Rør kødet sammen med alle ingredienserne til en lind fars, og stil farsen på køl i minimum 30 min. før den skal formes til kødboller.
Bring vandet i kog tilsat salt og en grøntsagsbouillonterning.
Dyp en spiseske ned i det kogende vand, og form farsen til små kødboller med skeen. Læg forsigtigt løbende kødbollerne ned i det kogende vand, dæmp varmen og lad dem simre i ca. 5-6 minutter. Vandet skal småkoge/simre under hele processen, og kødbollerne skal føles faste i konsistensen når de er færdigkogte.
Tag kødbollerne op med en ske, og læg dem til afdrypning på en tallerken.
Hæld kogevandet fra kødbollerne op i en skål.
Smelt smørret i den gryde du har anvendt til kødbollerne, og sauter karry, løg og æble i fedstoffet i ca. 2-3 minutter.
Tilsæt bouillonen fra kødbollerne og madlavningsfløden.
Bring karrysovsen i kog og smag den til med salt, peber og æblecidereddike.
Jævn karrysovsen med et par spsk. majsmel opløst i koldt vand under omrøring.
Når sovsen har den ønskede konsistens, lægger du forsigtigt kødbollerne i sovsen og varmer retten godt igennem i ca. 5 minutter.
Server dine boller i karry med kogte ris og evt. lidt mangochutney, peanuts og og kokosmel.
Bemærkninger
Tilbehøret til boller i karry kan fx være ris, mangochutney, rosiner, friskrevet æble, kokosmel og peanuts.Du kan også servere rispilaf til boller i karry eller de sunde blomkålsris.
Næringsindhold
Næringsindhold
Boller i karry
Mængde pr. portion
Calories
527
% Daglig værdi*
Fat
36
g
55
%
Saturated Fat
15
g
94
%
Trans Fat
0.2
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
14
g
Cholesterol
155
mg
52
%
Sodium
2.096
mg
0
%
Potassium
682
mg
19
%
Carbohydrates
22
g
7
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
13
g
14
%
Protein
28
g
56
%
Vitamin A
1.582
IU
0
%
Vitamin C
8
mg
10
%
Calcium
203
mg
20
%
Iron
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.