Her får du opskriften på jægerschnitzel med jægersovs og brasede kartofler, som tyskerne laver den med panering, smørstegning og krydret sovs.
Jægerschnitzel er tyskernes svar på danskernes stegt flæsk med persillesovs, og ligger allerøverst på en delt førsteplads sammen med den helt almindelige schnitzel.
En paneret jægerschnitzel med jægersovs er solid tysk bondekost. Vaskeægte mormormad. Her skal du ikke tænke på kalorier og fedtprocenter.
Jeg mener paneret jægerschnitzel med jægersovs og brasede kartofler er jo ikke hverdagskost, så dette gudemåltid skal du nyde med god samvittighed.
Se også de lækre opskrifter på:
Opskrift på jægerschnitzel
Denne opskrift på tysk schnitzel er:
- Paneret skinkechnitzel med krydret jægersovs, brasede kartofler og garniture
- Ægte tysk bondekost og mormormad
- Stort set det samme som wienerschnitzel, men serveres med en lækker krydret jægersovs
- En dansk fortolkning af den tyske "Jägerschnitzel" med krydret champignonsovs
- Forholdsvis billig aftensmad og nem tilberedning
Anvend altid rigeligt med smør til stegning
Rigeligt med smør på panden når du skal stege jægerschnitzler. Så er det sagt. Det er ganske enkelt vejen til det perfekte stegeresultat uden din panering brænder på.
Jeg kan nemt bruge en hel pakke smør, når jeg både skal stege jægerschnitzel og brasede kartofler, så vær ikke fedtet med smørret. Brødrene Price vil helt sikkert give mig ret.
Og nej - rigeligt smør på panden feder ikke mere end lidt smør. Steg schnitzlerne ved middelhøj varme, så de får en flot stegeskorpe og paneringen bliver mættet.
Start altid med at hælde lidt raps- eller solsikkeolie på panden inden du tilsætter smørret, da smørret så kan gå højere op i stegetemperatur inden det branker.
Disse kødtyper er velegnede til jægerschnitzel
Når du nu har besluttet dig for, at der skal jægerschnitzel og jægersovs på menuen, kommer vi til det store spørgsmål - "Hvilken udskæring skal jeg vælge til jægerschnitzel?".
Spørger du en tysker, vil han med statsgaranti sige skinkeschnitzel, men personligt foretrækker jeg svinemørbrad.
Det er faktisk min svigermors fortjeneste, at jeg i dag anvender svinemørbrad til både wienerschnitzel og jægerschnitzel, da hun altid har brugt denne udskæring schnitzler med eller uden panering i rasp.
Velegnede kødtyper til jægerschnitzel:
- Skinkeschnitzel (inderlår)
- Kalveschnitzel (tyksteg, filet eller inderlår)
- Svinemørbrad
God fornøjelse und zum Wohl.
Har ikke prøvet din opskrift endnu, men den lyder godt og skal benyttes hurtigst mulig.
Hej Alex,
Mange tak for din besked og interesse for opskriften på jægerschnitzel 🙂 Tysk schnitzel med brasede kartofler er altid et hit, og en af mine personlige favoritter, når der skal et stykke kød på tallerkenen. Håber du synes om resultatet og velbekomme.
Hilsen
Thomas
Hej ! Jeg er ikke vild med tomatsmagen, jeg synes at den er for intens og for sød, og det er generelt i retter hvor der skal bruges ds. Pure ell. Pasta- hvad tænker du, at jeg kan gøre omkring dette i F.eks. din jægersovs? Selv tænkte jeg kun at bruge 1 spiseske pure, men vil det ændre noget. Det er ikke fordi der ikke må være noget smag af tomat, bare ikke så intens og sød. Jeg har samme problem med koteletter i fad, synes det hele smager af ds. tomat.
Håber du kan give mig lidt fif 🙂
Mvh. Charlotte
Hej Charlotte,
Mange tak for din kommentar. Det er lidt en smagssag med tomatsmagen, og man kan jo altid justere smagen i forhold til mængden af tomatpuré eller tomatpasta. Du kan evt. tilføje noget æble- eller balsamicoeddike, som går ind og spiller op mod den søde tomatsmag med sin syrlige og friske smag. Du kan også tilsætte noget oksekødsbouillon - alternativt grøntsagsbouillon, og så nøjes med fx en eller to teskefulde tomatpuré.
Håber du kan bruge mine fif til noget 🙂
Venlig hilsen
Thomas
Tak fordi du bruger opskriften på denne tyske klassiker, og kom gerne med din vurdering af den her.
Wow en opskrift. Jeg erstattede tomatpuré med soltørrede tomater tilsat en anelse chili, som jeg stavblendede. Det var rigtigt godt.