PX Cosecha Hijos de Manuel del Pino

“Seriøs fredagsslik for de voksne”
95 point | ★★★★★★ (6 ud af 6 mulige)

Type: Øvrige hedvine
Land: Spanien, Montilla-Moriles
Pris: 109,95 kr. pr. stk. ved køb af 6 flasker
Forhandler: Supervin.dk

Wauw … Dette her er seriøs fredagsslik for de voksne, og en dessertvin i sin helt egen kategori. Det nærmeste sammenlignelige er nok sød Sherry i decideret sukkerrus, og en PX som denne nyder man i små mængder. Det er en dessert i sig selv, og ganske imponerende hvad man kan få ud af en enkelt druesort som Pedro Ximenez (PX). Det er sødt med sødt på, men den rosinagtige sødme akkompagneret af lidt nødder, figner og karamel gør det til en himmelsk dessertvin, som vil kunne matche de fleste desserttyper. Den sirupslignende konsistens er ultra blød som frisklavet candyfloss, og rummer en fin struktur og kompleksitet, som gør at den opleves harmonisk og balanceret i små mængder. Vi snakker små nip. Det er dessertvin af den helt store kaliber, som vil blive ved med at imponere de næste mange år – hvis man vel og mærke kan lade dette flydende fredagsslik stå urørt så længe. Tak for desserten.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner