Forside » Oksekød » Gisou hvidkålsgryde

Gisou hvidkålsgryde

Gisou hvidkålsgryde

Gisou hvidkålsgryde er en dejligt krydret og billig ret med masser af smag og sunde grøntsager. Prøv opskriften og nyd den nemme hverdagsmad.

Gisou eller også bedre kendt som hvidkålsgryde i mange danske hjem, er en lækker, sund og velsmagende ret, som ikke kræver den store energi i køkkenet på en travl hverdag.

Gryderetten er vel egentlig en slankeret, da den ikke indeholder ret mange kulhydrater og fedt. Men ikke desto mindre er det en ret, som stort set alle kan lide.

Den er utrolig nem at tilberede og meget billig i indkøb.

Gisou hvidkålsgryde har en dejlig krydret smag og en lækker konsistens takket være hvidkålen og de tynde strimler gulerod.

Se også de populære middagsretter:

Opskrift på Gisou hvidkålsgryde

Gisou hvidkålsgryde

Gisou hvidkålsgryde

5 fra 1 stemme
Gisou hvidkålsgryde er en dejligt krydret og billig ret med masser af smag og sunde grøntsager. Prøv opskriften og nyd den nemme hverdagsmad.
Udskriv Facebook Pinterest
RetAftensmad
KøkkenDansk
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid55 minutter
Antal4 personer
ForfatterThomas

Ingredienser

  • 0,5 hvidkål - stort hvidkålshoved, 800-900 gram
  • 6 store gulerødder
  • 2 store løg
  • 4 fed hvidløg
  • 500 g hakket oksekød - 8-12% fedt
  • 200 g skinke - røget, i tern, eller bacon
  • 2 terninger grøntsagsbouillon
  • 1,5 dl vand - måske lidt mere
  • 0,5 tsk chili - tørret
  • salt og og friskkværnet peber
  • 2 spsk barbecue sauce - røget,eller 2 tsk røget paprika
  • olie - til stegning

Sådan gør du

  • Hvidkålen skæres i tynde strimler med en skarp kniv eller en decideret kålskærer.
  • Løgene pilles og skæres i små tern.
  • Gulerødderne skrælles og skæres i tynde strimler, evt. med en julienneskærer.
  • Løgene svitses i en varm wokpande eller gryde, indtil de er klare og let brunede.
  • Herefter tilsættes oksekød, skinke i tern og presset hvidløg, som svitses i 8-10 min. eller til kødet er blevet brunet.
  • Chili, evt. paprika eller røget barbeque sauce tilsættes, hvorefter grøntsagsbouillon terningerne smuldres ud over kødet og de øvrige ingredienser.
  • Det hakkede hvidkål og gulerødder tilsættes sammen med vandet og skal ca. stege videre i 15 min. Vandet er med til at dampe grøntsagerne og give det hele en skøn aroma.
  • Når hvidkålen er ved at være blød og gulerødderne stadigvæk har en smule bid, smages retten til med salt og peber, hvorefter retten er klar til servering.

Næringsindhold

Næringsindhold
Gisou hvidkålsgryde
Mængde pr. portion
Kalorier
550
% Daglig værdi*
Fedt
 
32
g
49
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
14
g
Kolesterol
 
116
mg
39
%
Natrium
 
1207
mg
52
%
Kalium
 
1194
mg
34
%
Kulhydrater
 
29
g
10
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
15
g
17
%
Protein
 
38
g
76
%
Vitamin A
 
18181
IU
364
%
Vitamin C
 
55
mg
67
%
Calcium
 
130
mg
13
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Gisou hvidkålsgryde kan varieres i det uendelige med kød- og grøntsagstyper og kan krydres lige efter din smag.

Husk blot at starte ud i det små med krydderierne og tilsæt dem løbende, så du ikke står med en ret der er blevet for stærk.

1 kommentar til “Gisou hvidkålsgryde”

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.