Hvidkålen skæres i tynde strimler med en skarp kniv eller en decideret kålskærer.
Løgene pilles og skæres i små tern.
Gulerødderne skrælles og skæres i tynde strimler, evt. med en julienneskærer.
Løgene svitses i en varm wokpande eller gryde, indtil de er klare og let brunede.
Herefter tilsættes oksekød, skinke i tern og presset hvidløg, som svitses i 8-10 min. eller til kødet er blevet brunet.
Chili, evt. paprika eller røget barbeque sauce tilsættes, hvorefter grøntsagsbouillon terningerne smuldres ud over kødet og de øvrige ingredienser.
Det hakkede hvidkål og gulerødder tilsættes sammen med vandet og skal ca. stege videre i 15 min. Vandet er med til at dampe grøntsagerne og give det hele en skøn aroma.
Når hvidkålen er ved at være blød og gulerødderne stadigvæk har en smule bid, smages retten til med salt og peber, hvorefter retten er klar til servering.
Næringsindhold
Næringsindhold
Gisou hvidkålsgryde
Mængde pr. portion
Calories
550
% Daglig værdi*
Fat
32
g
49
%
Saturated Fat
11
g
69
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
14
g
Cholesterol
116
mg
39
%
Sodium
1207
mg
52
%
Potassium
1194
mg
34
%
Carbohydrates
29
g
10
%
Fiber
7
g
29
%
Sugar
15
g
17
%
Protein
38
g
76
%
Vitamin A
18181
IU
364
%
Vitamin C
55
mg
67
%
Calcium
130
mg
13
%
Iron
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.