Rosenkål

koge rosenkål

Tilberedning af rosenkål er ret nemt, og de kan både koges, steges og bages i ovnen. Og sådan laver du rosenkål, der ikke smager grimt.

Her får du den hurtige guide til en basis tilberedning af rosenkål, så du aldrig får kål, der smager af prut.

Det kommer rosenkål og andre kåltyper nemlig nemt til, hvis man koger dem for længe.

Generelt skal du til fire personer beregne cirka 400 gram kål som tilbehør.

Og du klargør rosenkålen ved at fjerne de yderste blade, og skære det nederste af roden væk.

Se også de skønne opskrifter på:

Kogning af rosenkål

koge rosenkål

Rosenkål

5 fra 1 stemme
Tilberedning af rosenkål er ret nemt, og de kan både koges, steges og bages i ovnen. Og sådan laver du rosenkål, der ikke smager grimt.
Udskriv Facebook Pinterest
RetTilbehør
KøkkenDansk
Forb. tid3 minutter
Tilb. tid7 minutter
Samlet tid10 minutter
Antal4 personer
ForfatterBaregomad

Ingredienser

  • 400 gram rosenkål
  • 1 spiseske hvidvinseddike
  • 1 teskefuld sukker
  • salt

Sådan gør du

  • Til kogning af rosenkål starter du med at skære roden af rosenkålene.
  • Læg dem derefter i en gryde og hæld koldt vand, så det netop dækker de små kålhoveder.
  • Tilsæt lidt eddike sammen med lidt sukker og en smule salt.
  • Kog dem i 7 minutter fra vandet koger, og de koges uden låg. Så den rigtige kogetid på rosenkål er altså 7 minutter, så er de helt perfekte.
  • Hæld straks kålhovederne i en sigte og så er de klar til servering.

Næringsindhold

Næringsindhold
Rosenkål
Mængde pr. portion
Kalorier
48
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.3
g
0
%
Mættet fedt
 
0.1
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
0.02
g
Natrium
 
25
mg
1
%
Kalium
 
390
mg
11
%
Kulhydrater
 
10
g
3
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
754
IU
15
%
Vitamin C
 
85
mg
103
%
Calcium
 
42
mg
4
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Ovnbagte rosenkål

Del rosenkålene i halve og kom dem i et ildfast fad. Dryp dem med lidt olie, og giv dem lidt salt. Vend det godt rundt. Du kan også give dem lidt citronsaft.

Bag i cirka 15 minutter ved 200 grader varmluft, og vend dem en gang eller to under turen i ovnen.

Inden servering vendes de bagte rosenkål med friskhakket persille.

Stegte rosenkål

Del rosenkålene i kvarte stykker.

Smelt en klat smør eller kom lidt olie på en varm pande.

Svits de små kål, og giv dem et par spiseskefulde honning, lidt citronsaft og salt.

Svits rosenkålene i 4 minutter, og server straks.

Vend dem eventuelt med friskhakket persille.

1 kommentar til “Rosenkål”

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.