Poggiarellino Rosso 2018

“Bedre end en “mini-Brunello” – den er helt sin egen”
90 point | ★★★★★ (5 ud af 6 mulige)

Type: Rødvin
Land: Italien, Toscana
Pris: 129,- pr. stk. ved køb af 6 flasker
Forhandler: Gallovini

Ægteparret Anna og Lodovico Ginotti står bag denne elegante, men meget unge Sangiovese-vin fremelsket i de bølgende toscanske bakker omkring Montalcino. Denne vin er alt andet end en masseproduceret konsumvin på ståltanke, men et autentisk landbrugsprodukt fremstillet i kun 350 kasser. Smag lige på antallet – 350 kasser eller 2100 flasker. Anna og Lodovico lægger deres hjerteblod i hver eneste flaske, og fremstiller autentiske vine på naturens præmisser. Poggiarellino Rosso 2018 er i skrivende stund lidt af en rebelsk teenager, som bider fra sig overfor sine forældre. Den gør det ikke med vilje, men har fra naturens side lige nogle skarpe kanter der skal slibes af, før transformationen til et charmerende ungt menneske er en realitet. Poggiarellino Rosso 2018 er flot lys rubinrød i glasset, og byder på en lidt diskret næse, som lige nu virker lidt tilstoppet, men man fornemmer potentialet. Smagen er frugtig og saftig med elegante aromaer af røde bærfrugter, sure kirsebær, grafit, nelliker og diskrete noter af stegt rødt kød. Den opleves let og elegant i munden med en stilket syre og tanninerne bider i den grad fra sig, og er endnu ikke i balance med resten af vinen grundet dens unge alder. Potentialet er tilstede, og man kan smage og fornemme kvaliteterne i vinen, som gør Poggiarellino Rosso 2018 til et interessant bekendtskab at følge de næste 10 år. Fra rebelsk teenager til et blødt og charmerende ungt menneske. Jeg får helt lyst til at købe et par kasser, og følge med i transformationen.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner