Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Rosenkål
5
fra 1 stemme
Tilberedning af rosenkål er ret nemt, og de kan både koges, steges og bages i ovnen. Og sådan laver du rosenkål, der ikke smager grimt.
Print
Facebook
Pinterest
Mail
Ret
Tilbehør
Køkken
Dansk
Forb. tid
3
minutter
minutter
Tilb. tid
7
minutter
minutter
Samlet tid
10
minutter
minutter
Antal
4
personer
Skrevet af
Baregomad
Ingredienser
▢
400
gram
rosenkål
▢
1
spiseske
hvidvinseddike
▢
1
teskefuld
sukker
▢
salt
Fremgangsmåde
▢
Til kogning af rosenkål starter du med at skære roden af rosenkålene.
▢
Læg dem derefter i en gryde og hæld koldt vand, så det netop dækker de små kålhoveder.
▢
Tilsæt lidt eddike sammen med lidt sukker og en smule salt.
▢
Kog dem i 7 minutter fra vandet koger, og de koges uden låg. Så den rigtige kogetid på rosenkål er altså 7 minutter, så er de helt perfekte.
▢
Hæld straks kålhovederne i en sigte og så er de klar til servering.
Næringsindhold
Næringsindhold
Rosenkål
Mængde pr. portion
Calories
48
% Daglig værdi*
Fat
0.3
g
0
%
Saturated Fat
0.1
g
1
%
Polyunsaturated Fat
0.2
g
Monounsaturated Fat
0.02
g
Sodium
25
mg
1
%
Potassium
390
mg
11
%
Carbohydrates
10
g
3
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
3
g
3
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
754
IU
15
%
Vitamin C
85
mg
103
%
Calcium
42
mg
4
%
Iron
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.