Tilberedning af rosenkål er ret nemt, og de kan både koges, steges og bages i ovnen. Og sådan laver du rosenkål, der ikke smager grimt.
Her får du den hurtige guide til en basis tilberedning af rosenkål, så du aldrig får kål, der smager af prut.
Det kommer rosenkål og andre kåltyper nemlig nemt til, hvis man koger dem for længe.
Generelt skal du til fire personer beregne cirka 400 gram kål som tilbehør.
Og du klargør rosenkålen ved at fjerne de yderste blade, og skære det nederste af roden væk.
Se også de skønne opskrifter på:
- Stegte rosenkål med gremolata, valnødder og feta
- Gratineret rosenkålssalat med bacon, pære og tranebær
- Antiinflammatorisk kost
Kogning af rosenkål
Ovnbagte rosenkål
Del rosenkålene i halve og kom dem i et ildfast fad. Dryp dem med lidt olie, og giv dem lidt salt. Vend det godt rundt. Du kan også give dem lidt citronsaft.
Bag i cirka 15 minutter ved 200 grader varmluft, og vend dem en gang eller to under turen i ovnen.
Inden servering vendes de bagte rosenkål med friskhakket persille.
Stegte rosenkål
Del rosenkålene i kvarte stykker.
Smelt en klat smør eller kom lidt olie på en varm pande.
Svits de små kål, og giv dem et par spiseskefulde honning, lidt citronsaft og salt.
Svits rosenkålene i 4 minutter, og server straks.
Vend dem eventuelt med friskhakket persille.
Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne hvad du synes om den her.