Baregomad.dk » Vintyper » Luca Rossi Maron 2017

Luca Rossi Maron 2017

Luca Rossi Maron 2017

"Syditaliensk mums med mums på"
95 point | ★★★★★★ (6 ud af 6 mulige)

Type: Rødvin
Land: Italien, Puglia
Pris: 69,- pr. stk. ved køb af 6 flasker
Forhandler: Gallovini

Ja undskyld, men jeg bliver simpelthen nødt til at kaste seks stjerner efter denne herlige syditaliener, som bare rammer bullseye i mit rødvinsimprægnerede vinhjerte. Navnet er Maron, og her får man tårnhøj kvalitet og drikkeglæde til prisen af en nr. 14 med ananas og skinke fra ens lokale pizza-pusher. Det er ikke en Amarone, men til en pris på små halvfjerdskroner, vil jeg meget hellere have 3-4 flasker af denne syditaliener, end en enkelt flaske Amarone, som vel og mærke kan drikkes. Og lad os så en gang for alle parkere mulige associationer med Amaronen, for Maron er helt sin egen, og hurra for det. Det er mums med mums på. Intens og kraftfuld med en markant frugtdreven smag af fuldfede solmodne bærfrugter og velafstemte fadnoter. Smagen er ganske enkelt imponerende, og er til trods for dens massive aromapalette dejlig blød og omfavnende defineret af fuldmoden syre støttet af behagelige sødmefulde tanniner. Finalen er lang og kraftfuld med en god krydret sødme og syditaliensk varme. Maron vil højest sandsynlig virke frastødende for frankofile Bourgogne-feinschmeckere, men for alle os andre vil den skabe tårnhøj drikkeglæde - uanset om menuen står på juleand eller hyggelig barbeque på terrassen.

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.