækre femsidede letvægts wildside-kande i BPA-fri plast med påmonteret knivsæt, som kan pulverisere stort set hvad som helst. Wildside-kanden er utrolig let, og meget nem at rengøre. Den kan godt tåle en tur i opvaskemaskinen, men det er meget nemmere at fylde kanden med lidt varmt sæbevand, og så sætte den til at blende i få sekunder, hvorefter kanden ni ud af ti gange vil være ren og lige til at skylle af. Skulle der sidde lidt snavs tilbage i kanden, kan du nemt fjerne det med en opvaskebørste. Lad være med at putte de ting du holder af i opvaskemaskinen, hvis du spørger mig, men vask dem af i hånden. Det er meget mere skånsomt i længden.

Har du helt styr på de mange forskellige meltyper?
Er speltmel sundere rent ernæringsmæssigt end almindelig hvede, og hvorfor er udmalingsgraden højere ved fuldkornsmel, og hvad har det af betydning for melet? Bliv klogere på de mange forskellige meltyper her.

Genial kande med stor volumen

Den femsidet Wildside-kande kan klare stort set alle opgaver, og rummer hele 2,7 liter, hvilket skulle være rigeligt til at forsyne familien med friske smoothies om morgenen, og hjemmelavet suppe til aftensmad. Gummilåget på Wildside-kanden er udformet på en genial måde, som selvfølgelig holder ingredienserne indenbords i kanden under brug, samtidig med at man kan løfte låget i midten for at tilsætte yderligere ingredienser. Det smarte gummi-dæksel på kanden muliggør trykudligning, når du har gang i varme væsker som fx hjemmelavet tomatsuppe eller bearnaisesovs. Ja, du hørte rigtigt – du kan også lave hjemmelavet bearnaisesovs med en Blendtec blender. Den femkantede kande skulle efter sigende blende indholdet op til 25% mere effektivt end andre blendere, og det tror jeg gerne på.

Blender test af Blendtec Designer 625

Knivsættet der pulveriserer alt

Ingen blender uden et knivsæt. Men knivsættet i dette monster af en powerblender er i en kategori for sig. Knivsættet er fremstillet i rustfrit stål, og er op til 80% tykkere og op til ti gange stærkere end knivsæt på konkurrerende blendere. Jeg har malet havremel på blenderen, mandelmel, hvedekerner og ikke mindst isterninger, som bliver pulveriseret til atomer uden den mindste tøven. Forskellen på en Blendtec blender og alle de øvrige blendere på markedet er især knivsættet, og selvfølgelig den robuste Wildside-kande. Knivsættet på en Blendtec blender kan skære gennem hvad som helst (du har vel set de imponerende “Will it blend”-videoer på Youtube?). Og skære er faktisk ikke det helt rigtige ord. Knivsættet er faktisk ikke skarpt, hvilket er en klar fordel når du skal rengøre kanden, men udformet på en måde som derimod maler og pulveriserer indholdet i Wildside-kanden. Og det gør knivsættet med bravur.

Hastighedsindstillinger

Blendtec Designer 625 er udstyret med fire forprogrammerede indstillinger, som gør fremstillingen af smoothie, juice, is og varm suppe til en leg. Blenderen er udstyret med seks hastighedsindstillinger og en pulse-funktion, som giver dig mulighed for blende kortvarigt med et enkelt tryk, og som jeg ofte anvender til krydderurter og grøntsager, som skal indgå i salater, dressinger og marinader.

Hvad er bageenzymer og hvilken effekt har de på brødet?
Bageenzymer er bagerens lille mirakelmiddel, og det bedste af det hele er, at det ikke kun er forbeholdt bageren henne om hjørnet. Bageenzymer er tilgængelige for dig og mig, og er ganske enkelt vejen til et bedre bageresultat. Læs mere om bageenzymer.

