Forside » Kager » Hindbærroulade

Hindbærroulade

hindbærroulade opskrift

Få en opskrift på verdens bedste og mest simple hindbærroulade. En skøn og nem roulade, som er utrolig nem at lave og som alle elsker.

Her får du opskriften på en skøn hindbærroulade, som helt sikkert vil tage dine gæster med begejstring ved den næste fødselsdag eller familiekomsammen.

Roulade er noget de fleste forbinder med købekager fra tankstationerne, hvor de i selskab med citronhalvmånen, i flere årtier har stillet den pludselige kagetrang i de danske hjem.

Se også de lækre kageopskrifter på:

Opskrift på nem hindbærroulade

Men du sagtens lave verdens bedste roulade derhjemme, og med denne opskrift får du faktisk to roulader. God bagelyst.

hindbærroulade opskrift

Hindbærroulade

5 fra 1 stemme
Få en opskrift på verdens bedste og mest simple hindbærroulade. En skøn og nem roulade, som er utrolig nem at lave og som alle elsker.
Print Facebook Pinterest
RetKager
KøkkenDansk
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal12 personer
Skrevet afThomas

Ingredienser

Dej til roulade

  • 6 æg
  • 4 dl hvedemel
  • 4 dl sukker
  • 4 tsk bagepulver
  • 5 spsk vand - kogende

Forslag til fyld

  • 300 g hindbærmarmelade
  • 4 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 225 grader almindelig ovnvarme.
  • Pisk sukker og æg sammen til en luftig masse i en røreskål.
  • Bland hvedemel og bagepulver sammen i en anden skål, og tilsæt æggemassen sammen med det kogende vand.
  • Pisk alle ingredienserne godt sammen til en ensartet dej i et par minutter.
  • Fordel dejen på to bageplader beklædt med bagepapir og smør dejen jævnt ud med en dejskraber, så alle hjørner fyldes pænt ud.
  • Bag dejen i den forvarmede ovn i ca. 5-7 min. eller til dejen er blevet fin lysebrun. Hold godt øje med dejen, da den får sin kulør lige til sidst.
  • Vend de færdigbagte deje ud på to stykker bagepapir beklædt med drysset sukker og fjern det øverste lag bagepapir - forsigtigt, så den flotte bageskorpe ikke brister.
  • Fjern bagepapiret og smør dit fyld på, hvorefter rouladerne rulles sammen.
  • Stil de to færdige roulader i køleskabet i mindst et par timer. Kan med fordel laves dagen i forvejen og kan fint holde sig lækker og frisk i et par dage i køleskabet.

Bemærkninger

Hindbærroulade smager rigtig godt i selskab med flødeskum, creme fraiche eller kvark.
Du kan også smøre lidt flødeskum på selve dejen, inden du eks. smører dit hindbær fyld på. På denne måde får du en lidt mere cremet udgave.
Vi elsker hindbær roulader i vores familie, men fyldet kan varieres i det uendelige. Fordel noget flødeskum ovenpå rouladen, pynt med nogle friske bær og drys som prikken over i'et med lidt hakkede, ristede nødder eller mandelflager.

Næringsindhold

Næringsindhold
Hindbærroulade
Mængde pr. portion
Kalorier
403
% Daglig værdi*
Fedt
 
14
g
22
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
120
mg
40
%
Natrium
 
414
mg
18
%
Kalium
 
103
mg
3
%
Kulhydrater
 
63
g
21
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
43
g
48
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
609
IU
12
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
43
mg
4
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Et nemt indslag til kaffebordet

En roulade, er noget af det mest enkle at fremtrylle til kaffebordet. En roulade består i sin helt simple form af en sammenrullet kage med fyld, oftest i form af noget marmelade eller creme.

Vi stod forleden og skulle holde fødselsdag, hvor gæsterne var inviteret til eftermiddagskaffe. Hindbærroulade blev en del af kagebordet denne eftermiddag og jeg tør roligt sige, at det blev et hit.

Pyntet med noget sprøjtet flødeskum og nogle friske bær, kommer du til at fremstå som den ukronede bagermester i Danmark, og kan selvfølgelig varieres i det uendelige.

1 kommentar til “Hindbærroulade”

  1. Tak fordi du bruger opskriften på hjemmebagt hindbærroulade. Kom gerne også med din vurdering.

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.