Forside » Kager » Brownie

Brownie

billede med brownie

Her får du opskriften på de bedste brownies. Helt klassisk brownie spækket med chokolade - snaskede og lækre præcis som kagen bør være.

Værsgo - her får du opskriften på den helt klassiske amerikanske brownie, som alle med forkærlighed til chokoladekager vil elske og forgude. Verdens bedste brownie. Med statsgaranti! Det bliver ikke bedre.

Brownien er blandt mine helt klare favoritter, når det kommer til kager, og sammen med en kop frisklavet kaffe er det lige før jeg får julelys i øjnene.

Den perfekte brownie er en mellemting mellem en traditionel chokoladekage og et stykke konfekt. Fast i konsistensen og samtidig rigtig svampet og snasket.

En chokoladedrøm af dimensioner. En chokoladekage som skal nydes i små portioner, og for første gang uden følgeskab af en kugle vaniljeis.

Det er ganske enkelt ikke nødvendigt at servere is til denne brownie, da den smager himmelsk i sin rene udgave, men det er jo selvfølgelig en smagssag.

Se også populære kageopskrifter på:

Opskrift på brownie

billede med brownie

Brownie

5 fra 1 stemme
Her får du opskriften på de bedste brownies. Helt klassisk brownie spækket med chokolade - snaskede og lækre præcis som kagen bør være.
Print Facebook Pinterest
RetKager
KøkkenAmerikansk
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid1 time
Samlet tid1 time 15 minutter
Antal16 personer
Skrevet afThomas

Ingredienser

  • 240 g smør
  • 260 g sukker
  • 200 g brun farin
  • 4 æg
  • 1 spsk vaniljesukker - eller en hel vaniljestang
  • 0,5 tsk salt
  • 130 g hvedemel
  • 100 g kakao - usødet
  • 200 g chokolade - eller chokoladeknapper, ca. 50-55% kakao - ikke for mørk chokolade

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 175 grader almindelig ovn. Altså over- og undervarme, ikke varmluft.
  • Smelt smørret i en gryde eller i en mikroovn, og lad det køle lidt af.
  • Hæld smørret ned i en røreskål og pisk det godt sammen med brun farin og sukker til det har en ensartet cremet konsistens.
  • Tilsæt æg og vaniljesukker til smørblandingen, og pisk det hele godt sammen i ca. 1 minut.
  • Si mel, kakaopulver og salt ned i blandingen og pisk det forsigtigt indtil dejen er ensartet.
  • Hak chokoladen groft (dette kan du springe over, hvis du har chokoladeknapper) og vend ¾ af chokoladen ned i dejen. Rør forsigtigt chokoladestykkerne rundt i dejen med en dejskraber.
  • Smør en bageform på ca. 22x32 cm. eller beklæd den med bagepapir. Fordel browniedejen i bageformen med en dejspartel, og sørg for at få dejen fordelt godt ud i hjørnerne.
  • Fordel nu den sidste del af den grofthakkede chokolade på toppen af kagen.
  • Bag brownien i den forvarmede ovn ved 175 grader i ca. 30-35 minutter. Det er vigtigt at den ikke får for meget, og måden du kan kontrollere det på er at ryste bageformen lidt i ovnen. Bevæger midten af brownien sig (lidt gele-agtigt), skal den have lidt mere. Du kan også mærke efter med en kødnål - der skal lige sidde lidt dej på nålen når den er perfekt bagt, men jeg plejer at bruge "ryste-metoden".
  • Lad brownien køle af i formen i 10-15 minutter inden du tager den ud af formen, og lad den stuetemperere inden du skærer den ud i 16 brownies.

