Her får du opskriften på de bedste brownies. Helt klassisk brownie spækket med chokolade - snaskede og lækre præcis som kagen bør være.
Værsgo - her får du opskriften på den helt klassiske amerikanske brownie, som alle med forkærlighed til chokoladekager vil elske og forgude. Verdens bedste brownie. Med statsgaranti! Det bliver ikke bedre.
Brownien er blandt mine helt klare favoritter, når det kommer til kager, og sammen med en kop frisklavet kaffe er det lige før jeg får julelys i øjnene.
Den perfekte brownie er en mellemting mellem en traditionel chokoladekage og et stykke konfekt. Fast i konsistensen og samtidig rigtig svampet og snasket.
En chokoladedrøm af dimensioner. En chokoladekage som skal nydes i små portioner, og for første gang uden følgeskab af en kugle vaniljeis.
Det er ganske enkelt ikke nødvendigt at servere is til denne brownie, da den smager himmelsk i sin rene udgave, men det er jo selvfølgelig en smagssag.
Se også populære kageopskrifter på:
Opskrift på brownie
Opskrift på verdens bedste browniekage
I jagten på den perfekte brownie, har jeg efterhånden forsøgt mig med utallige opskriftskombinationer, men resultatet har aldrig siddet lige i skabet.
Ikke før jeg tilfældigvis faldt over en meget lovende brownie-opskrift på en amerikansk madblog.
Efter et par justeringer i forhold til mængden af chokolade og mel vil jeg vove og påstå, at jeg nu er kommet i mål med min søgen efter verdens bedste brownie.
Denne opskrift på chokoladebrownie er:
- Rigtig svampet og snasket
- Sprød med knasende chokoladetop
- Super blød og konfektagtig midte
- Rigtig lækker at tygge i og perfekt til is
- Spækket med uimodståelige chokoladestykker
Lav din helt egen personlige brownie
Brownie består i min optik af chokolade, chokolade og atter chokolade. En drøm af en svampet og snasket chokoladekage.
Der skal ikke tilsættes en masse ekstra ingredienser i form af nødder, karamelstykker, tørrede frugter og så videre.
Simplicity makes the perfect brownie. Men heldigvis er der ingen regler for, hvordan en brownie skal komponeres, og det står dig frit for at være kreativ og twiste din brownie med det du nu lige har lyst til at putte i kagen.
Jeg har gode erfaringer med både hakkede hasselnødder, valnødder og tranebær, som faktisk smager rigtig godt sammen med den massive chokoladesmag.
Anvend ikke chokolade med en kakaoprocent højere end de 50-55%, da smagen ellers bliver for intens og kraftig - jeg taler af egen erfaring.
"One-bowl-brownie" på 10 minutter
Kan man virkelig fremtrylle denne uimodståelige chokoladedrøm i én skål, og på mindre end 10 minutter? Selvfølgelig kan du det!
Og det bedste af det hele er, at de fleste af ingredienserne har du allerede i dit køkken, hvis du vel og mærke jævnligt bager og laver mad.
Du har faktisk kun brug for en skål og et piskeris. Ingen ulejlighed med at smelte chokolade først - det hele skal bare løbende hældes i skålen, og på mindre end 10 minutter er din brownie klar til at komme i ovnen.
Super god, cremet og lækkert brownie. Jeg syntes den var lidt spids i smagen på første dagen, men den var helt perfekt efter den havde stået natten over. Derudover hævede den flot jævnt, så der ikke var begrænset forskel på kant- og midter stykker. Kan klart anbefales 😀 (Næste gang vil jeg prøve at stille den på køl inden udskæring for at få en flot udskæring.)
Hej Annemette,
Mange tak for din besked og pæne ord om brownien 😊 Personligt kan jeg også bedst lide brownien når den har været på køl, da den får den lækre konfektagtige konsistens. Bitterheden skyldes måske en chokolade med et for højt kakaoindhold - jeg foretrækker maks 60% kakao i en brownie, men det er jo en smagssag.
Venlig hilsen
Thomas
Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne hvad du synes om kagen.
Det er 2 gang jeg laver den, den er den bedste opskrift på browni. Den når kun at køle lidt af så skal der smages
Hvis jeg halverer opskriften, hvilken bageform vil du anbefale mig?