Venturini Valpolicella Classico Superiore DOC Campo Masua 2016

af Thomas fra Baregomad.dk
Venturini Valpolicella Classico Superiore DOC Campomasua 2016

“Nærmest burgundisk stil tilsat lidt stjernestøv fra Valpolicella”
92 point | ★★★★★ (5 ud af 6 mulige)

Type: Rødvin
Land: Italien, Valpolicella
Pris: 109,- pr. stk. ved køb af 6 flasker
Forhandler: Gallovini

Hvis det ikke lige var fordi jeg sad med flasken ved siden af mig, kunne jeg nemt foranlediges til at tro, at det var en let og elegant Bourgogne der gør mig selskab … Det er det dog ikke, for samtalen foregår på italiensk, og vi er på fuld bølgelængde med hinanden. Endnu en gang har jeg fået fornøjelsen af at stifte bekendtskab med en vin fra Venturini, som indtil nu kun har budt på gode vinoplevelser, og denne fadlagrede Valpolicella på 14% alkohol er ingen undtagelse. Den er nærmest burgundisk i glasset, men har alligevel noget klassisk Valpolicella over sig, som gør denne indsmigrende Superiore til et lille frækt bekendtskab. Den er lys rubinrød i glasset, og byder på herlige aromaer af friske sommerbærfrugter som røde kirsebær, blommer, brombær samt diskrete letkrydrede noter af nødder og vanilje. Stilen er dejlig frisk og elegant og meget letdrikkelig – ja, ligefrem læskende i udtrykket understøttet af fuldmoden syre og velpolerede tanniner. I eftersmagen viser den letkrydrede fadnoter og masser af frisk frugt, som lokker med endnu en mundfuld. Det er norditaliensk voksen-eliksir med stor publikumstække, som både egner sig til mad og som læskende ukompliceret tørstslukker.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner