Fantini Edizione 17 Limited Release

“Rygrad som den kinesiske mur”
96 point | ★★★★★★ (6 ud af 6 mulige)

Type: Rødvin
Land: Italien, Abruzzo
Pris: 199,- pr. stk. ved køb af 6 flasker
Forhandler: Gallovini

Det er ikke hverdagskost, at man støder på en så helstøbt bredskuldret vinoplevelse fra Syditalien, som på selv en dårlig dag kan tage kampen op med en monstrøs Amarone, når vi taler intensitet, kompleksitet og styrke. Det er kort og godt en aromabombe med en rygrad som den kinesiske mur, som når først proppen ryger vil belaste det globale klimaregnskab med seriøse temperaturstigninger. Det smager bare fortryllende godt. Dette syditalienske blend bestående af fem vidt forskellige druesorter, skaber noget nær en nukleær aromabombe med et seriøst kraftoverskud, som uden tøven kan tage kampen op med de helt store norditalienske vine fra Valpolicella. Fantini Edizione 17 Limited Release er nærmest sortlilla i glasset, og dens dybde og intensitet er dragende og nærmest hypnotiserende. I både næse og mund overvældes man af intense krydrede aromaer af mørke bærfrugter, som blot vokser sig større og større jo mere man kæler for vinen i glasset. Her er der frugtdrevet righoldighed og fylde for alle pengene med brilliante søde tanniner, som kan skære gennem slagterens krogmodnede steak uden besvær, for ja – denne vin foretrækker solid mad på bordet fremfor dybe meditationsstunder i sofaen. Det hele kulminerer i en lang intens finale styret af den kærtegnende syre med ekstrem længde og intensitet. Fantini Edizione 17 Limited Release er alle pengene værd.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner