Agurkerelish er den ultimative topping til hotdog, burger, sandwich, pålæg og grillmad. Her er den nemme opskrift på lynsyltede agurketern.
Hjemmelavet agurkerelish er utrolig nem at tilberede, og kræver kun ganske få ingredienser.
Resultatet er de mest velsmagende knasende agurketern, som kan løfte hverdagens frikadelle, madpakke eller påskebordet til nye kulinariske højder.
Det er surt med bid i, og et mush-have i køleskabet, hvis jeg selv skal sige det. Jeg foretrækker en forholdsvis grov relish, hvor du med det blotte øje kan se hvad der er hvad, og samtidig har noget at tygge på.
Du kan også rive agurken groft på et rivejern, eller blende grøntsagerne til en grov mos - bare du sørger for at dræne agurken for væde som beskrevet i opskriften.
Se også de skønne opskrifter på:
Opskrift på nem agurkerelish
Hvad er en relish?
Relish består kort og godt af syltede grøntsager, frugter eller krydderurter, og anvendes i stor stil som tilbehør og smagsforstærker til mange måltider.
I USA er de meget begejstrede for de syltede agurketern, som er en populær smagsforstærker ovenpå hotdogs og i burgere.
Har du et par agurker tilovers i køleskabet, eller er du leveringsdygtig i agurker fra eget drivhus, så er agurkerelish en oplagt måde at få bugt med de overskydende agurker - til glæde for hele familien.
Denne opskrift på agurkerelish er:
- Utrolig nem at tilberede
- Velegnet som topping ovenpå hotdog, flæskestegssandwich, sandwich og burger
- Helt ideel som tilbehør til påskebordet - fx som topping ovenpå frikadeller
- Som skabt til grillmad om sommeren
Opskrift på hjemmelavet agurkerelish
Hjemmelavet relish med agurker er utrolig nem at tilberede, og kræver en minimal indsats i køkkenet. Agurkerne skal skylles grundigt under koldt vand, halveres på langs og udkernes.
Skær herefter agurkerne ud i så små tern som muligt, og hæld dem op i en røreskål.
Salt agurketernene med en spiseskefuld salt, og fordel saltet i agurkeblandingen.
Lad nu agurkerne stå og trække i ca. 5 minutter, og skyl så agurkerne under koldt vand i en sigte, og lad dem dryppe godt af.
Bring lagereddike, sukker, salt og peber i kog i en lille gryde, og kog lagen igennem i et par minutter indtil sukkeret er opløst.
Ønsker du en tyk relish, kan du jævne lagen med lidt majsmel opløst i koldt vand - jævningen skal tilsættes når lagen koger, og skal koges igennem i et par minutter.
Tilsæt nu det finthakkede rødløg, chili og sennepsfrø til lagen, og lad lagen køle af i en halv times tid.
Til sidst skal du vende agurketernene og den finthakkede peberfrugt ned i den afkølede lage, og så skal agurkerelishen stå og trække i minimum et par timer inden den serveres.
Har i dag lavet din agurkerelish, og hold da op hvor blev den lækker, mums.
Brugte æblecider eddike, og jævnede den med 2 tsk. Meizenamel, den blev helt tilpas til hotdogs som vi fik.
Jeg ved godt at det ikke er en ny opskrift, men jeg faldt først over den på Pinterest for nylig.
Og den er fantastisk. Den er blevet en go-to til alle retter, kolde som varme, som kan bruge lidt umph. Den er jo også nem at lave og det tager ingen tid.
Så tak for at dele
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.