4dlæbleeddike - anden vin- eller frugteddike kan også anvendes
0,5dlrødvinseddike
0,5dlbalsamicoeddike
Fremgangsmåde
Smelt rørsukker ved middel varme på en pande eller i en tykbundet gryde. Undgå at røre rundt i sukkeret imens det karamelliserer.
Hæld eddike på panden når sukkeret er karamelliseret og flydende, og lad det småkoge indtil det karamelliserede sukker er helt opløst.
Lad stille og roligt blandingen simre videre uden låg indtil konsistensen er som tynd sirup. Konsistensen på din gastrik bliver tykkere når den bliver afkølet.
Hæld den færdige gastrik på et lufttæt sylteglas eller lignenden, og opbevar det mørk og køligt - evt. i køleskabet.
Nu er du klar til at løfte din sovs og gryderet til nye højder. Velbekomme.
Bemærkninger
Gastrik består af sukker og vin- eller frugteddike, og har nærmest ubegrænset holdbarhed.Opbevar glasset med gastrik mørk og køligt - evt. i et køleskab.Går du efter julestemning til sovsen juleaften, kan du koge din gastrik ind med nogle hele nelliker, allehånde og peberkorn.
Næringsindhold
Næringsindhold
Gastrik
Mængde pr. portion
Calories
52
% Daglig værdi*
Fat
0.04
g
0
%
Sodium
2
mg
0
%
Potassium
15
mg
0
%
Carbohydrates
12
g
4
%
Sugar
12
g
13
%
Protein
0.01
g
0
%
Vitamin C
0.01
mg
0
%
Calcium
2
mg
0
%
Iron
0.1
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.