Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Persillesovs
5
fra 1 stemme
Opskrift på persillesovs til stegt flæsk og kartofler. Hjemmelavet klassisk persillesauce på blot 10 minutter som mormor lavede den.
Print
Facebook
Pinterest
Mail
Ret
Sovs og sauce
Køkken
Dansk
Forb. tid
5
minutter
minutter
Tilb. tid
10
minutter
minutter
Samlet tid
15
minutter
minutter
Antal
4
personer
Skrevet af
Thomas
Ingredienser
▢
50
g
smør
▢
8
dl
sødmælk
▢
5
spsk
hvedemel
▢
1
håndfuld
persille
-
stort, grofthakket
▢
0,5
citron
-
saften fra en halv citron
▢
salt og friskkværnet peber
▢
muskatnød
-
revet
Fremgangsmåde
▢
Smelt smør ved middel varme i en tykbundet gryde.
▢
Tilsæt hvedemel lidt af gangen under grundig omrøring med et piskeris.
▢
Fortsæt med at piske godt indtil du har en glat ensartet jævning.
▢
Lad jævningen "bage" i gryden et par minutter inden du tilsætter mælken, så melsmagen bliver brændt af.
▢
Tilsæt nu mælken løbende under kraftig omrøring, og lad sovsen koge op. Du kan også erstatte lidt af mælken med 1 dl. af kogevandet fra kartoflerne.
▢
Smag sovsen til med salt, peber, lidt revet muskatnød og lidt friskpresset citronsaft. Lad sovsen småkoge i ca. 5 minutter under omrøring.
▢
Tilsæt herefter masser af friskhakket persille til sovsen (gem evt. lidt af persillen som pynt til sovsen).
Næringsindhold
Næringsindhold
Persillesovs
Mængde pr. portion
Calories
248
% Daglig værdi*
Fat
17
g
26
%
Saturated Fat
10
g
63
%
Trans Fat
0.4
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
4
g
Cholesterol
51
mg
17
%
Sodium
738
mg
32
%
Potassium
333
mg
10
%
Carbohydrates
18
g
6
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
10
g
11
%
Protein
8
g
16
%
Vitamin A
660
IU
13
%
Vitamin C
7
mg
8
%
Calcium
255
mg
26
%
Iron
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.