Baregomad.dk » Opskrifter » Hovedretter » Billig aftensmad » Gisou hvidkålsgryde

Gisou hvidkålsgryde

Gisou hvidkaalsgryde

Gisou eller også bedre kendt som hvidkålsgryde i mange danske hjem, er en lækker, sund og velsmagende ret, som ikke kræver den store energi i køkkenet på en travl hverdag.

Gisou hvidkålsgryde er vel egentlig en slankeret, da den ikke indeholder ret mange kulhydrater og fedt. Men ikke desto mindre er det en ret, som stort set alle kan lide. Den er utrolig nem at tilberede og meget billig i indkøb. Gisou hvidkålsgryde har en dejlig krydret smag og en lækker konsistens takket være hvidkålen og de tynde strimler gulerod.

Gisou hvidkålsgryde kan varieres i det uendelige med kød- og grøntsagstyper og kan krydres lige efter din smag. Husk blot at starte ud i det små med krydderierne og tilsæt dem løbende, så du ikke står med en ret der er blevet for stærk.

Gisou hvidkaalsgryde

Gisou hvidkålsgryde

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 5.0/5
( 1 bedømmelser )

Ingredienser:

  • Ca. ½ stort hvidkålshoved (8-900 gr.)
  • 6 store gulerødder
  • 2 store løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 500 gr. hakket oksekød 8-12%
  • 200 gr. røget skinke i tern eller bacon
  • 2 grøntsagsbouillon
  • Ca. 1½ dl. vand
  • ½ tsk. tørret chili
  • Salt og peber
  • 2 spsk. røget barbeque sauce eller 2 tsk. røget paprika
  • Olie

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

Hvidkålen skæres i tynde strimler med en skarp kniv eller en decideret kålskærer. Løgene pilles og skæres i små tern. Gulerødderne skrælles og skæres i tynde strimler, evt. med en julienneskærer.

Løgene svitses i en varm wokpande eller gryde, indtil de er klare og let brunede. Herefter tilsættes oksekød, skinke i tern og presset hvidløg, som svitses i 8-10 min. eller til kødet er blevet brunet.

Chili, evt. paprika eller røget barbeque sauce tilsættes, hvorefter grøntsagsbouillon terningerne smuldres ud over kødet og de øvrige ingredienser. Det hakkede hvidkål og gulerødder tilsættes sammen med vandet og skal ca. stege videre i 15 min. Vandet er med til at dampe grøntsagerne og give det hele en skøn aroma.

Når hvidkålen er ved at være blød og gulerødderne stadigvæk har en smule bid, smages retten til med salt og peber, hvorefter retten er klar til servering.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.