Bemærkninger

Du kan sagtens bage din brownie en dag eller to i forvejen, og så blot opbevare den på køl pakket ind i noget husholdningsfilm.
Tag den ud af køleskabet en times tid inden den skal serveres - evt. med en kugle god vaniljeis.
Kagen kan også sagtens fryses ned, men gør dig selv den tjeneste at skære brownien ud i portionsstykker inden den nedfryses.
På køl kan den holde sig i op til 5 dage, og på frost i op til 3 måneder.
Hvis du vil twiste din brownie lidt, kan du drysse lidt hakkede hasselnødder, peanuts, mandler eller tranebær oven på kagen inden den sættes i ovnen.

Næringsindhold

Næringsindhold
Brownie
Mængde pr. portion
Kalorier
343
% Daglig værdi*
Fedt
 
18
g
28
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
0.5
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
73
mg
24
%
Natrium
 
192
mg
8
%
Kalium
 
176
mg
5
%
Kulhydrater
 
47
g
16
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
36
g
40
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
434
IU
9
%
Calcium
 
33
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Opskrift på verdens bedste browniekage

I jagten på den perfekte brownie, har jeg efterhånden forsøgt mig med utallige opskriftskombinationer, men resultatet har aldrig siddet lige i skabet.

Ikke før jeg tilfældigvis faldt over en meget lovende brownie-opskrift på en amerikansk madblog.

Efter et par justeringer i forhold til mængden af chokolade og mel vil jeg vove og påstå, at jeg nu er kommet i mål med min søgen efter verdens bedste brownie.

Denne opskrift på chokoladebrownie er:

  • Rigtig svampet og snasket
  • Sprød med knasende chokoladetop
  • Super blød og konfektagtig midte
  • Rigtig lækker at tygge i og perfekt til is
  • Spækket med uimodståelige chokoladestykker

Lav din helt egen personlige brownie

Brownie består i min optik af chokolade, chokolade og atter chokolade. En drøm af en svampet og snasket chokoladekage.

Der skal ikke tilsættes en masse ekstra ingredienser i form af nødder, karamelstykker, tørrede frugter og så videre.

Simplicity makes the perfect brownie. Men heldigvis er der ingen regler for, hvordan en brownie skal komponeres, og det står dig frit for at være kreativ og twiste din brownie med det du nu lige har lyst til at putte i kagen.

Jeg har gode erfaringer med både hakkede hasselnødder, valnødder og tranebær, som faktisk smager rigtig godt sammen med den massive chokoladesmag.

Anvend ikke chokolade med en kakaoprocent højere end de 50-55%, da smagen ellers bliver for intens og kraftig - jeg taler af egen erfaring.

"One-bowl-brownie" på 10 minutter

Kan man virkelig fremtrylle denne uimodståelige chokoladedrøm i én skål, og på mindre end 10 minutter? Selvfølgelig kan du det!

Og det bedste af det hele er, at de fleste af ingredienserne har du allerede i dit køkken, hvis du vel og mærke jævnligt bager og laver mad.

Du har faktisk kun brug for en skål og et piskeris. Ingen ulejlighed med at smelte chokolade først - det hele skal bare løbende hældes i skålen, og på mindre end 10 minutter er din brownie klar til at komme i ovnen.

5 kommentarer til “Brownie”

  1. Super god, cremet og lækkert brownie. Jeg syntes den var lidt spids i smagen på første dagen, men den var helt perfekt efter den havde stået natten over. Derudover hævede den flot jævnt, så der ikke var begrænset forskel på kant- og midter stykker. Kan klart anbefales 😀 (Næste gang vil jeg prøve at stille den på køl inden udskæring for at få en flot udskæring.)

    1. Thomas fra Barego'mad

      Hej Annemette,
      Mange tak for din besked og pæne ord om brownien 😊 Personligt kan jeg også bedst lide brownien når den har været på køl, da den får den lækre konfektagtige konsistens. Bitterheden skyldes måske en chokolade med et for højt kakaoindhold - jeg foretrækker maks 60% kakao i en brownie, men det er jo en smagssag.

      Venlig hilsen
      Thomas

  2. Det er 2 gang jeg laver den, den er den bedste opskrift på browni. Den når kun at køle lidt af så skal der smages

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.