1svinemørbrad - afpudset for fedt, sener og hinder
70gparmaskinke - prosciutto di parma, skåret i mundrette stykker
300gchampignon - skåret i kvarter
1stortløg - skåret i tynde både
2fedhvidløg - presset
100gsoltørrede tomater - i olie, drænet og skåret i rustikke stykker
100gbabyspinat
1håndfuldpersille - grofthakket (kan undlades)
2tsksalvie - frisk, finthakket (1 tsk. tørret salvie kan også anvendes)
2,5dlpiskefløde
1,5dlgrøntsagsbouillon - 1 bouillonterning opløst i kogende vand
1spskbalsamicoeddike
1spskrørsukker
salt og friskkværnet peber
olie - til stegning
majsstivelse - opløst i koldt vand til jævning
Fremgangsmåde
Puds svinemørbrad fri for sener, hinder og fedt, og skær mørbraden ud i fingertykke skiver. Krydr kødstykkerne med salt og friskkværnet peber, og læg kødet på en tallerken.
Opvarm lidt olie i en stor gryde eller sauterpande, og steg parmaskinken sprødt ved forholdsvis høj varme (7-8 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen). Læg den færdigstegte parmaskinke over på en tallerken.
Brun mørbradbøfferne i det resterende fedtstof i gryden ved forholdsvis høj varme (8 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen) i ca. 2-3 minutter på hver side, eller til de har fået en fin gylden stegeskorpe og er næsten gennemstegte. Tilsæt evt. lidt mere fedtstof undervejs.
Læg de brunede mørbradbøffer op til parmaskinken på tallerkenen.
Pil løget og skær det ud i tynde både.
Pil hvidløget og pres det fint.
Skyl og rens champignoner under koldt vand, og skær dem ud i kvarte stykker.
Hæld lagen fra de soltørrede tomater, og skær dem ud i rustikke stykker.
Skyl babyspinaten under koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte.
Steg champignonerne fri for væde i gryden ved høj varme i ca. 4-5 minutter.
Tilsæt evt. lidt olie og vend løgene og hvidløget ned til champignonerne i gryden eller sauterpanden. Steg løgene bløde og blanke ved forholdsvis høj varme (7-8 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen) i ca. 3-4 minutter.
Tilsæt de soltørrede tomater, salvie, piskefløde, grøntsagsbouillon, balsamicoeddike, sukker, brunede mørbradstykker og den sprødstegte parmaskinke. Bring mørbradgryden i kog og lad nu gryderetten småsimre uden låg i ca. 10-12 minutter. Rør rundt i gryden et par gange undervejs.
Smag retten til med salt, friskkværnet peber og jævn sovsen hvis du ønsker en tykkere konsistens.
Skru op for varmen og læg babyspinaten ovenpå gryderetten. Lad spinaten dampe og falde sammen i et par minutter, og vend den godt rundt i gryderetten.
Bemærkninger
Server din italienske mørbradgryde til friskkogt pasta, quinoa, ris eller kartoffelmos. Velbekomme.
Næringsindhold
Næringsindhold
Italiensk mørbradgryde
Mængde pr. portion
Calories
652
% Daglig værdi*
Fat
43
g
66
%
Saturated Fat
19
g
119
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
5
g
Monounsaturated Fat
15
g
Cholesterol
180
mg
60
%
Sodium
1016
mg
44
%
Potassium
1994
mg
57
%
Carbohydrates
27
g
9
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
18
g
20
%
Protein
42
g
84
%
Vitamin A
3576
IU
72
%
Vitamin C
23
mg
28
%
Calcium
126
mg
13
%
Iron
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.