2spskbasilikum - grofthakket, eller 1 spsk. tørret basilikum
3spskrasp
1spsktomatpuré
1æg
0,5tskkoriander - stødt
2tsksalt
friskkværnet peber
Sovs
100gchorizopølse - skiveskåret som pålæg, skåret i mindre tern
200gcocktailpølser
1rød peberfrugt - i mindre tern
1løg - finthakket
3fedhvidløg - presset
3forårsløg - i tynde skiver
350gchampignon - i kvarte
2spsktomatpuré
0,5lmadlavningsfløde - 18%, eller rigtig syndig fløde på 38%
1spsksukker
2spskpaprika
0,5tskchili - kan udelades
salt og friskkværnet peber
majsstivelse - til jævning
olie - til stegning
Fremgangsmåde
Oksekødsfars
Start med at blande alle ingredienserne til oksekødsfarsen i en røreskål.
Form oksekødsfarsen til fem hakkebøffer og svøb to skiver bacon rundt om hver bøf. Fastgør evt. baconskiverne med et par runde tandstikker i træ.
Opvarm lidt olie på en pande, og brun hakkebøfferne ved høj varme i ca. 3 minutter på hver side eller indtil de har fået en fin stegeskorpe.
Læg hakkebøfferne over i et fad når de er blevet brunet.
Sovs
Start med at skære chorizopølsen ud i mindre tern, og brun dem i 3-4 minutter i en stor gryde ved forholdsvis høj varme. Har du et par baconskiver tilovers fra dine tournedos, kan du skære baconskiverne ud i mindre stykker og stege dem sprøde i gryden inden du tilsætter chorizopølsen.
Tilsæt hakket løg og hvidløg og lad det stege med i et par minutter.
Tilsæt paprika, sukker og tomatpuré og lad det stege med i yderligere et par minutter under jævnlig omrøring.
Skær peberfrugten ud i mindre tern, forårsløgene i tynde skiver og champignon i kvarter, og tilsæt alle grøntsagerne til de øvrige ingredienser i gryden. Rør alle ingredienserne godt sammen i gryden.
Tilsæt madlavningsfløde og flødesovsen i kog under omrøring.
Lad flødesovsen koge i et par minutter, og smag den krydrede paprikasovs til med salt og friskkværnet peber.
Er sovsen for tynd, kan du evt. jævne den med lidt majsmel rørt op i lidt koldt vand.
Fordel nu den færdige flødesovs ud over hakkebøfferne i fadet, og sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter ved 180 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovnvarme.
Du kan sagtens tilberede retten tidligere på dagen, så den blot skal sættes i ovnen ca. 30 minutter før den skal serveres.Jeg anvender chorizopølse i sovsen, da det tilfører en lækker krydret smag til sovsen.Fattigmands tournedos er fryseegnede i op til tre måneder, og kan holde sig på køl i 2-3 dage, hvor retten så blot skal opvarmes til minimum 75 grader inden servering.
Næringsindhold
Næringsindhold
Fattigmands tournedos
Mængde pr. portion
Calories
802
% Daglig værdi*
Fat
51
g
78
%
Saturated Fat
20
g
125
%
Trans Fat
2
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
19
g
Cholesterol
220
mg
73
%
Sodium
3.044
mg
0
%
Potassium
1.306
mg
0
%
Carbohydrates
23
g
8
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
13
g
14
%
Protein
63
g
126
%
Vitamin A
2.734
IU
0
%
Vitamin C
44
mg
53
%
Calcium
213
mg
21
%
Iron
7
mg
39
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.