Start med at afpudse de to svinemørbrad fri for fedt, hinder og den store sølvsene.
Skær svinemørbraden ud i to eller tre stykker (alt efter hvor stor en wienerschnitzel du ønsker at servere).
Lav et snit på langs ca. totrededel ned gennem kødstykkerne, og vend derefter kødet om med skæresiden ned mod skærebrættet. Læg noget vitawrap eller en frysepose hen over kødet, og bank det ud til et stort stykke kød med en tykkelse på 1-1½ cm. - det må ikke blive for tyndt, da kødet så bliver hurtigere tørt. Du kan enten bruge en kødhammer eller forsigtigt med dine knoer på fingrene.
Pisk æggene sammen i en dyb tallerken, og hæld henholdsvis mel og rasp op i to andre tallerkener.
Dup kødet lidt med et stykke køkkenrulle, og vend så wienerschnitzlerne i først mel, så æg og til sidst rasp. Sørg for at der kommer rasp på alle sider og kanter.
Læg de panerede wienerschnitzler på et skærebræt, og lad paneringen sætte sig lidt.
Smelt smørret og lidt rapsolie på en stor pande ved forholdsvis høj varme og lad fedtstoffet bruse af.
Overvej at stege wienerschnitzlerne af flere omgange på panden, da de fylder godt på en almindelig stegepande. Du kan opvarme ovnen til 100° grader og lægge de færdigstegte schnitzler i et fad tildækket med staniol, så de holder sig varme imens du steger alt kødet.
Brun kødet i det varme smør i 1-2 minutter på hver side, så de får en flot gylden sprød stegeskorpe.
Skru ned for varmen og lad dem stege videre i 1-2 minutter på hver side. Sørg for at der er godt med fedtstof på panden.
Læg de færdigstegte wienerschnitzler til side i et fad eller lignende.
Læg smørret til den brune smørsovs på panden, og lad det smelte ved middel varme. Lad smørret bruse op og blive nøddebrunt på panden.
Hæld det brunede smør over i en sovseskål - evt. igennem en sigte, hvis du vil have en helt klar brunet smørsovs. Det er lidt en smagssag - nogle elsker det rasp der er tilbage på panden, og som kommer med over i smørsovsen.
Server de færdigstegte wienerschnitzler sammen med den brunede smørsovs, brasede kartofler, dampede ærter og den obligatoriske "dreng".
Dreng
Skyl citronen og skær den ud i skiver med en tykkelse på ca. 5 mm.
Læg et par benfri sild på citronskiven med en teskefuld kapers ovenpå og slut af med friskrevet peberrod.
Læg den færdige "dreng" ovenpå de færdigstegte wienerschnitzler og server dem straks.
Næringsindhold
Næringsindhold
Wienerschnitzel
Mængde pr. portion
Calories
1120
% Daglig værdi*
Fat
63
g
97
%
Saturated Fat
36
g
225
%
Trans Fat
2
g
Polyunsaturated Fat
5
g
Monounsaturated Fat
18
g
Cholesterol
345
mg
115
%
Sodium
1647
mg
72
%
Potassium
2138
mg
61
%
Carbohydrates
70
g
23
%
Fiber
14
g
58
%
Sugar
12
g
13
%
Protein
70
g
140
%
Vitamin A
2627
IU
53
%
Vitamin C
112
mg
136
%
Calcium
144
mg
14
%
Iron
8
mg
44
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.