800gflæsk - i skiver, alternativt kan du købe en ribbensteg og skære den i skiver
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Opvarm din ovn til 200 grader almindelig over- og undervarme.
Tør flæskeskiverne med lidt køkkenrulle for overskydende kødsaft - det er vigtigt at skiverne er tørre inden de sættes i ovnen.
Læg flæsket på en rist som kan ligge i en bradepande.
Du kan med fordel lægge et stykke bagepapir i bradepanden, da det vil lette rengøringen gevaldigt.
Fordel flæskeskiverne på risten og undgå at de rører hinanden, da det kan give blød svær.
Drys skiverne godt med groft salt og friskkværnet peber. Du kan med fordel salte flæskeskiverne i god tid - helt op til 45 minutter før de skal i ovnen. Det gør kødet ekstra mørt.
Sæt risten med bradepanden i ovnen, og steg flæskeskiverne i ca. 35-45 minutter afhængig af ovntype og tykkelsen på kødet. Stegetiden er kun vejledende, da det helt afhænger af ovntype.
Vend flæskestykkerne på risten efter ca. 20 minutter.
Det er vigtigt, at flæsket ikke bliver for brændt og mørkt. Det stegte flæsk er færdig, når sværen er sprød og boblende.
Bemærkninger
Tag nu den færdigstegte flæsk af risten og anret det i en fad.Drys evt. med lidt friskhakket persille og havsalt.Så er du klar til at servere stegt flæsk med hjemmelavet persillesovs og agurkesalat.
Næringsindhold
Næringsindhold
Stegt flæsk i ovn
Mængde pr. portion
Calories
526
% Daglig værdi*
Fat
42
g
65
%
Saturated Fat
16
g
100
%
Polyunsaturated Fat
4
g
Monounsaturated Fat
19
g
Cholesterol
144
mg
48
%
Sodium
693
mg
30
%
Potassium
574
mg
16
%
Protein
34
g
68
%
Vitamin A
14
IU
0
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
28
mg
3
%
Iron
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.