Pisk sukker og æg sammen til en luftig masse i en røreskål.
Bland hvedemel og bagepulver sammen i en anden skål, og tilsæt æggemassen sammen med det kogende vand.
Pisk alle ingredienserne godt sammen til en ensartet dej i et par minutter.
Fordel dejen på to bageplader beklædt med bagepapir og smør dejen jævnt ud med en dejskraber, så alle hjørner fyldes pænt ud.
Bag dejen i den forvarmede ovn i ca. 5-7 min. eller til dejen er blevet fin lysebrun. Hold godt øje med dejen, da den får sin kulør lige til sidst.
Vend de færdigbagte deje ud på to stykker bagepapir beklædt med drysset sukker og fjern det øverste lag bagepapir - forsigtigt, så den flotte bageskorpe ikke brister.
Fjern bagepapiret og smør dit fyld på, hvorefter rouladerne rulles sammen.
Stil de to færdige roulader i køleskabet i mindst et par timer. Kan med fordel laves dagen i forvejen og kan fint holde sig lækker og frisk i et par dage i køleskabet.
Bemærkninger
Hindbærroulade smager rigtig godt i selskab med flødeskum, creme fraiche eller kvark.Du kan også smøre lidt flødeskum på selve dejen, inden du eks. smører dit hindbær fyld på. På denne måde får du en lidt mere cremet udgave.Vi elsker hindbær roulader i vores familie, men fyldet kan varieres i det uendelige. Fordel noget flødeskum ovenpå rouladen, pynt med nogle friske bær og drys som prikken over i'et med lidt hakkede, ristede nødder eller mandelflager.
Næringsindhold
Næringsindhold
Hindbærroulade
Mængde pr. portion
Calories
403
% Daglig værdi*
Fat
14
g
22
%
Saturated Fat
8
g
50
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
4
g
Cholesterol
120
mg
40
%
Sodium
414
mg
18
%
Potassium
103
mg
3
%
Carbohydrates
63
g
21
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
43
g
48
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
609
IU
12
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Calcium
43
mg
4
%
Iron
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.