Foråret er over os og der er for alvor kommet gang i moder natur. I denne weekend høstede vi 2 kilo rabarber i vores køkkenhave, som er en fantastisk grøntsag her i foråret. Vi anvender primært rabarber til desserter og kager, men for nylig faldt jeg over en opskrift, hvor man kan anvende rabarber i selskab med kylling og karry. Da jeg aldrig tidligere har forsøgt mig med rabarber i en hovedret, skulle denne opskrift prøves.
Prøv lige at se opskriften på: Rabarbercrumble
Jeg fik for nylig min dejlige nye støbejernsgryde fra Skeppshult, som er et familieforetagende i Sverige, som producerer støbejernsprodukter til både professionelle og til den helt almindelige private husholdning. Jeg har i forvejen nogle af deres fantastiske produkter, og bruger i dag stort set ikke andre gryder eller pander end dem fra Skeppshult.
Du skal ikke tænke på brugen af metalredskaber - disse produkter kan klare selv den værste behandling og stadigvæk se ud som nye. Desuden tåler de til at komme en tur i ovnen og kan anvendes på alle opvarmningskilder. Da opskriften på rabarberkylling i karry foreskriver en tur i ovnen, er det jo helt oplagt at tage min nye Skeppshult gryde i brug.
Kylling i karry har de fleste nok lavet, men jeg går ikke ud fra, at ret mange har prøvet kombinationen med rabarber. Rabarberens syrlighed smager fortrinligt sammen med den krydrede sauce, hvor kombinationen af sambal oelek og karry får retten til at sidde lige i skabet.
God fornøjelse.
Ingredients
- 600-700 gr. kyllingeinderfilet eller bryst
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. karrypulver
- 1 håndfuld mandler
- Ca. 300 gr. friske rabarber
- 1 ds. kokosmælk - ca. 400 ml.
- 2½ dl. madlavningsfløde
- 1 hønsebouillonterning
- ½-1 spsk. sambal oelek
- Saften fra ½ citron
- Salt og friskkværnet peber
- Olie til stegning
- Evt. lidt purløg til pynt
Instructions
- Tænd ovnen på 180° grader varmluft.
- Rør en marinade af citronsaft, karry og olivenolie.
- Skær kyllingefileterne i store tern og læg dem i marinaden. Kyllingen må gerne marinere i flere timer, men i dag fik de kun lov til at marinere i 20 min.
- De friske rabarber renses og toppen skæres af. Skær rabarber ud i små stykker á ca. 2 cm. længde.
- Hæld kokosmælken og madlavningsfløden op i en skål og rør det godt sammen med hønsebouillon, sambal oelek, salt og friskkværnet peber.
- Opvarm olien i en gryde og brun kyllingeternene. Marinaden må du gerne hælde med ned i gryden, da det giver en god smag i saucen.
- Når kyllingeternene har fået fin stegeskorpe, fordeles de rå rabarber i gryden sammen med kyllingen, mandlerne og saucen hældes over.
- Sæt din gryde eller fad ind i ovnen i ca. 20 min.
- Rabarberne må ikke koge helt ud, men skal stadigvæk have en smule bid.
- Velbekomme.
Notes
Rabarberkylling i karry smager fortrinligt sammen med blomkålsris, som både er utrolig sunde og mættende. Hvis du ikke går så meget op i kulhydrater og stivelse, kan nogle gode basmatiris også serveres til rabarberkylling i karry.