Blender test af Blendtec Designer 625

Blendtec Twister kande

Blendtec Designer 625 kommer som standard med en femsidet Wildside-kande, som du kan blende stort set alt med, men selv denne powerblender har sine udfordringer, når det kommer til ingredienser der klumper sammen i kanden som fx hummus og hjemmelavet nutella. Motoren kan sagtens klare udfordringerne, men problemet opstår når ingredienserne begynder at pakke sig sammen i kanden. Knivsættet kører rundt, men der sker ikke så meget i kanden. Gode råd er dyre. Du kan stoppe blenderen, fjerne låget og forsøge at fordele ingredienser i kanden. Det hjælper som regel kortvarigt, men så opstår problemet igen. Som for alle blendere og stavblendere. Man savner en forlænget arm, som løbende kan fordele ingredienserne i kanden imens knivsættet snurrer for fulde omdrejninger.

To forlængede arme

Løsningen hedder Twister. Blendtec har udviklet et specielt låg – Twister-låget, som er udstyret med to “arme”, som du kan fordele de genstridige ingredienser med. Twister-låget sidder på toppen af en mindre kande, som skraber siderne når du drejer på toppen af låget. Det er skidesmart, og det virker sgu. Jeg har endnu kun forsøgt mig med hjemmelavet nutella, hummus, havre- og mandelmel, men Twister-kanden gør sit job til bravour. Mission accomplished. Der medfølger en smart gummiskraber, som kan komme helt ned i bunden af kanden, så der ikke går noget til spilde af babymaden eller den hjemmelavede peanutbutter. Den eneste malurt i bægeret er prisen – små tusindekroner. Denne geniale kande burde være standardudstyr til prisen, men det er den desværre ikke. Twister-kanden er genial og uundværlig, hvis du ofte står med kompakte og våde ingredienser, som har det med at sætte sig fast i kanden.

Blendtec Twister Jar

Sådan bager du med tørgær
Hvad er bedst? Tørgær eller frisk gær? Dit bageresultat bliver det samme – uanset om du anvender tørgær eller frisk gær i langt de fleste bageopskrifter. Når det er sagt, er der dog nogle ting du skal tage højde for undervejs i processen. Læs her hvordan du omgås tørgær, og lykkedes med dit næste bageprojekt.

Blend dit eget økologiske mel

Jeg elsker at bage, og anvender udelukkende økologiske meltyper i mine bagværk. Jeg køber mine meltyper hos Kragegaarden Økomølleret på Fyn, men er også begyndt at male mit eget mel efter jeg har erhvervet mig Blendtec Designer 625. Den er intet indre end fantastisk til at male mel, og når den først pulveriserer kernerne i kanden, føler man sig som en lille møller. Resultatet er friskmalet mel på få sekunder, og på denne måde kan du nøjes med at blende lige præcis den mængde mel du skal anvende i opskriften. Og samtidig bevarer du alle de gode vitaminer og mineraler, som sidder i kimen og skallerne.

Blender havremel på Blendtec Designer 625
Her blender jeg havregryn til havremel på få sekunder. Som du kan se bliver havregrynene bogstaveligt pulveriseret til det fineste havremel.

Ærtehummus på tyve sekunder

Hjemmelavet ærtehummus med kikærter og ærter bliver blendet til den mest lækre cremede ærtehummus på bare tyve sekunder. Hummus kan godt være lidt af en mundfuld for blendere, men alle ingredienserne bliver pulveriseret til den mest cremede grønne hummus uden den kraftige motor på noget tidspunkt går ned i omdrejninger.

Ærtehummus i blender
Blende ærtehummus

Tekniske specifikationer:

Garanti:8 år
Vægt: 4 kg.
Højde:39 cm.
Bredde:18 cm.
Dybde:23 cm.
Blendertype:Powerblender
Producent:Blendtec
Produktserie:Designer
Motoreffekt:1550 watt
Hastighedstrin:6
Indstillinger:Smoothie, is, suppe og juice
Materiale blender:Stål og BPA-fri plast
Materiale kande:BPA-fri plast
Kandekapacitet:2,7 liter
Medfølgende tilbehør:5-sidet Wildside-beholder Blendtec knivsæt

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner